Simpsoni, Star Trek i Stephen Hawking ili “Kako nedostatak pretvoriti u prednost?” - Pronađi pratnju

nedjelja , 20.01.2019.










Click here: Simpsoni, Star Trek i Stephen Hawking ili “Kako nedostatak pretvoriti u prednost?”






Hawking je, iako je fascinacija fizikom s vremenom popustila, ostao neko koga pratiš s vremena na vrijeme. Jer, niti mail niti pisma koja su uslijedila nisu bila ozbiljna stvar. Postoje trenuci u kojima, bez obzira na obveze, moraš napisati tekst.



Simpsoni, Star Trek i Stephen Hawking ili “Kako nedostatak pretvoriti u prednost?”

U singularitetu, naime, ne vrijede zakoni fizike. Bilo bi pogrešno reći da je to jedan od mailova koji mijenja život ili da se nakon njega nešto drastično promijenilo, ali umjesto traženja nedostataka u pubertetskom ogledalu počeo sam tražiti način kako ih pretvoriti u prednosti. Na YouTubeu postoji video u kojem Hawking, Arthur C.



Simpsoni, Star Trek i Stephen Hawking ili “Kako nedostatak pretvoriti u prednost?”

- Postoje trenuci u kojima, bez obzira na obveze, moraš napisati tekst.



Simpsoni, Star Trek i Stephen Hawking ili “Kako nedostatak pretvoriti u prednost?”

Postoje trenuci u kojima, bez obzira na obveze, moraš napisati tekst. Ljudi poput Hawkinga to zaslužuju. Danas, kad Hawkinga više nema, mogu patetično iskreno reći — hvala. Prije dvadeset godina bio sam klinac s ambicijama i kompleksima. Danas su ostale ambicije, a klinac ostaje skriven i izlazi po potrebi. Ono što prepoznajem kao jedan od razloga zašto su kompleksi ostali negdje na prijelazu iz osnovne u srednju školu je poznati fizičar koji odgovara na mail petnaestogodišnjem klincu. Bilo bi pogrešno reći da je to jedan od mailova koji mijenja život ili da se nakon njega nešto drastično promijenilo, ali umjesto traženja nedostataka u pubertetskom ogledalu počeo sam tražiti način kako ih pretvoriti u prednosti. Jer, niti mail niti pisma koja su uslijedila nisu bila ozbiljna stvar. Hawking je, kad se sve zbroji i oduzme, govorio o vremenu koje ljudima s poteškoćama otvara nove prilike i horizonte. Nije stoga bilo čudno što sam baš korespondenciju s velikim fizičarem odabrao kao temu maturalnog rada i na taj način, čisto simbolički, odrastao. Hawking je, iako je fascinacija fizikom s vremenom popustila, ostao neko koga pratiš s vremena na vrijeme. Ako je točno da imaš samo tih desetak godina koliko ti liječnici daju onda ih moraš iskoristiti. Na YouTubeu postoji video u kojem Hawking, Arthur C. Clarke i Sagan raspravljaju o budućnosti. Već tad je Hawking nadmašio prognoze. Tko bi rekao, gledajući taj video, da će ih sve nadživjeti? Kozmos je maštovita igračka, crne rupe zrače i fizičari bježe od singulariteta kao vrag od tamjana. U singularitetu, naime, ne vrijede zakoni fizike. Sve je to bila nekakva zafrkancija koju pronalazim u fragmentima pisama dok u ruci držim maturalni rad u kojem je sve skenirano i posloženo. Njegova asistentica koja je s vremenom preuzela dopisivanje, gdje bi se on samo povremeno uključio, gledala je na invaliditet kao na oruđe za otvaranje drugačijeg horizonta, nikako nedostatak. Zapravo, to prožimanje fizike i popularne kulture, ta snažna popularizacija znanosti nešto je na čemu je Stephen W. Hawking radio čitav život. Simbolika brojeva kao simbolika života. Rođen tri stotine godina nakon Galilea, umro na dan broja PI. Mediji i popularna kultura od Hawkinga su stvarali Einesteina novog doba. Iako bi se dalo razgovarati o tome koliko je za taj pristup zaslužan ALS, a koliko njegova neprijeporna znanstvena genijalnost, Hawking je i na općoj i na specifičnoj razini za osobe s invaliditetom napravio veliku stvar. Generalno, pokazao je da se može. Pojedinačno, pokazao je koliko prognoze ovise o volji. Volja, taj pojam koji se kroz povijest koristio i na krive načine, nešto je što obilježava Hawkingove riječi. Nije popuštao i nije se zadovoljavao s onim što mu je dodijeljeno. Onima koji su stvarno veliki ni na ovakav mail nije teško odgovoriti. Priča o čovjeku koji je nesavršen, a velik, ali i priča o dječaku koji se pita koliko može.




NARCOS S03 — 30 9. Simbolika brojeva kao simbolika života. Hawking je, iako je fascinacija fizikom s vremenom popustila, ostao neko koga pratiš s vremena na vrijeme. Zbrojem dobivenih bodova dobiveni su pobjednici u kategorijama najboljeg filma i najbolje serije u 2017. U singularitetu, naime, ne vrijede zakoni fizike. TWIN PEAKS RETURN — 29 10. Iako bi se dalo razgovarati o tome koliko je za taj pristup zaslužan ALS, a koliko njegova neprijeporna znanstvena genijalnost, Hawking je i na općoj i na specifičnoj razini za osobe s invaliditetom napravio veliku stvar.

[Zene koje traze muskarce za vezu|Muvanje starijih žena|OTKRIVAMO: Kako instalirati Viber i WhatsApp uprkos zabrani!]






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.