05.05.2019., nedjelja

"Ti si moja prva ljubav"

Relativno davne 2003. godine jedan malac po imenu Dino Jelusic osvojio je prvu nagradu na prvom natjecanju dječje Eurovizije održanom u Kopengahenu. Osim pobjede, Dino je osvojio i srca mnogih curica, zasigurno.

Taj danas 27-godišnjak radi danas apsolutno strašne stvari u glazbi. Ne, nije to više đir pjesmuljka "Ti si moja prva ljubav", naravno. Radi se o suradnjama sa svjetski poznatim glazbenicima, doslovno. Dino je otišao skroz u heavy metal žanr, hvala Bogu. Jer njegov odličan glas itekako tu dolazi do izražaja. Itekako impresionira njegova vokalna tehnika i boja glasa, te njegov cjelokupni napredak.

Jedan od razloga zašto ga spominjem i zašto sve ovo pišem je to što je nedovoljno prepoznat široj zatucanoj hrvatskoj publici. Pa kad se i pojavio u javnosti sada najnovije, pojavio se u emisiji "Zvijezde pjevaju", u kojoj je i tu pobijedio zajedno sa Tarom Thaller (ma tko god ona bila).

Dino Jelusic se u medijima žalio na nedovoljno prepoznavanje njega kao umjetnika u Hrvatskoj, s punim pravom. Čovjek je radi toga morao graditi karijeru u dalekoj Americi, po pubovima u LA-u i slično. Ali bolje da je tako, jer inače ne bi nikada došao u doticaj s nekim apsolutnim legendama i postigao taj napredak.

Dino Jelusic na djecoj Euroviziji 2003. godine:



Kao član Trans Siberian Orchestra, poznatog američkog progressive rock benda:



Obrada stvari od benda Queensryche, u kojem je pjevač bio Jeff Scott Soto, s kojim je također surađivao:



Kao član benda Animal Drive, obrada poznate pjesme od Whitesnakea:



Mislim da je ovo dovoljno. Popis bi mogao biti jako dug, ali ovo je dosta da se vidi o kakvoj se svjetskoj klasi radi koja je nažalost više priznata vani. Teško se probiti pored svih tih hrvatskih mediokriteta i fejkerskih estradnjaka.
• 20:17 • 20 KomentaraIsprintaj#




Pater-Cvek01-Foto-Goran-Hrubi-Kap-Dobriote
Pater Cvek (1934.-2019.)





Design: Azzul S'phyre