Ponuda za pokretanje studija menadžmenta

21.08.2005.

Radi se o privatnoj visokoškolskoj ustanovi čije otvaranje ne bi iziskivalo nikakva finansijska sredstva, osim što bi Kanton trebao obezbijediti prostor
Livanjski kanton uskoro bi mogao dobiti fakultet za menadžment i poslovnu administraciju, čiji bi studenti na kraju studija dobivali dvije diplome.
Kako je javio dopisnik agencije Onasa, uz diplomu o završenom fakultetu na engleskom jeziku, studenti bi dobili i tzv. suplement diplomu na jednom od službenih jezika u BiH, s kojom bi mogli nastaviti školovanja na bilo kojem univerzitetu u Evropi, odnosno zemljama potpisnicama Bolonjske deklaracije.
Ministar obrazovanja LK Marin Ivić je kazao da je resorno ministarstvo prošlog mjeseca dobilo ponudu jedne visokoškolske ustanove iz Beča za otvaranje privatnog fakulteta menadžmenta, čije bi sjedište bilo u Livnu te da su se Ministarstvo i Vlada LK pozitivno odredili prema ovoj ponudi.
- Elaborat za otvaranje fakulteta usklađen je s Bolonjskom deklaracijom, što znači da program studija odgovara evropskim standardima za visokoškolske ustanove propisan ovom deklaracijom - kazao je ministar.
Ivić je naglasio da se radi o privatnoj visokoškolskoj ustanovi, tako da eventualno otvaranje fakulteta u Livnu ne bi iziskivalo nikakva finansijska sredstva, izuzev u slučaju da fakultet jednim dijelom bude proglašen javnom institucijom u LK.
Ministar obrazovanja dodao je kako bi jedina obaveza Kantonalne vlade bila da obezbijedi prostor za nastavne aktivnosti ove visokoškolske ustanove.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.