Livnjaci potiču zapošljavnje...

04.07.2005.

Zavod za zapošljavanje Hercegbosanske županije objavio je natječaj za sufinanciranje programa poticajnog zapošljavanja osoba iz evidencije ove ustanove, a sredstva su osigurana za zapošljavanje 95 osobau privatnom sektoru, javnim poduzećima i ustanovama i obiteljskom gospodarstvu.
Prema riječima ravnateljice Zavoda Javorke Brčić, ova će ustanova sufinancirati zapošljavanje po deset osoba s višom (VŠS) i visokom (VSS) školskom spremom u privatnom sektoru, te javnim poduzećima i ustanovama, zatim 40 osoba u obiteljskom gospodarstvu, 15 osoba u malim i srednjim poduzećima i deset osoba u obrtništvu, a po prvi put predviđeno je sufinanciranje zapošljavanja i deset osoba s posebnim potrebama. Ona je objasnila da će županijski Zavod za zapošljavanje u Livnu malim i srednjim poduzećima, te nositeljima obiteljskog gospodarstva i obrtništva osigurati bespovratna novčana sredstva u iznosu od 4.000 maraka kao početni kapital, te plaćanje poreza i doprinosa u iznosu od 200 KM za svaku zaposlenu osobu u razdoblju od 12 mjeseci.
Prijave za ovaj natječaj poslodavci mogu podnijeti općinskim ispostavama za zapošljavanje u Livnu, Tomislavgradu, Kupresu, Glamoču, Bosanskom Grahovu i Drvaru do 20. srpnja 2005.

(NINA) nv

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.