Boldek

29.08.2004., nedjelja

Fake anthroposofia

Cuveni okultist - nase gore list!

Malo naroda na svietu mogu se pohvaliti tolikim brojem, jos u ona doba, prevedim na hrvatski, njegovih djela.

Rudolf Steiner je bio pokusao , odvojivsi se od Teozofskog druztva, ustanoviti ezotericki pokret XX stoljeca, nu kako je zaglibio u znanstvenickim i gradjanskim pojmovima IXX stoljeca, njegova "Antropozofija" ostaje za njega "Ribe" - ugusena sinteza. On je prije svega pokusao spojiti Teozofiju s tajinstvenim naukom O.T.O. reda, Ordo Templis Orientis (Red iztocnoga hrama) kojemu je i sam pripadao od 1905. - 1914.

Odtuda braca Michael i Guido Grandt iz Belgije u svojoj knjizi "Crna knjiga antropozofije", izdane u Becu 1997., izvode zakljucak kako je Steinerov nauk o Luciferu, "poduhovljeni" sotonizam. U knjizi se stavlja Steinera u blizinu sotonizma i sexualne izopacenosti. Ako nam je ta blizina dobro poznata kroz lik englezkog vrazicka Aleistar Crowley-ja, kasnijeg vodju O.T.O.-a, onda je prirodno koliko daleko pada jabuka od drveta. Zalostno je sto su ne samo djeca skorojevica izvrgnuta tom utjecaju vec od djecjih vrtica, nego i djeca onih koji i jesu zadobili kakvu-takvu predocbu o Waldorf-pedagogiki.

Ljudi najvecma nasjedaju zbog neupucenosti. Osnovno nacelo funkcioniranja tih "udruga" jest hijerarhija. Tako anthroposoph segrt, pojma nema kaj dela kalfa, a ovaj pak, nikada nece doznati cime se bavi majstor. Nu danas valja imati muda i javno pokazati prstom na pozadinu! Svi oni imaju na "frontu" PR nekakve humanitarne i sl. aktivnosti, ljude za pokazivanje i t.d. Tko ovdje kaze nesto protiv "scientology", smjesta dobije brnjicu iz US, od onih koji se zauzimaju za ravnopravnosti religija.

Zanimljivo je i da dok se na pr. u Baselu danas dokida puckoskolski predmet "Biblija" i zamjenjuje nekakvom "etikom" kao korakom dalje u razumjevanju drugih religija, nitko od tih aktivista nije na pr. zaiskao od Emiratah da dopuste posjedovanje Biblije.

Muslimani po Europama imaju svoja groblja jer ni mrtvima im nije do zajednistva s kaurima, a kaurinu ode prst ili ruka ako na lanceku nosi krizic... Zidovi reklamiraju za sebe pravo na ravnopravnost sa svima, a sami drze sebe boljima, tj. Druge drze gradjanima drugog razreda. I na takvim osnovama se sprovodi konvergencija i sinkretenizacija masa razlicitih rasa, vjera, spolova... Vidi u Irskoj kako se niti denominacije jedne te iste vjere krstjanske ne mogu sporazumjeti. Ili, zar ima spomena vriednih pravoslavaca koji ne odricu katolicima pravovjerje?

Evo jednog primjera u zajdnistvu, u onome sto "zblizava, a ne u onome sto raztavlja": u Indiji, za hinduse i za muslimane: zensko diete se smatra kaznom Bozjom!

Došao sam da bacim oganj na zemlju, pa kako bih zelio da se vec zapalio! ... Mislite li da sam došao donijeti na zemlju mir? Ne, kazem vam, nego razdor. Luka 12, 49, 51


- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2004 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Prevođenje i kompiliranje napisa kojima nema mjesta u medijima.

teziste

profile

Linkovi