NOVAC

01.08.2005.

Novac ili ljubav!
Novac je jebeno bitna stvar. Točka! Ljudi koji govore da to nije bitno su za mene prazne razmažene bačve, koje će možda se jednom napunit, a možda samo i istrunut. Novac ne može kupiti sve je istina, točnije novac vam ne može pribaviti ništa nematerijalno bitno u životu, poput ljubavi i prijatelja. No, pizdarije je da ako nemaš novaca, da nikada ne možeš biti potpuno svoj i bezbrižan, osim ako nisi još samo jedan lowlife, parazit ili samo neodgovorna budala. Odgovornost je jebena stvar....biti odgovoran je istovremeno i dar i prokletstvo. No, ovo nije tekst o odgovornosti, nego o novcima, no veza je i više nego očigledna pa se miješaju teme. Ovo ne govori o škrtosti, ciganjenju, brojanju i židovstvu.Daklem, vratimo se na novac. Čuje se sto puta onaj klišej "Meni novac nije bitan u životu!". E pa ti si budala!!! Naravno da je bitan, ako ti nije bitan, ajde mi onda radi, a pošto ti novac nije bitan, zadržat ću si ga ja. No, shvaćam te ljude ipak malo, zato što oni misle da je novac izvor svih zala i da kada imaš novaca, da se kurčiš, kupuješ dizajner clothes i izdrkavaš se po fancy mjestima (i djevojka ti je hohnberger nensi). Imati novaca automatski znači da ti ništa ne radiš u životu, samo se kurčiš i trošiš sponzoruše. To mjenje je točno. Točna je i činjenica da 98% ove nacije je glupo ko točak, kao što je jednom na hr.rec.automobili izjavio Saša Aksintijević aka Axy, daaaavnih dana, jebeni Klub 98.
Ako pak smatrate da ste u onih 2%, znači da niste intelektualna paprat (C by eugenvidrić) morate shvatit jednu stvar, a ta je da je novac jedna od krucijalnih stvari za sreću u životu. Novac se ne dobiva, novac se ZARAĐUJE. Nije novac bitand a bi si mogao kupiti neku krpicu pa biti sretan....no fucking way....novcem se kupuju stvari, a ne sreća. Možete imati sto novaca i dalje biti gorenavedene bačve. Najčešće i je tako, šta jes jes. Ako niste nogometaš, kurva ili političar (i veprovi su tu) imate šanse shvatiti neke krucijalne stvari i imate šanse ne biti u klubu 98. Zašto je novac jebeno dobra stvar....ako radiš u životu nešto što te potpuno ispunjava i za to dobivaš neku crkavica, možeš biti sretan. Ali što ako radiš nešto što ti i nije neki fetish, ali to donosi lovu, a kada imaš lovu, možeš se posvetiti svojim strastima....nečemu što stvarno voliš. Svi imamo nešto što stvarno volimo. Mislim na neki stvarni cilj i strast.....šoping nije jedna od tih stvar, niti kocka niti alkohol. To su samo još jedne od onih lowlife, I am so cool, stvari koje ispunjavaju si bačva osobe. Zapravo pogriješio sam, evo priznajem. Može i šoping i alkohol biti prekrasna strast, ali bitan je pogled na tu stvar. Koliko mi uživamo u tome, a koliko je to samo bezrazložno opijanje, kako to radi 98% pučanstva je to što se broji.No vratimo se na bitnost novca. Netko misli da bi bio sretan i u nekoj šupi da živi samo da ima svoje prijatelje i osobu koju voli, no, dodju godine, životna škola i sve se svede da prijateljima kuka kako nema onona ništa, da kako može netko postat tajkun preko noći bla bla bla. Ta osoba i dalje misli da novac ne čini čovjeka, što je sasvim točno, ali da ta osoba ima novaca i ima mnoge stvari u životu lakše dostupne bila bi sretnija. I onda sviiiii naravno pa kak je toj osobi lako sve kad ima novaca...."gospodo moja, ako je tako, izvolite vi zaradit te novce pa ce i vama biti lakse". To je taj naš poznati hrvatski jal, koji se nikada nece iskorijeniti....balkane moj.
Nova, ljubav i prijatelji nemaju nikakve veze. Svatko bi trebao raspoznati veze iz interesa i ljubavi. Ako imaš novaca, posvetit ćeš se svojim strastima, svojim željama i postat ces bolja osoba, bit ces duhovitiji, elokventiji i opušteniji jer znaš da imaš neki background iza sebe. Tako ces i voljeti i imati prave prijatelje. Novac i sreća imaju veze....jer možeš ti imati svu ljubav svijeta i sve prijatelje svijeta....ali ti si onda samo još jedan lowlife parazit. Da li ti sam sebi želiš dopustiti da budeš to ili ipak želiš samo lovu? Da li ti je dovoljna tudja ljubav i zajednička sreća...kada ono malo u tebi....onaj san koji si oduvijek htio se jednostavno ne ostvaruje? Da li uopće možeš biti sretan s drugim kada nemožeš nikada reći da si usrećio onog malog u sebi? Tog malog nemožeš usrećiti bez novaca za jebački "ostatak" života...
Izvor: Mile voli disko
slika: Magazin Geld oder Liebe - stern.de

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.