Livno: Agencija za državnu službu uručila 17 otkaza

08.11.2005.

Nakon provedene revizije zakonitosti zapošljavanja u županijskim tijelima vlasti Agencija za državnu službu FBiH u HBŽ-u, čije je sjedište u Livnu, u petak je uručila 17 rješenja o prestanku radnog odnosa djelatnicima u županijskoj administraciji za koje je postupkom revizije utvrđeno da su u radni odnos primljeni bez javnog natječaja i suprotno Zakonu o državnoj službi FBiH, javlja dopisnik NINA-e.

Prema dostupnim informacijama, revizijom su utvrđena 24 slučaja nezakonitog zapošljavanja u državnoj službi na području Hercegbosanske županije, a revizija je izvršena u svim županijskim tijelima vlasti izuzev Ministarstva unutarnjih poslova koje će također biti predmetom revizije zapošljavanja djelatnika MUP-a. Rješenja o otkazu pripremljena su za još sedam nezakonito zaposlenih djelatnika u državnoj službi, a bit će im uručena sljedećeg tjedna.

Među djelatnicima kojima su uručena rješenja o otkazu, prema neslužbenim informacijama, nalaze se i neki visokopozicionirani dužnosnici županijske izvršene vlasti, a djelatnici kojima su uručena rješenja o otkazu imaju pravo prigovora Agenciji za državnu službu FBiH u Sarajevu, čija je odluka konačna i neopoziva.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.