leonella

srijeda, 16.08.2006.

Osvrt na produzeni vikend

Prosa kurvin pir, rekli bi moji doma. Ajme ca je bilo lipo. Ca cu van poc pricat. super. Ucinila sam vikend za sebe, provod za sebe, tulumarenje za sebe...bas sve sve sve za sebe. I moran priznat da san jucer vec bila na izmaku snage. Ebenti, ili san ostarila ili nije za mene vise tulumarenje 5 dana zaredon do ranih jutarnjih sati. Ko ce ga znat.

Petak, ca da recen, bila san toliko u filmu da nisan znala za sebe. U petak kad san dosla doma, odma san isla rucat, malo prilec da skupin snage za navecer i nakon toga spremanje. Ne traje to u mene dugo, po ure najvise. Samo je uvik problem sa robom, obicno cili ormar isproban jer nekako nisan nikad zadovoljna kako sta stoji. Il je to tako u nas zene uobicajeno. More bit. Ajde, odluka je pala na rebe, otvorenu majicu sa povecin dekolteom(mislin majica sa dekolteon, ja san ovo malo jada jedva namistila da stoji, al misija je bila uspjesna, reka bi covik vidi ima mala bokun sise), i doli slapice sa punom petom, rekla bi Wanda nanulice.
Nisan imala strpljenja za pravit kosu pa san lipo otisla u kume, i ona je to sredila. Doduse, nema do moje frizerke, al eto, neces sad gledat konju u zube el tako????
Tako ona mene lipo uredila, malo ja jos popravila sminku i ode lea u zivot ni ne sluteci da ce joj bit bas ono ludnica. E, ali kad san ja krenila pise dragi poruku da sta san obukla????? Kad san vidila, nisan sebi mogla doc.... reko, jel ovo on pise, il se meni to samo cini???? Jes majke mi...
Zovem ga da mu se malo javin i pita me on da smi li se javiti ka posli??????? Ja, stojin, pa ne mogu doc sebi, pa se pitan sta je njemu????? Bice mu nije bilo pravo sta san isla vani,iako je reka ajde ljube i lipo se provedi.
Eto, bili smo u Vodicama u Haciendi.... Bilo je strava. strava. Prvi put, i definitivno ne i zadnji. Party je bia al ja san uspila izdrzat cilu noc. I cak mi je pasala muzika, ono malo san plesala i sve to... a pila sam sok, ka inace. ajd dobro, priznajem popila sam dva red bulla. Pa kazu ebenti da daje krila....

I onda lipo u 7 ujutro san se pojavila doma, ja u krevet, mater iz kreveta. HIHIHIHI... Kako san to legla nisan mogla dugo spavat, pa san se probudila za dvi ure i onda mantala po kuci. Kako san se dogovorila sa rodicom da cu na selo, uzela san veliku putnu borsu i pocela pakirat stvari. Kad je mater vidila skoro pala na guzicu, govori sta ce ti toliko stvari, a ja reko: Pa moran za svaki dan imat po makar dvi kombinacije. E, pa onda uz to i druge cipele i druga borsa, pa sminka, pa sve moguce preparate i ostale nama zenama potrebite stvari.

Oko 3 sata san dosla na salas, i odma u krevet otisla. Uvatija me san, pocela mi glava kljucat, a i tribalo je napunit baterije za navecer. Ajd, odrimala san neke dvi ure, digla se, ujac izriza domaceg prsuta... ja navalila ka luda. Kaze on: Jesu li tebi davali sta ist zadnjih dana???? Svi smo se kidali od smiha, a oni su me i dalje nastavljalji zezat. Sta ja mogu kad volin prsut. Jesan. I sad me vataju zazubice kad se sitin. Posli vecere, tusiranje, peglanje kose, sminkanje.... sve san ja to u uru vrimena sredila, i onda naravno parada prid ogledalom. OCu li ovo ili ono, kratko ili dugo, minic ili hlace.... Na kraju se odlucim za rebe, bilu majicu (jel moran napominjat da je opet bila dekoltirana) i one suze visoke. Nisan tila nosit stiklice jer bi mi ih samo unisstili.
Rodica se sredila ono brale da padnes na guzicu, minic, majica ono vise otkriva nego pokriva, i naravno stikle jedno 12 cm peta. Kilu ipo pudercine, zacimentala lice, zacrnila oci, i nakeljila kosu. Ebate na kraju je izgledala ka duh sa tin bilin puderon. Pitam je da sta ce joj toliko pudera (stvarno ima lipo lice, i da se mene pita,a ne pita me se, dovoljna bi joj bila tonirana krema) a ona da triba, da je ocajna kad nema puder. Ma kazem ja, ok i je ne mogu bez pudera, al ipak ne toliko. GOvori ona, ma to je dobro ne brini ti nista. DObro, vidim ja da je bolje da sutin i nastavin ja sa sredivanjem.
Napokon, krenemo, skupimo usput jednu zensku i demo nas tri vani.
Dodjemo u Sinj, kad tamo parada vec pocela a bilo tek 21,30. Nikad nisan isla vani tako rano, al to je kod njih ka obicaj eli?? I onda je bilo od kavane do kavane. Dosle u prvi kafic, Best, dolazi konobar, a rodice narucuju jedna ce bavariu, druga ce koktel, dode treca i ona ce bavariu. Ajd dobro, rekoh. Ja cu gusti sok. GLeda me konobar i nije mu jasno, rekoh mu opet: Gusti sok!!!! Sta me gledas nisan ja pijandura!!!!

Nakon tog Besta, slijedio je obilazak jednog po jednog kafica. Zanimljivo je da u Sinju ima 96 kafica. Sve samo kafici kafici i kafici. NIste znali eli??? Je, Sinj je jedan od manjih gradova, al zato vodeci po broju kavana. I svi im kafici imaju neka strana imena, ono ala amerika, West Point, Exotic, Aquarius, Best, Picasso.... Covice, ono kontas imaju lipo ime, udjes u kafic a ono ajme majko. bljak.
Aha, cure, e to je tek posebna prica. Ja znan da se za vani ljudi srede, i sve to... al ono sta je u Sinju to nije nigdi. sve su naprlitane, u minicama, majicama ono vise nema nego ima, stiklama. reka bi covik upravo sisle sa modne piste. Necu van govorit da je u Sinju i prohladno, baren meni. Al to uopce nije bitno, one su sve polugole i trpe hladnocu, jer ipak ko zna ko ih moze vidit.
Muski, pa oni su uglavnom previse zaokupljeni svojom bavariom, stellom ili kaltenbergom i naravno zube nemaju. to vam je moderno u sinju. Ako imas sve zube na broju nisi in.
E, di san stala...aha..krenili mi djir po kavanama, i u svakoj triba nesto popit. E, ali ko ce toliko pit. Racunaj jedno desetak petnaest kafica i u svakom triba pit. Nisan mogla nakon treceg kafica, sta nije bija obicaj za ove moje. Cure udrile po pivi, i to je piju na slamku. Koja shema, pa to je cudo. Lipo gengaju se u ritmu muzike, pivica u ruci i di ces bolje. Meni se zeludac okrica. Ne mogu virovat da toliko mogu popit. Na kraju je dosla policija u jedan sat, kafici su se zatvorili i posli smo doma. Naravno, ja sam vozila. Ko bi od njih pijandura vozija??? Katastrofa. One su lezale iza i spavale, a ja sam bil taxi. Sta je sigurno, sigurno je.

Nedilja, spavanje do podne, kisa je toliko padala da nismo mogli nigdi iz kuce. Jesan rekla pljusak, nevrime??? Ocajno vrime... tako da sam na kraju dan provela u krevetu, doduse nisan imala nista protiv. bilo je hladno pa mi je bas prijalo valjat se.
Doslo je vec 20 sati, kisa je prestala i dogovorimo se da cemo ipak ic malo vani, nema smisla jos spavat. Opet isti ritam, vecera, tusiranje, sminkanje, i odabir robe. tu vecer sam ipak se malo prilagodila vremenskim uvjetima. Kako je cili dan padala kisa, zrak je bija prehladan, pa sam se ja odlucila za majicu dugih rukava, rebe, patike (aha dobro ste procitali) i jaketu. Nisam imala puno izbora, obuc otvorene slapice, slomit noge i prehladit se ili rodicine patike i uzivat cilu vecer? Ja san ipak izabrala patike. Rekla san: sta me briga necu ja patit radi lipote, ionako me niko nece gledat u noge!!!! Hihihi. Patike su se na kraju pokazale pun pogodak. U Sinju je bilo prehladno, sve je bilo mokro od kise i bljuzgavo. Tu vecer smo isle rodica, ja i njena prija. Naravno, cure su bile opet polugole jer njima nije hladno (obisi to macku o rep). Udjemo u prvi kafic, u kojem one znaju sve, i konobar vidi neka nova cura i pocne mi se uvaljivat. Ka ono smisna cura, odakle vam je ona, di ste je dosad skrivali bla bla... Sta je najtragicnije, decko je stvarno simpa al je kurvar da ne moze bit veci.
Pocea on meni kao da mu se svidjan,ocu li doc posli opet i da bi se on sevija!! Hahahaha, zavarila sam od smiha i rekla mu: Nisi ti te srice da ja tebi dan!!!!! taman kad san to isla rec, muziku su smanjili i svi u kaficu su to culi. Necu van govorit koji je to kes bija, odjednom se sjatila ekipa muskih oko mene, svi me tapsaju po ledjima i pitaju sta cu pit, da sam legenda. Kako su mi rekli, nijedna ga dosad nije otpilila, sve bi pale na njegovu spiku! E rekla san in: Dosla jedna pa mu totalno sjebala koncepciju. Nije mi se vise obratia, povridila san mu ego a ja san otisla ca. Sta cu gubit vrime na budale.

Odemo nas tri u Aquariusa, stanemo za sank, kad meni oci ispale, jezik se obisija do poda. Konobar sladak ko cukar. Ma sta sladak, predivan. Odavno nisan vidila nekog tako slatkog. Rekla sam im da stojimo za sankom i nigdi se ne micemo. Ja san naravno narucila samo da mi se malo priblizi. Kako je samo lipo mirisa, njami. narucila sam njima dvima po bavariu, a ja naravno gusti sok. Ispile su one to vrlo brzo i tile ic ca, a ja sam im rekla da cu im cilu vecer placat pice samo neka stojimo jos tu. Ajd narucimo jos jednu turu i ja naravno, pocnem slikavat konobara. Al bas mi se svidija. Nije mu bilo mrsko, smjeska bi mi se, par puta je namignija i svaki put bi me pogleda.
Onda je njima dvima vec dosadilo pa su tile da idemo, Pitam ga da mi naplati pice i on kaze 20 kn. Gledam ga i govorim kako 20 pa dvi ture su bile. On kaze, nista ti ne brini i namigne mi. Rastopila sam se. Krenemo ca, kad pocne neka dobra pisma i ostanemo plesat. Kad evo ti njega i kaze nam da nas gazda casti sta cemo pit. Ajd, prihvate cure pice i opet isto narucimo. Nastavimo plesat i pitam ja gazdu sta ce on pit. Kaze da on pije koktel da je to skupo, a ja kazem: ne pizdi nego sta ces pit. Naruci on koktel i kaze: Al pod uvjetom da dodjete za moj stol. Stale mi za stol, nastavile pit, plesat, zezat se... Moj konobar svaki put kad bi prosa namignija bi mi, ili me lagano uvatija ka da me makne jer je guzva. Nisan imala nista protiv,nego sam sa smjeskom od uha do uha plesala.
Oko jedne ure puklo mene, i ja kazem njemu: Zlato donesi ti meni jedan orahovac i ti popij nesto. POgleda me i kaze pa ti ne pijes alkohol!! Kazem ja, pa moramo nazdravit a necemo to valjda sa gustim sokom. Vrati se sa orahovcem za oboje nazdravimo, otpijemo gutljaj i on nastavi radit. Gazda je umira od smiha. Pita me, al ti se toliko svidja: rekoh, ma nekako mi je bas simpatican, drag... Popijem jos jedan orahovac nakon onog i udari mi vrucina u lice i tijelo. Razbacala sam se po podiju ka velika. I onda oko 2 sata, dodje policija i zatvori kafic. Uzas, bila sam bas tuzna jer sam tila jos plesat i gustat. Necu ni govorit da je svo to pice bilo placeno kad smo isli ca. Pitam ja konobara koliko smo duzni, a on govori sve je placeno, namigne i ode. Dobro rekoh, nema problema, ostaje mi vise love za sutra.

Otisle smo nakon toga u neko disco, tamo je sve skupa bilo dvadesetak muskih, i pet cura. Malo smo se zadrzale, plesale jer je bila muzika uzivo i otisle doma. Ne, nisan ja vozila, nego rodjak jer je on bija trizniji. Je, nemojte se sad smijat, nisan ja navikla pit i meni vec dva orahovca udre u glavu.
Do kuce smo umirale od smiha i stalno nesto trkeljale. Odlican provod.
U ponediljak ujutro smo se rodica i ja digle i isle u Sinj na ispovijed, u crkvu se pomoliti, platiti misu i obaviti sve ono sta sam tribala. Usput malo prosvrljale po gradu, popile sokic i doma na rucak. Na selu je u medjuvremenu dosla teta, rodica sa muzem i dicom i odjednom se samo cula djecja skrika i vika. Gustala sam s njih troje, trcali smo, igrali se sa pasom smijali se.... bas smo uzivali.

Rodica je spavala za to vrime. Kad vise nisan mogla izdrzat posla san i ja spavat. Dica su stalno klapala na vrata al ja se nisam obazirala,kad evo ti rodjaka kuca na vrata. Ja mu kazem da udje, otvori vrata kad s njim na vratima moj dragi. Nisam mogla virovat da ga vidim, bacila sam mu se oko vrata i izljubila ga cilog. Pitala sam ga zasto mi nije javija da ce doc, a on da nije tija. Rekla sam mu da ide s nama vani navecer, al nije tija. Bija je sa mnom nekih dvi ure, stalno me gleda, grlija, ljubija... bija je full cudan i nekako premazan.

Kad je otisa doma spremile smo se i isle vani. U gradu je bilo puno svita, nisi moga prolazit od te guzve. Opet smo isle od kafica do kafica,a ja sam jedva cekala ponoc da jedem nesto jer sam prigladnila. Kaze njena prija da bi ona isla u park vozit se, ja kazem idem na cevape pa senadjemo posli. BIli su tu s nama i neki njihovi prijatelji i kazu oni: Mi idemo s tobom Lea jest, a ta njena prija se naljuti ka nikad. I sve zato jer nitko s njom nije tija ic na ringispil, nego su svi otisli sa mnom na cevape. ja nisam mogla sebi doc. Castili su me cevapima, zezali da me nece momak titi ljubit koliko kapule jeden,al ja se nisan obazirala.POsli toga smo svi zajedno otisli na pice, tribalo je to zalit. Oko neke ure su mi dosadili pa sam se otisla nac sa mojom prijom i s njom bila jedno uru vrimena. Malo smo plesale, slikavale se... Gustala sam. Onda je rodica poslala sms da je njima dosadno i da bi oni doma. Sta cu, nisan ja tila ostajat sama pa san i ja posla doma.
Ujutro sam se probudila u podne, digla kad je vec bila puna kuca. dosli moji starci, druga teta, braca... svi na okupu.... rucak je bija na stolu pa sam se i ja pridruzila. Kad i dragi stiga na rucak. Nedugo nakon njega stigla je druga rodica sa muzom i kcerkom, treca rodica sa svojom ekipom, tetka... bilo nas je ka rusa. I Bas je bilo lipo. Opet skoro svi na okupu. Rjetki su to trenuci. Eto makar za Velik Gospu se koliko toliko skupimo. Dica su naravno skakala , sa pasom se igrala, skricala a mi stariji smo cakulali, jili, pili... slikavali se...

Pridvecer smo svi polako poceli ici ca, a dragi, rodica, muz, malena i ja smo isli do Sinja ucinit djir, popit pice, pojest cevape. GUzva je bila ogromna to ne moram ni napominjat, tako da nismo bas previse diravali. Oko 21h smo se rastali, dragi je naredija da idem kod njega spavat.
Dosli smo kod njega, vrata od sobe zatvorena, to mi cudno i pitam ga mogu li uci. Kaze on cekaj, prekrije mi oci rukom, i uvede me u sobu. udjemo, a on me vodi na jednu stranu i pali mirisnu svicu, pa na drugu stranu drugu svicu, pa na trecu stranu trecu svicu, i na cetvrtu stranu cetvrtu svicu, upali neki lagani cd, vrati me na pocetak sobe i kaze sad mozes pogledati. Otvorim oci, kad sredjena soba, na krevetu nova posteljina kupljena bas za bracni krevet, po zidu uokvirene nase slike. Nisam mogla virovati, gledam sobu, pa slike pa njega i ne mogu doc sebi. Zagrlim ga, poljubim i kazem da me bas ugodno iznenadija, da je to ono sta sam puno puta zamisljala u svojoj glavi. Pocela je pisma i zamolila sam ga za ples.... kako je bilo lipo, romanticno...nekako posebno....

Jutros sam se probudila odmorna, svjeza, sa nekin lipin osmjehom na licu... Njegov poljubac me probudija za dobro jutro... nesto najlipse, sta se ne moze mirit s nicim.

- 11:25 - Komentari (14) - Isprintaj - #