SDP HBŽ: Vladajuće stranke ponovno recikliraju temu ugroženosti naroda

09.10.2005.

Predsjedništvo Županijskog odbora SDP-a BiH Hercegbosanske županije smatra da...približavanjem izbora i u nedostatku političke volje za otvaranje tema koje bi popravile katastrofalnu situaciju na području te županije, vladajuće stranke HDZ, SDA i SNSD ponovno recikliraju temu ugroženosti naroda, javio je dopsinik NINA-e.
SDP BiH HBŽ-a ističe da u prilog tomu govori i nedavno napuštanje vijećnika SDA svečane sjednice Općinskog vijeća Livno radi neisticanja državnih obilježja, kao i zamrzavanje rada zastupnika SDA i SNSD-a u županijskoj Skupštini, zbog neusvajanja amandmana na Ustav o konstitutivnosti naroda.
«Ako još dodamo i agresivne istupe čelnika tih stranaka u medijima, možemo konstatirati da je počela predizborna kampanja te da u njoj vladajuće stranke nemaju ponuditi ništa novo, konkretno i konstruktivno, nego ponovno rade sve po starom», naglašava se i dodaje da je to i sijanje straha, jedino što je preostalo vladajućim strankama za predstojeću predizbornu kampanju.
Predsjedništvo SDP-a BiH HBŽ-a također tvrdi da su vijećnici SDA nakon deset godina «ašikovanja» s HDZ-om tek sad progledali i vidjeli da u livanjskoj vijećnici nema državnih obilježja, a da to nisu uočili prilikom polaganja vijećničke prisege jer bi u tom slučaju ostali bez paušala.
(NINA) nv



LIVNO: OKO 30 STRANIH DRŽAVLJANKI NEMA RADNE DOZVOLE U LK
U ugostiteljskim objektima u Livanjskom kantonu trenutno radi oko 30 stranih državljanki koje ne posjeduju radne dozvole Kantonalnog zavoda za zapošljavanje, a većina njih kao konobarice rade na području općina Livno i Tomislavgrad
LIVNO: 'CARITAS' BANJALUČKE BISKUPIJE DONIRAO ŠKOLSKI NAMJEŠTAJ
"Caritas" Banjalučke biskupije donirao 200 školskih stolova i 190 stolica Osnovnoj školi "Fra Lovro Karaula" u Livnu
LIVNO - 'LI - WOMAN': INICIJATIVA ZA OTVARANJE SIGURNE KUĆE
Predsjednica Udruženja žena "Li - woman" iz Livna E. Hodžić kazala da je jedan od najvećih problema žena s ovog područja nepostojanje sigurne kuće, odnosno prihvatilišta za žene i djecu žrtve porodičnog nasilja


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.