Livno dobiva fakultet

26.07.2005.

Austrijska visokoškolska ustanova zainteresirala se za otvaranje Fakulteta za menadžment i poslovnu administraciju u Livnu i županijskoj vladi dostavila Elaborat o opravdanosti njegova osnivanja u ovom gradu, a ona ga kao takvog pozitivno ocijenila i o tome obavijestila zainteresiranu bečku akademiju

LIVNO - Livno bi uskoro moglo dobiti Fakultet za menadžment i poslovnu administraciju. Dogodili se to, njegov osnivač će biti "A.S.B. Akademie fur Entwicklung des Dienstleistungssektors in Sudeuropa Gmbh" iz Beča.
Ta se, naime, austrijska visokoškolska ustanova zainteresirala za otvaranje spomenutog fakulteta u Livnu i županijskoj vladi dostavila Elaborat o opravdanosti njegova osnivanja u ovom gradu, a ona ga kao takvog već u srijedu pozitivno ocijenila i o tome obavijestila zainteresiranu bečku akademiju.
Osim što je elaborat usklađen s domaćim zakonodavstvom, resorno ministarstvo je utvrdilo da bi eventualni Fakultet za menadžment i poslovnu administraciju u Livnu djelovao i u skladu s odredbama bolonjske, kao i drugih međunarodnih deklaracija koje vrijede u Europi u oblasti visokoškolskog obrazovanja.Studij bi se odvijao u šest semestara, a po njegovu završetku, osim diplome, Fakultet bi izdavao i dodatak diplome (supplement diploma) na jednom od službenih jezika u BiH i na engleskom jeziku. To bi omogućavalo svršenim studentima lakši nastavak daljnjeg školovanja ili pak lakši pronalazak posla širom Europe.Elaboratom je, naime, predviđena i primjena sustava ECTS (Europen transfer credit system) ili ECTAS (Europen transfer and accumulation credit system), odnosno europski sustav prijenosa kredita, odnosno bodova koji predstavlja opći okvir standardizacije nastavnih programa i evaluacijskih metoda na europskom kontinentu.
Ono što u ovom trenutku još nije poznato ni županijskoj vladi to je sam početak djelovanja bečkog Fakulteta za menadžment i poslovnu administraciju u Livnu.Također, županijska vlada još nije upoznata ni s cijenom školovanja koju bi na tom fakultetu plaćali studenti, kao i drugim, pogotovo za studente, veoma bitnim pojedinostima. Nadate se ipak da se, nakon dobivanja zelenog svjetla od vlade, neće dugo čekati i na odgovore na ta pitanja. (slobodna dalmacija)


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.