Završno predavanje u programu poslovnog upravljanja

25.06.2005.

U organizaciji Hypo-Alpe-Adria Banke i Općine Livno u Livnu je u četvrtak održano zaključno predstavljanje "Programa poslovnog upravljanja za menadžere ...i biznismene", javlja dopisnik agencije NINA. Predavači na predstavljanju su bili mr. Kristijan Spajić, direktor marketinga Croatia osiguranje, i prof. dr. Ljubo Juričić, bivši ministar gospodarstva Republike Hrvatske.
Sudionici četvrtog i zaključnog predstavljanja Programa poslovnog upravljanja imali su prigodu razmijeniti iskustva i upoznati se sa suvremenim trendovima poslovanja u razvijenom svjetskom gospodarstvu, a mogli su saznati više i o procesu globalizacije u svijetu koji je kako se čulo dostigao visoku razinu. Govoreći o globalizaciji, Spajić je kazala da je Republika Hrvatska globalizirana više nego što bi trebala biti prema svom stupnju razvoja, objasnivši da to znači da je Hrvatska u velikoj mjeri liberalizirala svoje ekonomske odnose s inozemstvom, što za posljedicu ima da su mnoge velike kompanije došle u Hrvatsku, a hrvatske kompanije nisu otišle u svijet.
Cilj predstavljanja Programa poslovnog upravljanja jeste poticanje razvoja biznisa i transferiranje suvremenih menadžerskih znanja i vještina, te poboljšanje konkurentnosti bh. poduzeća, a Livno je prvi grad u BiH u kojem je ovaj program predstavljen.

(NINA) nv

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.