DNEVNA BOLNICA ’NA ČEKANJU’ ZBOG GRAĐEVINSKE DOZVOLE

16.07.2005.

TOMISLAV GRAD: POVJERENSTVO ZA KAPITALNE INVESTICIJE
DONIJELO ODLUKU O RASPODJELI

Premda se najviše pozornosti posvetilo projektu za dovršetak Trauma centra i dnevne bolnice pri Domu zdravlja, zbog nedostatka građevinske i lokacijske dozvole, novac će biti utrošen drugdje

TOMISLAV GRAD - Općinsko povjerenstvo za kapitalne investicije ovih je dana okončalo posao na dodjeli 100.000 dolara iz donacije dobivene od USAID-a. Naime, nakon raspisanog javnog natječaja povjerenstvu je pristiglo 69 različitih projekata koji su se uglavnom odnosili na traženje sredstava za rješavanje lokalnih infrastrukturnih problema.
Nakon razmatranja pristiglih zahtjeva povjerenstvo je odobrilo četiri projekta, koja su ovih dana dobila zeleno svjetlo i od strane donatora.
Uz novac namijenjen asfaltiranju puta od Šumarske kuće do groblja u selu Lipi, sredstva u iznosu od 20 do 30 tisuća dolara odobrena su za projekt izgradnje vodospreme u Rošku polju te za dovršetak vodocrpilišta "Zdenac" u Mandinu selu, odnosno njegov dovršetak i priključenje u vodoopskrbni sustav budućega Duvanjskog prstena.
Osim gore navedenih infrastrukturnih projekata na spomenutom natječaju prošao je i projekt dovršetka laboratorija za galvanizaciju pri Srednjoj strukovnoj školi u Tomislav Gradu. No, budući da su ovogodišnjim proračunom Općine već bila osigurana sredstva za laboratorij strukovne škole u iznosu od 20 tisuća maraka te 30 tisuća maraka za zdenac u Mandinu selu, ta će sredstva, kako doznajemo, rebalansom proračuna biti preusmjerena za uređenje i asfaltiranje puta od Bukove gore do plaže Marinovac na jezeru Buško blato.
Na kraju valja spomenuti i to da se pri ocjenjivanju pristiglih projekata povjerenstvo za kapitalne investicije najviše bodova dalo projektu za dovršetak Trauma centra i dnevne bolnice pri Domu zdravlja.
No, predstavnici GAP-a povjerenstvu su jasno dali do znanja da neće podržati one projekte koji nemaju potpuno čistu imovinsko-pravnu situaciju, a upravo je to bio slučaj s tomislavgradskim Domom zdravlja, koji, prema informacijama kojima su raspolagali predstavnici GAP-a, još uvijek nema potrebnu građevinsku i lokacijsku dozvolu.

M. VUKADIN

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.