Reakcija ŽO HDZ-a HBŽ, ŽO Mladeži HDZ-a HBŽ, OO HDZ-a Livno i OO Mladeži HDZ-a Livna

11.07.2005.

Povjerenstvo Županijskog odbora HDZ-a Hercegbosanske županije, Županijski odbor Mladeži HDZ-a HBŽ, Općinski odbor HDZ-a Livno i Općinski odbor Mladeži HDZ-a Livno najoštrije osuđuju neljudski i vandalski čin razbijanja spomen ploče i oskvrnaljivanja križa u Bosanskom Grahovu, podignutim u spomen poginulim braniteljima.
Ovime je potvrđeno da se proces pritiska i zastrašivanja Hrvata u općinama Hercegbosanske županije u kojima su manjina, nastavlja.
Taj proces, koji u konačnici ima za cilj protjerivanje Hrvata iz zapadnih i sjeverozapadnih dijelova Hercegbosanske županije te općenito s područja općina gdje su manjinski narod u BiH postao je konstanta. Dovoljno se samo prisjetiti napada na imovinu Hrvata u Drvaru, skidanja službenih obilježja Županije sa zgrada u središtu Glamoča, premlaćivanje osnovnoškolaca hrvatske nacionalnosti u Drvaru, ubojstvo don Kazimira Višatickog u Bosanskoj Gradišci i mnogi drugi događaji koji potvrđuju da se radi o jednom smišljenog i unaprijed isplaniranog scenarija.
Budući da se ovdje nisu uvažavali temeljni ljudski standardi normalnog ponašanja, a među kojima je i uvažavanje pijeteta prema umrlima, te da ovo ljudsko nedjelo potpada pod kaznenu i pod prekršajnu odgovornost, tražimo od tijela otkrivanje i gonjenje počinitelja kaznenih i prekršajnih dijela kao i od svih pravosudnih institucija da svoj posao odrade profesionalno i učinkovito i da počinitelji ovih nečasnih djela budu adekvatno kažnjeni.

Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a BiH u Kupresu
11. srpnja 2005.godine, u Kupresu, u prostorijama Hotela „Adria Ski“ održat će se sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH i sjednica Nacionalnog vijeća HDZ-a BiH.
Sjednica Predsjedništva održat će se s početkom u 11 sati, a sjednica Nacionalnog vijeća s početkom u 12 sati.Članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a BiH raspravljat će o reformama obrazovanja, obrane i javnog RTV sustava u BiH.Snimatelji i fotoreporteri moći će, prije početka sjednica, snimiti potrebne kadrove, a u 15 sati bit će upriličena izjava za medije.
Za sve dodatne informacije kontaktirajte Ured za informiranje HDZ-a BiH na broj 036/310-701.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.