Srpski Folk

31.07.2005.

Grad folka ili… Evo ovo ljeto je ljeto folka! Unatoč svim negativnim komentarima i sve do sada ankete bile su protiv narodnjaka ali u svakom kafiću u Livnu svira folk. Što možemo reći o ovoj današnjoj narodnoj muzici koja je sve osim narodna. Ništa posebno live bendovi koji sviraju više liče na zjaku nego na narodnu. Narodnjaci u petoj brzini.
Narodnjaci zapravo nikad i nisu otišli iz Livna i šire. I za vrijeme rata je se u Livnu mogla naći narodna glazba, a danas skoro svaki drugi kafić ili svaki u Livnu svira narodnu glazba, a nije ni čudo da u Livnu možete naći goste iz Splita, Sinja, Trilja, Kupresa, Tomislavgrada, Imotskog…..
Jedini kafić koji ne svira folk je caffe Whay blue.
Indira Radić = 10KM = poluprazno
Gostovanje Indira Radić u clubu bacchus, a ulaznica 10KM ne baš privlačna za tu cijenu koliko se moglo vidjeti disko je bilo polu prazno.
Već ste mogli pročitati u nedavnom postu ko sve od narodnjaka gostiju u Livnu tokom ljeta.Od narodnih zvijezda ex-YU narodnjaka gostovali su: Neda Ukraden, Mile Kitić, Vesna Zmijanac, Indira Radić, Keba…..
Koliko zarađuju pjevači narodne glezbe na gažama?
Vesna Zmijanac pjeva za 1000, .Neda Ukraden dobije 2000do 2500eura, isto tako i Miroslav Ilić. Mitar Mirić svoj nastup naplaćuje 3000eura, a Keba 4000eura.Mile Kitić sa grupom za gažu dobije 5000eura. Jedan od najpopularnijih srpskih pjevača Aca Lukas, koji svoj samostalan nastup naplaćuje 5000eura, Haris Džinović koji za gažu dobije od 6000 do 10.000eura, a najskuplja je Jelena Karleuša koja pjeva za 10.000eura. Cijene pjevača se dvojstruko naplaćuju ako sviraju sa grupom.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.