utorak, 27.11.2012.

Što kada dijete preživi pokušaj abortusa?

October baby (2011)
Režija: Andrew Erwin, Jon Erwin
Scenarij: Andrew Erwin, Jon Erwin, Teresa Preston, Cicil Stokes
Gluma: Rachel Hendrix, Jason Burkley, John Schneider, Jennifer Price, Shari Rigby



Tražeći neki dobar film, neki sa životnom pričom naišla sam na October baby. Nisam prije čula za taj film, a koliko sam uspjela saznati nije bio u hrvatskim kinima, ali je izašao na DVD-u. S obzirom na radnju filma, ne čudi me. Ipak mi idemo za Europom i SAD-om pa ovaj film vjerojatno previše razdanjuje strašne posljedice abortusa. Zanimljivo...film je američki, a prikazivan je i u europskim kinima.

Radnja
Hannah, 19-godišnja djevojka, priprema se za kazališnu predstavu koja uskoro počinje u prepunom kazalištu na sveučilištu. Jako je uzbuđena, a njeno veliko uzbuđenje pojačava se s početkom predstave. Hannah dobiva napad te se sruši. Već u djetinjstvu imala je nekoliko operacija kukova, a pati od epilepsije i astme. K tome muče ju ojećaji da ne pripada tu gdje jest, razmišlja o samoubojstvu. Nakon nekoliko napravljenih testova sastaje se s lječnikom te svojim roditeljima kako bi joj otkrili rezultate. Sve upućuje na jedan zajednički faktor – njeno teško rođenje. Roditelji su primorani reći joj nešto što su godinama skrivali – Hannah je posvojena, a k tome je preživjela pokušaj abortusa. Šokirana tim saznanjem, svoje osjećaje podijelila je s prijeteljem iz djetinjstva, Jasonom, koji joj predlaže da potraži svoju biološku majku. Iako su se njeni posvojitelji, a pogotovo otac, protivili, Hannah odlazi na putovanje. Uspjeva pronaći medicinsku sestru koja je radila u bolnici u kojoj je njena majka došla napraviti pobačaj. Ona joj otkriva gdje se njena majka sada nalazi.

Saznanje da je netko posvojen sigurno rezultira osjećajima manje vrijednosti i izdaje od strane onih koji su se za tu osobu brinuli. Cijeli život se pretvori u jednu veliku laž. Sve što je bilo sigurno i jasno više nije. A sada zamislite, kako je otkriti da ste posvojeni nakon što vas je vaša majka htjela pobaciti, ali u tome nije uspjela? Samo dan kasnije Hannah je bila u inkubatoru. Dan nakon što ju je njena majka uz pomoć doktora htjela ubiti! Ono što znam o abortusu dovoljno mi je da zaključim koliko je to okrutan čin. Znam, ima ljudi koji misle da žena ima pravo odlučiti jer se radi o njenom tijelu. Samo me zanima tko je pitao dijete koje ona nosi što ono želi.

Ni žena koja se u određenom razdoblju svog života odlučila na prekid trudnoće ne prolazi bez posljedica. Pati od raznih fizičkih i psihičkih posljedica koje utječu na njen kasniji život. Vidim da na internetu ima savjeta kako se pripremiti i ulažiti ih...pravilo se hranite, dobro se naspavajte...Zar nije to užasno? U isto vrijeme razmišljamo kako ćemo se hraniti i ubiti čovjeka?
Nerođeno dijete je čovjek, htjeli mi to priznati ili ne.

Pogledajte film October baby. On govori o tome, ali i nečemu što je mnogim žtvama abortusa potrebno, a to je oprost.

I pripremite maramice...


October baby offical trailer

Oznake: film, abortus

- 14:48 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< kolovoz, 2013  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Kolovoz 2013 (2)
Srpanj 2013 (1)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (4)
Listopad 2012 (6)

Opis bloga

Ovo je blog o knjigama, filmovima, putovanjima i možda ponekad o nečemu drugom. Uživajte u čitanju kao što ja uživam u pisanju sretan

Linkovi