Livno dobiva lokalnu televiziju!

10.01.2006.

Načelnik općine Livno Luka Čelan izjavio je da je «sasvim realno i izgledno» da će ta općina uskoro dobiti lokalnu televiziju, javlja dopisnik agencije NINA.
Čelan je najavio da će o otvaranju lokalne televizije ovih dana razgovarati s predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Stipom Pelivanom, dodavši da je Općina za tu namjenu već planirala određena financijska sredstva.
«Ukoliko postignemo dogovor s predsjednikom županijske Vlade, nadam se da bi se u realizaciju projekta moglo krenuti ove godine», kazao je Čelan, dodavši da pokretanje lokalne televizije neće imati veze s daljnjim opstankom radijske postaje Livno, koja je od 1999. registrirana kao Javno poduzeće Radio-Televizija Livno d.d.

(NINA) nv

Na Kupresu više turista nego stanovnika

Na području općine Kupres boravi između četiri i pet tisuća gostiju, uglavnom iz susjedne Dalmacije i Hercegovine te susjednih općina Hercegbosanske županije. Kako je kazao direktor hotela Adria-ski Zvonko Bagarić, na Kupresu trenutno ima više turista nego što ova općina ima stanovnika, dodavši kako su smještajni kapaciteti hotela Adria-ski i "Maestrala" rezervirani do konca siječnja, a da su popunjeni i svi kapaciteti u privatnom smještaju.
Popularnost skijanja na Kupreškoj visoravni brzo raste, a tomu će doprinijeti, kako je kazao Bagarić, međunarodna i županijska natjecanja koja će se i ove godine održati na stazama Sportskorekreacijskog centra Čajuša. Bagarić je najavio i Drugo međunarodno FIS natjecanje, koje će se ove godine održati na Kupresu 25. i 26. siječnja, a očekuje se da će na njemu sudjelovati skijaša iz desetak zemalja. Prvi put na ovim terenima bit će organizirano i državno natjecanje u nordijskom trčanju, kazao je za Fenu direktor Bagarić.

bljesak.info

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.