leteći

subota, 20.05.2006.

P 41

ponedjeljak, 27.02.2006.
DALEKA OBALA


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Evo ove razglednice sam uspio ukrast jučer ovom ružnom vrimenu i šaljem ih našoj dijaspori ma gdje god bili sa ovog dijela kugle zemaljske iz male minčukaste Hrvatske.
E kad smo sa ovih prostora uvik nemirnih,što političkih,što ekonomskih.Sičate se komunizma kad se bižalo odavde samo zato što si drukčije mislio,pa neki kažu da im je vratiti komunizam.Je kad je njima predobro bilo,al se onakav neče vratiti.Imao je on svoje prednosti,što se tiče socijale,kakvu danas ova država još nema ni blizu.Nezaposlenost,bezizlaznost,osobito za mlade.Našim starima je bilo dobro (ako nije politički) mogli su ostati ovdje zaposliti se i neraditi koliko danas moramo mi.Dobili bi kad-tad stan,autić tipa fićo,jugo iliti zastavu 101 i nebi se tribali misliti da će ostati bez posla.Ili su mogli otiči vani (imalo se di,a danas to tako nije) crnčiti i zaraditi.Pa kad počmu nama soliti pamet kako su oni ovo ono,a lako ti je bilo onda.A nas na pragu života zadesi rat,pa pljačka u privatizaciji,a i ovo šta ima radi od jutra do mraka.Samo njih je par dobrostojeći i to pod velikim upitnikom kako su došli do toga.Do poštenog rada sigurno nisu,jer preko noći se ne može obogatiti (eventualno jedan od njih).I tako su opet danas došla vremena za iseljavanje,i to najbolje ide iz Hrvatske,jer za njih nema mista pored onih babetina iz Sabora,kojima je najvažnije šta je koja baba rekla.A da nešto pametno pokrenu ni za vidjeti na vidiku.A mlade odmah poklope ili «preobrate» da nebi izgubili fotelju.Ali nije sve tako crno,ima i dobri stvari,ali jako malo koliko bi mogli.Nema veze zato ima Kineza,koji svakim danom dolaze sve više i više.Njima će moći prodavati svoju pamet.
Tuđina ka tuđina nije laka, tamo si uvijek stranac,ma koliko tamo živia,rodio se tamo,odrastao tamo,zagusti li,ti si tamo stranac.I zato je najbolje biti svoj na svome,koliko se to god može. Valjda će biti bolje,još smo mi mlada država.


# - 19:44 - Poleti galebe (4) - Donesi galebe - # Fala ti puno na slikama,sad mi se bas ide doma kad ih vidin...(Jel to bilo smisljeno,a... ;-) )Ma doc cu ja,doc...da s nasin narodon podilin ovo malo pameti sta je doma nisan imala prilike stec...Veliki ti pozdrav i popij kavu na rivi umisto mene! (starcatcher 27.02.2006. 23:33)
# Lijepe fotografije i ove čarobne tople boje pozadine uljepšale su i zagrijale ovaj današnji hladni, snježni zimski dan. ...sama pomisao na ljeto izmami osmijeh na lice! Nježni pahuljasti pozdrav za lijepe snove i ono tvoje -svoj na svome-... Kaže J.Dewey "Bolji je gram iskustva nego tovar teorija"! (melody 28.02.2006. 00:27)
# baš si nan sve lipo opisa i ispriča, a sad nan kaži i rješenje ove tvoje mozgalice (jednostavna 28.02.2006. 15:08)
# Krasne slike. Ali tužni i ne baš perspektivni post...što i zapravo i je realnost naša pa i naše djece, kako izgleda. No,ne smijemo gubiti nadu, zar ne? Pusica i topli pozdrav, cakani. Cmokkkkk. (teuta 28.02.2006. 16:19)

- 20:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Opis svega i svaćega,te komentari na sve i svašta.

Linkovi