Priprema motora za farbanje - Susret s djevojkom

četvrtak , 20.12.2018.

Lakiranje u dva čina










Click here: Priprema motora za farbanje






ZA NEKE NE PRISTUPAČNE STVARI KORISTIMO STRUGAČ. Najbolje ti je da prezalis 200 grama farbe, pa da isprobavas na nekom limu dok ne ubodes idealan odnos. Kao prvo nema brzog i laganog posla oko bojenja bilo čega a da ti iole izgleda kvalitetno. Znaci mogu auto matirati i izgitovati i poravnati to, nemam kompresor pa ga vjerovatno ne mogu preci spric kitom...



Priprema motora za farbanje

Nikakav prajmer nije potreban. Kaze mi da je njegov motor tj malagutti madison-a time farbao i to : poskidao plastike sa njega, osmirglao od smirgle kuprne granulacije pa sve do vodene zatim prebrisao pa naneo spric git. U NEKIM SLUČAJEVIMA DOLAZI DO RAZMONTIRAVANJA CELOUKUPNOG AUTA ŠTO ZNAČI SKI DANJE HAUBE KOMPLET VRATA SEDIŠTA I CELOUKUPNOG INTERIJERA IZNUTRA OVAKVO RAMONTIRAVANJE SE NAJČEŠĆE KORIST KAD SE RADI KOMPLET LIMARIJA I FARBANJE.



Priprema motora za farbanje

Lakiranje u dva čina - Ili, pre toga, da odes kod nekog lakirera ako ga poznajes, pa da mu kazes satro treba da farbas neku stolariju, pa da ti pokaze kako treba da izgleda dobar mlaz. UZIMAMO JOS JEDNU PRESU I STAVLJAMO JE SAMO OBRNUTO KAKO BI RAZVLAČENJE BILO RAVNOMERNO.



Priprema motora za farbanje

Proces farbanja uslovno se može podeliti na dva dela: pripremnu fazu i samo farbanje. Priprema je, inače, bitnija od farbanja: ukoliko se ne odradi kako treba, isključeno je da ćete biti zadovoljni krajnjim rezultatom. To je bitno zato što, ako se cement-git nanese na staru farbu, za relativno kratko vreme na tom mestu može nastati pukotina, u koju, opet, može da prodre voda i potklobuči novu farbu. Cement-git se ravna šlajfericom. Međutim, pošto šlajfericom taj posao ne može da se odradi dovoljno dobro, treba ga završiti ručno, takozvanom patkicom - objašnjava autolimar Dragan Stević. Posle šlajfovanja, preko cement-gita stavlja se špric-git, kojim se popunjavaju sitne brazgotine risevi od šmirgle, a onda i filer, koji je završna podloga za farbu. Kada se filer osuši i vodenom šmirglom tvrdoće od 240 do 320 skine takozvana pomorandžina kora, površina se obrađuje šmirglama finoće 400, 600, i, potom, 800. Na kraju, ceo deo treba obraditi vodenom šmirglom finoće 600, da bi se izvukao ravnomeran sjaj. Akrilne su bolje od sintetičkih. Tako sintetičke traju oko tri, četiri godine, a akrilne šest, sedam godina. Doduše, litar sintetičke boje košta 800, dok je litar akrilne 2. U poslednje vreme, inače, sve su popularnije metalik boje, iako su najskuplje - dok je za farbanje automobila srednje kategorije potrebna količina obične akrilne boje u vrednosti od 50 evra, metalik farbu za približno istu površinu platićete oko 100 evra. S obzirom na to da majstori samo za ruke uzimaju oko 30. Drugim rečima, cena farbanja u koju su uračunti priprema i materijal varira između 40 i 80 evra po delu. Ako želite da promenite boju automobila, to će vas koštati dodatnih 15-20 hiljada dinara. Odavno se koriste VODENE BAZE a nitro HS PLUS lakovi. Vodene boje se nanose u jednom sloju a lak jedan ipo puta. Tako da stranu od BMW 5 serie mozete izlakirati za 20 minuta osusiti za 30 min. Ovako ofarban auto moze da prodje kroz nowe FILOK cetke na CARWASH posle 15 min nakon susenja i naravno da ostane u perfektnom stanju. Garancija za lakiranje je 4 godine uskoro se produzuje na 6 godina Da bi se demontirao celi auto priprenio i izlakiro srednje klase kosta izmedju 3000-5000 hiljada eura. Sat rada u Holandiji kosta 95 eura. Po delu od 250-450 eura zavisi od velicine i pigmenta boje perla ili ne Kvalitetan BLANKO LAK kosta set od 5L oko 500 eura. Litar AKWABAZE 90-180 eura...



Izbeljivanje jaja priprema za farbanje i dekupaž
Sve ove boje koje sam naveo su dvokomponentne Umesto akrilne boje moze i poliuretanska. Dakle postupak je ovakav. PO SPROVEDENOM POSTUPKU AUTOMOBIL OPRATI, DOBRO OSUSITI, ZASTITITI SVE DELOVE I MOZE SE PRISTUPITI FARBANJU ISTOG. Ne bi preporučio za farbanje celog motora sem ako već ne izgleda baaaš ruzno jer nikada nebi izgledalo kao da se radi sa pistoljem. DA BI OTKLONILI GREŠKU POTREBNO JE PRVO DA PODIGNEMO AUTO KAKO BI SKINULI TOCAK I ZAŠTITNU PLASTIKU ISPOD BLATOBRANA. Ali ako zelite da to lici na nesto i da bude dugotrajno, e onda morate znati taj posao i imati opremu i materijal za to.. DA BI URADILI NEKO HAVRISANO AUTO POTREBNO JE DA BUDETE DOBAR MAJSTOR I DA IMATE ALAT POTREBAN ZA TAKAV POSAO OSNOVNI ALAT KOJI JE POTREBAN ZA TAKAV POSAO JE: 1PRESA: ONA SLUŽI ZA RAZVLACENJE LIMA 2PLOČE:SLUĐE ZA PEGLANJE LIMA 3ČEKIĆI:VISE VRSTA CEKIĆA SE KORISTI I SLUŽE ZA ISPRAVLJANJE LIMA 4RAZNE POLUGE ŠPICEVI I TAKO DALJE KADA LIMAR ZAVRSI SVOJ DEO POSLA AUTO IDE KOD COVEKA KOJI PRIPREMA AUTO ZA FARBANJE ODNOSNO FARBARA KAKO BI UOČILI GRUBE I SITNE GREŠKE NA AUTU POTREBNO JE PRVO DA PREŠMIRGLAMO IZBRUSIMO CELO AUTO. Na drugoj strani cete mozda za to vreme zaraditi deo novca pa ce vas sve skupa ispasti jeftinije a imate kvalitetno ofarban motor.. Farbanje stolarije: S obzirom na ogroman izbor boja i lakova koje se mogu naći na našem tržištu od Vašeg ličnog ukusa i želje zavisi na koji način ćete ofarbati Vašu stolariju. Nakon ovog imate predivne felne koje će da traju i traju.

[Yu erotske priče|Domaci besplatni seks|Odmori se zaslužio si glumci]






Oznake: priprema, auta, za, farbanje/lakiranje(smirglanje, gitovanje, neravnina...)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.