Komarica: Čekamo zeleno svjetlo za katolički centar

10.01.2006.

Banjolučki biskup msgr. Faranjo Komarica izjavio je da ga raduje što je od općinskih i županijskih vlasti Livna prije više od godinu dana dobio službenu zamolbu za gradnju katoličkog školskog centra u tom ...gradu, ali da još nije dobio zeleno svjetlo da se pristupi gradnji te obrazovne ustanove, javlja dopisnik NINA-e.

Govoreći o tom projektu biskup Komarica izjavio je u Livnu da su se katolički školski centri u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku, a uskoro i u Jajcu, te Bihaću pokazali kao pun pogodak i pravi dragulji za pripremanje novih generacija kvalitetnih ljudi, katolika i Hrvata, ali i drugih, jer preko tih uzornih odgojnih i obrazovnih ustanova BiH želi izlaz u Europu.

Ustvrdio je da je kod njega nedavno bio načelnik Bihaća Hamdija Lipovača koji ga je molio i preko izaslanice Europskog parlamenta Doris Pack urgirao da se u Bihaću izgradi Katolički školski centar, obećavši da će tamošnje vlasti sa svoje strane učiniti sve da se u tom gradu do jeseni otvori osnovna i srednja škola, jer žele da u tom dijelu BiH ostanu Hrvati katolici.

«Znam da mnogi Bošnjaci tamo žele takvu obrazovnu ustanovu, pa ako to traži jedan načelnik Bihaća, zašto to ne bi tražili i Livnjaci, tim više što su Livnjaci daleko više prisutni u Europi nego Bišćani", istaknuo je biskup Komarica i dodao da će ovih dana posjetiti Bihać, te da bi volio da i Livnjaci svojom nakanom da grade katolički školski centar krenu ofenzivnije u čemu će im, kako je kazao, sigurno pomoći jer je to njegova dužnost.

(NINA) nv

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.