travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (2)
Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (2)
Travanj 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari: Apparate/Disapparate

Opis bloga

Hp blog



Od 24.4.2007. bilo vas je:

Free Site Counter
Free Site Counter


Ey ljudi…tnx ako ste opče i došli na ovaj blog i ako ste ostavili koji komentar…
Ve bum ja napisala zakaj ja imam ovoga bloga..E..pa..jedna moja frendica(poznatija kao Amy Slytherin(blog z hp pričama),Ifka the designer(dizajni,btw.super su) i Girl in darkness(privatni,obični blog)) je napravila hp blog(kad obožava HP-a,isto kak i ja(toga bloga više nema,pretvoreni je v blog z dizajnima)),a poslije je napravila i blog z hp pričama…i,na tim blogovima su joj(naravno) komentirali ljudeki koji isto imaju hp blogove il te z pričama…pa sam ih ja nekad posjećivala,čitala i tak…pa sam onda i ja napravila hp blog kad svi ga i svi oni imaju,kaj bum onda komentirala s njega a ne s mojega običnoga bloga…tak nekaj...to je jedan od razloga..a i obožavam HP-a i sve kaj je vezano uz to…ma,tak nekaj……hehe… =)

Komentiram(z hp bloga) pod nadimkom .:fly:. jer je to 1. riječ v imenu ovoga bloga,a obično mi nije nadimak ime bloga,pa sam ve izabrala samo 1.riječ..inače neznam koji bi nadimak izmislila…a ovaj mi je ok…ako se ime bloga promjeni,nadimak ostaje isti..

Linkovi & drugo

Blog.hr

Hrvatska Harry Potter stranica

Ifka the designer
-super dizajni!! thumbup =) posjetite blog i uzmite koji dizajn..ona je napravila moj dizajn..

Razni hp blogovi (posjetite ih sve i komentirajte!!)

MOJ HPFF BLOG
-posjetite ga i komentirajte

Amy Slytherin
-super hp blog sa stvarno super pričama.Posjetite,obavezno!!

Amy Slytherin-Ivy Deep
-nastavak priče od Amy na ovome blogu

Hogwartske špijunke-Rachel,Ivy i Maggie
-zajednički blog (priče) od Katie Bell,Amy Slytherin-Ivy Deep i Kierre-Maggie Spinn(Black)

Kierra-Maggie Spinn
-priče

Mia Andrews
-priče

Bezimena
-priče

Yocelin Annabele Rose
-priče

Yocelin Annabele Rose-Lori
-tu se nastavlja priča od ovoga bloga iznad

Emma Slytherin
-priče

Ella
-priče

Emma Violet Fussion Watson
-priče

Samuele Rose
-priče

Mala napast Hogwartsa-Jennifer Reiner
-priče

Snape twins
-priče

Fleur Delacour blog
-o Fleur

U linkove stavljam sve koji mi budu komentirali =)

Ljudi,komentirajte mi!!!!!!!! :)
Pleas.......;)

Probajte ovaj kviz s razredbenim klobukom..Poslije dobijete rezultat v kojem bi bili domu..

(Updated 2-27-07) (New Version!) The Four Hogwarts Houses- Which One Do You Belong In?

Evo kaj je meni došlo..Al piše na engleskome..I na jednome drugome takvom kvizu mi je došlo isto...

i'm in gryffindor!

be sorted @ nimbo.net

i'm in gryffindor!

be sorted @ nimbo.net

i'm in gryffindor!


Gryffindor

If you have ever asked a Potter fan what it takes to be in the House of Gryffindor, they'll most likely say it takes a lot of guts. However, Gryffindors aren't only gutsy (and many can be rather cowardly at times); there's much more to them than that. For starters, Gryffindors are very noble and generous people. They're the kind of person who always goes out of their way to help others.
While some may argue that they can be downright cruel, they really aren't. They may not be very friendly towards their enemies, but they would never be able to intentionally do harm to them.
And if they did, they would deeply regret it.


Gryffindors are also very fun-loving and adventurous; there is nothing they love more than a good laugh and just simply having fun. This is where people tend to get the stereotype of them being pranksters and practical jokers.


Gryffindors, whether people want to believe it or not, have many similarities with Slytherins and Hufflepuffs. The positive traits of the Gryffindors are all shared with the Hufflepuffs, and their negative traits are all shared with the Slytherins.


Gryffindors do have one thing in common with the Ravenclaws, however, and that is their independence and individuality. Gryffindors are what one would call "Indie." They prefer to have their own identity and hate fitting in. They're also quite rebellious.


As for negative traits, Gryffindors are very short-tempered, as well as impulsive and reckless. They don't often think their actions through thoroughly before doing them. Moreover, they're rather nosy and meddlesome, always sticking their nose where it doesn't belong, in other peoples' business. They're also very stubborn and never back down, which has its positives as well as its negatives.


530 other people got this result!
This quiz has been taken 1218 times.
42% of people had this result.

petak, 20.04.2007.

Harry Potter

Prije romana o Harryju Potteru
Harry je u čarobnjačkom svijetu poznat po tome što je preživio napad zlog Lorda Voldemorta, jednog od najmoćnijih čarobnjaka svih vremena i najvećeg negativca u serijalu kad je bio star tek godinu dana. Voldemort je izgubio svoju moć i tijelo, ali ipak je preživio.
James i Lily Potter tada su ubijeni dok su pokušavali zaštititi malog Harryja od Voldemortova napada. James je umro prvi, na ulazu u kuću, u pokušaju da zaustavi Voldemorta. Lily se pak odlučila žrtvovati za svog sina, iako je imala izbor, i tako je zaštitila Harryja drevnom magijom. Tako se ubojita kletva, Avada Kedavra, "odbila" od Harryja na Voldemorta i Harry je preživio. Zbog toga je Voldemort izgubio moći, ali ipak mu je ostalo snage da preživi i jednog se dana opet vrati na vlast.
Kako se uspio vratiti i zašto nije umro - Harry Potter i Plameni Pehar i Harry Potter i Princ miješane krvi.
Taj je događaj doveo do Harryjeve slave u čarobnjačkom svijetu i nadimka - "dečko koji je ostao živ" - zato što je on jedina osoba koja je preživjela kletvu Avadu Kedavru i smatraju ga razlogom Voldemortova pada. A jedini je vidljivi znak da se tako mlad susreo s Voldemortom ožiljak u obliku munje kojeg Harry ima na čelu.
Unatoč činjenici da je Harry preživio pokušaj ubojstva, do pete knjige nema pojma zašto je Voldemort izgubio moć i u Harryju Potteru i Odaji tajni potvrđuje to govoreći Voldemortu:
Nitko ne zna zašto si izgubio svoju moć kad si mene napao. Ne znam ni ja, ali znam zašto me nisi ubio...
Nakon smrti svojih roditelja Harry je bio prisiljen živjeti s jedinom obitelji koja mu je ostala - sestrom svoje majke, Petuniom Dursley, i njezinim mužem, Vernonom, u malom engleskom gradiću Little Whingingu u Surreyju. Dursleyevi žive u Kalininu prilazu br. 4 u velikoj, besprijekorno održavanoj četverosobnoj kući i čine se posve dobrima i normalnima. Ali baš i nisu, tako su prvih deset godina zanemarivali Harryja u korist njihovog sina Dudleyja i u pokušaju da Harryju "izbiju" iz glave magiju i učine ga "normalnim", držali su ga u izolaciji od čarobnjačkog svijeta i svih njegovih utjecaja.
Jako je važno naglasiti da Harry nije čistokrvni čarobnjak, već je miješane krvi - potomak je jednog bezjačkog roditelja i jednog roditelja čarobnjaka. Po svojem ocu, potomak je čistokrvnih čarobnjaka, ali njegova je majka vještica rođena kao bezjakinja, u nemagičnoj obitelji.

Obitelj
Harry James Potter rođen je 31.srpnja 1980. Njegovi su roditelji James i Lily Potter. Njegova majka, djevojačkog prezimena Evans, potječe iz bezjačke obitelji, a njegov otac James rođen je u obitelji čistokrvnih čarobnjaka. Njegovi su roditelji (po čarobnjačkim mjerilima) bili nešto stariji. Ta čistokrvnost njegova oca mogla bi upućivati na to da je Harry u daljim rodbinskim vezama s drugim čistokrvnim obiteljima, što je rekao i sam Sirius Black.
James i Lily ostavili su Harryju u nasljedstvo veliku količinu čarobnjačkog novca koji Harry koristi za kupnju stvari za Hogwarts; Harryjev prijatelj Ron koji dolazi iz velike i siromašne obitelji ponekad je ljubomoran zbog tog bogatstva. Ako Gringotts posluje kao ostale banke iz stvarnog svijeta, Harryjevo se bogatstvo još i povećalo zato što deset godina nitko nije podizao novac iz trezora, sve dok Harry nije prvi put posjetio banku.
Harry bi također mogao biti u rodbinskim vezama sa svojim kumom, Siriusom Blackom. James i Sirius mogli bi biti rođaci u prvom koljenu, što nije iznenađujuće kad se uzme u obzir veličina obitelji Black. Charlus Potter bio je oženjen Doreom Black, unukom Phineasa Nigellusa Blacka. Nagađa se o tome jesu li oni Jamesovi roditelji, ali mora se uzeti u obzir i ono što je rekla J.K.R. - da su Jamesovi roditelji bili stariji po čarobnjačkim mjerilima (što bi značilo da su doživjeli stvarno duboku starost; Griselda Marchbanks doživjela je preko 160 godina), a Dorea je umrla sa samo 57. Ali ipak, Charlus i Dorea bili su ista generacija kao i Siriusovi roditelji, pa ta mogućnost ostaje otvorena.

Život i avanture u Hogwartsu

Harry Potter i Kamen mudraca
Kao što je rečeno i Harryju Potteru i Kamenu mudraca, Harry nije ni znao da je čarobnjak do svog jedanaestog rođendana, kad mu je Rubeus Hagrid, lovočuvar u Hogwartsu i pomoćnik Albusa Dumbledorea, objasnio situaciju i rekao mu za njegovu slavu u čarobnjačkoj zajednici. S vremenom je Harryju počela ići na živce njegova slava, što je i utjecalo na njegove odnose s drugima, tako da su se oni ili sažalili nad njim ili su ga mrzili.
Kratko nakon svih tih saznanja o čarobnjačkom svijetu i svojoj ulozi u njemu, Harry je započeo školovanje u školi vještičarenja i čarobnjaštva u Hogwartsu. Tamo je svrstan u gryffindorski dom i ubrzo se sprijateljio s Ronom Weasleyjem, a kasnije i s Hermionom Granger. Međutim, Draco Malfoy, koji je svrstan u Slytherinski dom, postao je Harryjev najveći neprijatelj u Hogwartsu. Harry dijeli spavaonicu s Ronom, Nevilleom Longbottomom, Seamusom Finniganom i Deanom Thomasom. Njegova je prva godina obilježena, između ostalog izabran je na poziciju tragača u gryffindorskoj metlobojskoj ekipi zbog svoje prirodne nadarenosti za letenje i tako je postao najmlađi igrač nekog doma u posljednjih stotinu godina.
Zaštita koju je Harry dobio žrtvom svoje majke još mu je jednom pomogla kad se Lord Voldemort potajno vratio u čarobnjački svijet u potrazi za Kamenom Mudraca da bi vratio svoje tijelo. Koristeći tijelo profesora Quirrella, učitelja u Hogwartsu, Voldemort je došao u školu u potrazi za kamenom. Harry je uspio preživjeti susret sa Voldemortom i ponovno ga oslabiti koristeći zaštitu svoje majke. Voldemort nije mogao dotaknuti Harryja pa je pobjegao, ostavljajući Quirrella da umre.

Harry Potter i Odaja tajni
U Harryju Potteru i Odaji tajni, Harry se suočio s još izazova. Neki su mu samo malo smetali (kao pokušaji Gilderoya Lockharta da iskoristi njegovu slavu i veliko poštovanje Colina Creeveyja), dok su drugi bili puno ozbiljniji i teže podnošljivi, kao na primjer kad je pred cijelom školom otkriven kao parselust i kad je bio pod sumnjom da je Slytherinov baštinik te okrivljavan za seriju napada koji su se dogodili u školi. Ali njegov je najteži izazov bio smrtonosni basilisk kojeg je pustio duh Toma Riddlea, mladog Voldemorta. Tom Riddle pustio je zmiju iz odaje kontrolirajući Ginny Weasley pomoću dnevnika koji je sadržavao dio njegove duše.
Harry je dokazao svoju hrabrost i odvažnost kada je spasio Ginny, ubio basiliska mačem Godrica Gryffindora i pobijedio Riddlea tako što je u dnevnik zabio jedan basiliskov zub i time uništio Riddleov duh.

Harry Potter i Zatočenik Azkabana
U Harryju Potteru i Zatočeniku Azkabana Harry se počeo mijenjati. Bio je ljut zato što je vjerovao da je Sirius Black, koji je nedavno pobjegao iz Azkabana, odgovoran za otkrivanje mjesta skrivanja njegovih roditelja Voldemortu. Harry je otkrio i da je Black bio njegov krsni kum i najbolji prijatelj njegovg oca. To je dodatno razbijesnilo Harryja pa je želio pronaći i ubiti Blacka. Kasije je Harry otkrio da Sirius nije izdao njegove roditelje, nego da je to učinio sluga Lorda Voldemorta, Peter Pettigrew, još jedan stari prijatelj Harryjeva oca i Siriusa. Do kraja priče Sirius je već ponudio Harryju nešto što je Harry želio cijelog života: dom daleko od Dursleyja. Harry je to brzo i s veseljem prihvatio, ali izgubio je tu priliku za sretniji život zato što nije skinuta ljaga sa Siriusova imena pa je on morao nastaviti bježati od vlasti, koja je ostala u uvjerenju da je on ubojica.

Harry Potter i Plameni Pehar
U Harryju Potteru i Plamenom Peharu, Harry je tajanstveno izabran da se natječe na Tromagijskom turniru, iako se on nije ni prijavio, a nije ni dovoljno star da se kvalificira. Natjecanje se sastoji od tri opasna zadatka, a posljednji završava svojevrsnom utrkom za osvajanje Tromagijskog pokala. Nakon što su i Harry i Cedric Diggory izabrani za prvake Hogwartsa, oni polako postaju prijatelji. Harry je otkrio Cedricu ono što su svi drugi prvaci već znali - u prvom će zadatku biti zmajeva. U zamjenu za tu Harryjevu pomoć, Cedric Harryju daje savjet kako shvatiti trag koji su dobili za sljedeći zadatak.
Nakon što su Cedric i Harry pomogli jedan drugome u trećem zadatku, labirintu punom raznih čudovišnih stvorenja i čarobnih prepreka, nijedan od njih ne želi uzeti pokal, osjećajući da ga onaj drugi više zaslužuje. Cedric ne bi došao do pokala da mu Harry nije pomogao u zadnjem trenutku. Harry pak ne bi pobijedio u utrci sa Cedricom, zato što mu je noga ozlijeđena. Zato oni odluče zajedno i u isto vrijeme posegnuti za pokalom, nesvjesni toga da je pokal zapravo putoključ. On ih preveze ravno do groblja gdje ih očekuje sam Lord Voldemort.
Harry svjedoči ubojstvu Cedrica, kojeg je ubio Peter Pettigrew kletvom Avada Kedavra. Odmah nakon toga, Harry je svezan i svjedoči čaroliji koja je vratila tijelo Lordu Voldemortu (čarolija je uključivala i Harryjevu krv koja je Voldemortu omogućila "imunost" na Harryja).
Voldemort zove svoje smrtonoše, i nezadovoljan je zato što ga nisu prije potražili. Zatim se odluči boriti s Harryjem prije nego što ga ubije. Ali ne zna da su njegov i Harryjev štapić braća (imaju istu jezgru, perje koje pripada Dumbledoreovu feniksu, Fawkesu). Kad su takvi štapići prisiljeni boriti se jedan protiv drugog, oni stvore posebnu vezu, čaroliju Priori Incantatem zboj koje su iz Voldemortovog štapića počeli izlaziti "duhovi" svih onih koje je ubio. To uključuje Harryjeve roditelje i Cedrica (ubio ga je Pettigrew, ali Voldemortovim štapićem), koji zatraži od Harryja da njegovo tijelo odnese nnjegovim roditeljima. Duhovi su pomogli Harryju da pobjegne s groblja pomoću putoključa.
Harry saznaje da je novi profesor Obrane od mračnih sila, "Divljooki" Moody, zapravo varalica. To je zapravo bio Barty Crouch ml.. koji je planirano uspio pomoći Voldemortu da se ponovno dočepa tijela. On je i prijavio Harryja na turnir te pokušao osigurati da Harry dođe do Tromagijskog pokala. Nakon što su Harry, Dumbledore, Snape i McGonagallica čuli Crouchevo svjedočenje, Harry se prisjetio svih događaja za Dumbledorea i svog krsnog kuma. Dakle, u ovom je romanu Lord Voldemort povratio svoju izgubljenu moć.


P.S. Nastavak je v sljedećem postu.
evo jedna slika..

Image Hosted by ImageShack.us

Da vidimo...Kolko je još vremena ostalo do...(pogledajte čega):



Ovaj put očekujem više komentara nego zadnji put..pa..kaj čekate?komentirajte!!! :) pozz!!;)



| Accio komentari! (btw.,tu ih je samo: .:41:.) | Paper version of | Harry Potter |

utorak, 10.04.2007.

Hy ljudi!! Evo,i ja sam odlučila otvoriti hp blog,pa pošto mi je ovo prvi post na hp blogu, v njemu bum napisala opis likova koji se često pojavljuju v knjigama. Pa-evo:

Harry Potter: Jedino dijete Jamesa i Lily Potter, s kojima dijeli mnoge posebne karakteristike, od kojih je najlakše primijetiti Jamesovu neurednu crnu kosu i Lilyine zelene oči. Rođen je 31. srpnja 1980. Postao je slavan kad je imao samo jednu godinu i kad je Lord Voldemort, čarobnjak koji je izazivao strah cijelog čarobnjačkog svijeta, napao njegov dom i ubio njegove roditelje, ali nije uspio ubiti njega, iako ga je ostavio s prepoznatljivim ožiljkom u obliku munje. U pokušaju da ga ubije, Voldemort je iščupan iz svojeg tijela što je bila posljedica njegove vlastite kletve, Avade Kedavre. u Hogwartsu, Harry je pokazao da je nadareni čarobnjak posebno se istaknuvši u Obrani od mračnih sila i metloboju, a unutar svog doma, Gryffindora, prepoznat je i kao sposobni vođa. Unatoč njegovim najboljim pokušajima, nije uspio suzbiti svoju slavu i to mu je u nekim trenutcima bio izvor velike frustracije. Međutim, unatoč svom pritisku, ostao je iznimno hrabar, plemenit i ponosan, iako su se te kvalitete znale i loše odraziti u onome što je Hermiona Granger nazvala "slabosti na spašavanje ljudi". Njegovi su najbolji prijatelji Ron Weasley i Hermione Granger, a neprijatelji su mu Lord Voldemort, Severus Snape i Draco Malfoy.

Ron Weasley: Najbolji prijatelj Harryja Pottera i šesti od ukupno sedmero djece drage i siromašne obitelji Weasley. Sprijateljio se s Harryjem gotovo odmah nakon njihovog prvog susreta tijekom prvog putovanja Hogwarts Expressom. Međutim, u jednom su se trenutku njih dvojica udaljila, jednim dijelom zato što je Ron bio prisiljen živjeti u Harryjevoj sjeni, a tu je frustraciju bez sumnje pojačao i njegovo mjesto najmlađeg sina u velikoj obitelji. Unatoč tome, on i Harry ostali su bliski, a Ron je, uz Hermionu, bio stalni pratilac u Harryjevim avanturama.

Hermiona Granger: Najbolja prijateljica Harryja Pottera i Rona Weasleyja koja je obično smatrana najboljom učenicom Harryjeve generacije u Hogwartsu. Njezina su inteligencija zajedno s razumnim i logičnim razmišljanjem često bili od velike pomoći Harryju i Ronu tijekom školovanja u Hogwartsu i ostalih avantura, iako je njezino šefovanje znalo biti i izvor svađe između njih. Hermiona je bezjačkog podrijetla i zbog toga je, kao i zbog svoje inteligencije, bila i meta školskog kolege i nasilnika Draca Malfoya.

Lord Voldemort: Glavni antagonist serijala, zli čarobnjak koji pod svaku cijenu želi osigurati potpunu kontrolu čarobnjačke zajednice i dostići besmrtnost prakticiranjem crne magije. Nakon godina provedenih u pokušajima da ostvari sve svoje ciljeve zaustavljen je kad je pokušao ubiti Harryja Pottera dok je dječak bio tek beba i nije uspio. Istrgnut je iz svog tijela i primoran na skrivanje. On je izazivao takav strah kod čarobnjaka da su se i nakon njegovog pada mnogi bojali izgovoriti njegovo ime pa su ga umjesto imenom nazivali "Znate-Već-Tko", "Onaj-Čije-Se-Ime-Ne-Smije-Izgovoriti" ili "Gospodar tame" a posljednji su naziv većinom upotrebljavali njegovi sljedbenici, smrtonoše. Rođen je kao Tom Marvolo Riddle i također je bio učenik u Hogwartsu. "Ja sam Lord Voldemort", odnosno engleski izvornik - "I am Lord Voldemort" anagram je njegova pravog imena Tom Marvolo Riddle.

Albus Dumbledore: Harryjev najvjerniji savjetnik i ravnatelj Škole vještičarenja i čarobnjaštva Hogwarts. Vjerojatno jedan od najcjenjenijih ljudi u čarobnjačkom svijetu koji je držao visoke položaje u britanskim, ali i međunarodnim institucijama, a uz to je bio i alkemičar i majstor različitih magijskih disciplina. On je i jedina poznata osoba koje se Lord Voldemort ikad bojao i jedan od rijetkih koji se ne boji Voldemorta i bez straha izgovara njegovo ime te druge ohrabruje da čine isto. Dumbledore je vjerovao u ljude i uvijek je vidio najbolje u njima. Ubio ga je Severus Snape u Harry Potteru i Princu miješane krvi Ubojitom kletvom.

Severus Snape: Nadareni čarobnjak, jedan od profesora u Hogwartsu, i još od maldosti, veliki neprijatelj Jamesa Pottera i Siriusa Blacka. Kao učitelj Čarobnih napitaka pokušao se osvetiti pokojnom Jamesu Potteru maltretirajući njegovog sina Harryja. Bivšeg je smrtonošu kao profesora zaposlio Dumbledore, a Snapeova je odanost stalno preispitivana iako je Dumbledore uvijek govorio da mu vjeruje iz razloga barem djelomično otkrivenih u Harryju Potteru i Princu miješane krvi. Još uvijek nije poznato kome je točno Snape odan.

Rubeus Hagrid: Sin čarobnjaka i divice, a ujedno je i iznenađujuće nježan i brižan. Podupire Harryja i jedan je od njegovih najvećih prijatelja. Također je i čuvar ključeva i posjeda u Hogwartsu, ali i lovočuvar i učitelj Skrbi za magična stvorenja. Upravo je Hagrid rekao Harryju da je on čarobnjak i ponovno ga upoznao s čarobnjačkim svijetom. Hagrid je također pohađao Hogwarts, ali je izbačen kad je bio na trećoj godini zbog zločina koji nije počinio i zbog toga se ne može legalno baviti magijom.

Sirius Black: Najbolji prijatelj Jamesa Pottera i bivši buntovnik koji je u mladosti pobjegao iz doma svojih čistokrvnih roditelja. Lažno je optužen da je pomogao Voldemortu u ubojstvu Jamesa i Lily Potter te je odmah po uhićenju, bez suđenja, poslan u Azkaban iz kojeg je kasnije uspio pobjeći. Također je i krsni kum Harryja Pottera. U Harryju Potteru i Redu feniksa pogodila ga je kletva koju je bacila njegova zla sestrična, Bellatrix Lestrange, i koja je uzrokovala njegov pad iza vela u smrt u Odjelu tajni. Njegova je smrt bila veoma traumatična za Harryja.

Ginny Weasley: Jedina kći u obitelji Weasley. Nadarena je vještica, posebno poznata po bacanju Uroka bala šišmišica. Ginny je prvo žensko dijete rođeno u obitelji Weasley u nekoliko generacija. Učitelj Čarobnih napitaka, Horace Slughorn, u njoj vidi veliki potencijal i poštuje njezine magične sposobnosti. Harry je dugo bio njezina simpatija, a u Harryju Potteru i Princu miješane krvi napokon su počeli izlaziti.

Draco Malfoy: Čistokrvni čarobnjak i član doma Slytherina poznat po svojim uvredama kojima su česta meta Harry Potter, Hermiona Granger i Ron Weasley. Kako su Harry i Ron brzo postali prijatelji, tako su Harry i Draco brzo postali neprijatelji koji se sukobljavaju na različite načine, uključujući i metloboj. On i njegova dva "snagatora", Vincent Crabbe i Gregory Goyle, protuteža su glavnog trija.

Dursleyjevi: Oni su Harryjevi jedini i bezjački rođaci. Dursleyjevi su zlostavljali i maltretirali Harryja tijekom cijelog njegovog života, ali unatoč svemu tome Harry se svakog ljeta vraća u njihov dom iz razloga nepoznatih sve do Harry Pottera i Reda feniksa(ako ste pročitali,onda znate).

A sad-komentari!!!



| Accio komentari! (btw.,tu ih je samo: .:25:.) | Paper version of | |

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.