španjolski jezik & sapunice

nedjelja, 30.09.2007.

Hola visitantes de mi blog!

Evo mene nakon para dana...
Kao što vidite ne pišem baš postove svaki dan, ali jednostavno nemam uvijek vremena a i nekada se ne sjetim. Ono što ću vam sada reći jest da ću minimalno jedan post objavljivati tjednom i to najčešće vikendom jer tada imam dosta vremena, tako da tada svratite da pročitate novi post kako nebi ispalo da ne pišem više postove...
Eto toliko od mene za sada!
Uživajte čitajući moj blog!

30.09.2007. u 00:35 • 19 KomentaraPrint#

petak, 28.09.2007.

Amor Real

Amor
Telenovela "Amor real" (Istinska ljubav) koja je posljednjih godina izazavala najveće oduševljenje obožavatelja diljem svijeta nastala je iz pera spisateljice Carida Bravo Adams, a za adaptaciju ove druge ekranizacije zaslužena je također vrlo uspješna scenaristica Maria Zarattini. Najveći adut ove telenovele su raskošna produkcija, zanosni kostimi i romantična priča smještena u 19. stoljeće, koja je daleko nadmašila sve ostale sapunice.
U središtu radnje je mlada aristokratkinja Matilde, koja se igrom szdbine zaljubljuje u skromnog vojnika Adolfa Solisa. Oslanjajući se na očevu blagu narav i ne računajući na majčine spletke, Matilde je odlučna udati se za Adolfa, sve dok je Augusta ne uvjeri da ju je mladi vojnik izdao. Razočarana jer vjeruje da ju je zaručnik napustio te da je zapravo oženjen, Matilde pristane biti dio majčine spletke. Samo nekoliko dana nakon gorkoga ljubavnog razočaranja mlada se nasljednica udaje za naočitog liječnika Manuela Fuentesa Guerru, koji je tek naslijedio očevo imanje i bogatstvo. Premda ga isprva iskreno mrzi, njeni osjećaji prema mužu unrzo prerastaju u istinsku ljubav, čak i nakon što joj Adolfo dokaže da joj nije lagao.

Sapunica je snimljena 2003. godine, a u glavnim ulogama javljaju se Adela Noriega (Matilde) i Fernando Clunga (Manuel Fuentes Guerra). U ostalim ulogama javljaju se Mauricio Islas (Adolfo Solis), Helena Rojo (Augusta), Ernesto Laguardia (Humberto), Chantal Andere (Antonia) i mnogi drugi vrhunski glumci.

28.09.2007. u 01:48 • 20 KomentaraPrint#

petak, 21.09.2007.

Evo kviza pa da vidite koliko znate!!!


Get Your Own Quiz!, More Quizzes


21.09.2007. u 14:42 • 4 KomentaraPrint#

četvrtak, 20.09.2007.

Esmeralda

Esmeralda
Po mišljnu mnogih, najbolja ekranizacija legendarne kubanske spisteljice Delije Fiallo, u čijoj su radnji besprijekorno isprepletene tragične i romantične priče glavnih junaka. Osim burne ljubavi slijepe Esmeralde i naočitog Josea Armanda, najveće simpatije publike ova je serija osvojila upravo zbog dirljive i targične ljubavi Graciele i Adriana.
Jedne olujne noći na svijet dolaze dva nevina djetešca. U bogatoj kući u središtu sela rađa se djevojčica, koja se nakon poroda doima mrtva, a na rubu sela, u trošnoj kolibi, na svijet dolazi zdrav i jak dječak čija majka umire odmah nakon poroda. Bolesna želja njezina gazde za muškim nasljednikom natjera služavku Cristianu da zamijeni bebe, a dragocjene smaragdne naušnice cijena su stravične tajne. Slabašna i slijepa djevojčica, kojoj je babica Dominga nadjenula ime Esmeralda, odrasta u skromnim uvjetima i okružena prirodom, dok se sreća nesretnog dječaka okrenula te on biva podignut u luksuzu. Dvadeset godina kasnije na imanju „ Casa Grande“ samozatajne Esmeralda upoznaje naočitog liječnika Josea Armanda, nesvjesna mračnih tajni iz prošlosti koje samo vrebaju da ugroze njihovu tek rođenu ljubav.
U glavnim ulogama pojavljuju se popularni glumci Leticia Calderon (Esmeralda) i Fernanado Colunga (Jose Armando), dok se u ostalim ulogama pojavljuju Nora Salinas (Graciela), Alejandro Ruiz (Adrian), Laura Zapata (Fatima), Enrique Lizalde (Rodolfo) i mnogi drugi.

20.09.2007. u 21:50 • 1 KomentaraPrint#

četvrtak, 13.09.2007.

Hola a todos!

Evo tekst meni jedne posebno lijepe pjesme iz sapunice "Mundo de fieras" (Svijet zvijeri). Pjesma se zove Antes de que te vayas a izvodi ju Marco Antonio Solís.


Antes de que te vayas

Antes de que te vayas
déjame mirar una vez más,
ese rostro que nunca he de olvidar.
Me dices sinceramente
que me has dejado de amar.
Descuida yo bien comprendo
y te sabré perdonar.
Cuida de tu vida en tu camino
yo siempre me diré adiós por ti.
Por ese corazón que me dio tanto
pero acabó mi encanto y lo perdí.
Perdón si te fastidio,
pero es que es mi sentir.
Tal vez no tenga ni forma
de lo que quiero decir.
Pensé pedirte el beso
que borre los del ayer,
más no te quito tu tiempo
te puedes ir, ya lo ves.
Cuida de tu vida en tu camino
yo siempre me diré adiós por ti.
Por ese corazón que me dio tanto
pero acabó mi encanto y lo perdí.
Cuida de tu vida en tu camino
yo siempre me diré adiós por ti.
Por ese corazón que me dio tanto
pero acabó mi encanto y lo perdí.
Antes de que te vayas.

13.09.2007. u 13:24 • 9 KomentaraPrint#

petak, 07.09.2007.

La Mentira

La Mentira

„La Mentira“ (Laž) napeta je i emocionalno nabijena priča koja je u brojnim zemljama ostvarila zavidan uspjeh. Glavni aduti ove sapunice jesu originalan scenarij, dinamična priča i maestralna gluma. U sapunici se progovara o materijalizmu, izdaji, laži i ljubavi koja se iz nje rodila.
Iako je ova priča, nastala prema predlošku spisateljice Caridad Bravo Adams, doživjela čak tri ekranizacije u Mexicu, posljednja je verzija „Laži“ 1998. godine ostvarila daleko najveći uspjeh.
Glavne uloge tumače Kate del Castillo i Guy Ecker. Kate je svojom vrhunskom glumom iznenadila kritičare, a Guy je zbog svoje uvjerljivosti pred kamerama odnio i prestižnu nagradu Tvynovelas u kategoriji najboljeg glumca godine.
Višestruko nagrađivani i talentirani producent Carlos Sotomayor do posljednjeg je detalja ovu telenovelu prilagodio ukusu gledatelja, a prekrasni pejzaži ruralnog Meksika pomogli su od ove Televisine vrhunske produkcije učiniti proizvod kojem je rijetko koja televizijska kuća u svijetu mogla odoljeti.

Nakon povratka u Meksiko, Demetrio Azunsolo (Guy Ecker) otkriva da je njegov polubrat, plantažer Ricardo Platas, počinio samoubojstvo zbog okrutne izdaje jedne prekrasne žene. Pun bijesa i boli, s bratovim oproštajnim pismom i brošem koji pripada njegovoj ljubavnici, Demetrio se na Ricardovu grobu zaklinje na osvetu i kreće u potragu za ženom čije ime počinje slovom „V“. Dolazi u kuću obitelji Fernandez Negrete, gdje žive dvije prekrasne djevojke, Veronica (Kate del Castillo) i Virginia (Karla Alvarez). Zapanjen Veronikinom ljepotom, Demetrio odmah posumnja da je ona odgovorna za bratovu smrt, a Vriginijina ga spletka u to još više uvjeri. Nakon vjenčanja s Veronicom, Demetrio počinje osvetu, ne znajući da je sve bila okrutna laž i da žena koju je tražio da osveti bratovu smrt nije Veronica nego Virginia.......

Uz Kate del Castillo i Guya Eckera u ostalim se ulogama pojavljuju Karla Alvarez (Virginia), Sergio Basańez (Juan), Eric del Castillo (Teo), Rosa María Bianchi (Sara), Salvador Pineda (dr. Moguel).

ZANIMLJIVOST

Kate junto con su padre Eric del Castllo
U sapunici oca Kate del Castillo glumi upravo njezin pravi otac Eric del Castillo!!!
To je bila prva sapunica na kojoj su tata i kćer imali prilike zajedno glumiti.

07.09.2007. u 15:20 • 6 KomentaraPrint#

četvrtak, 06.09.2007.

Gabriel Soto

Gabriel
Gabriel Soto Borja – Díaz rođen je u Ciudad de Méxicu 17. travnja 1975. godine. Još kao malen otišao je živjeti u San Antonio i tamo ispunjavao svoje snove. Baveći se manekenstvom postigao je veliku slavu a njegov rodni grad pobliže ga je upoznao kada je 1996. godine postao Mister svijeta u konkurenciji sa 50 kandidata.
Jedno vrijeme bio je član grupe “Kairo”, a svoju karijeru kao glumac započeo je 1996. godine ulogom u sapunici “Mi Querida Isabel” (Moja draga Isabel).
Nakon toga uslijedile su brojne sapunice, koje su mladog i karizmatičnog glumca, pjevača i manekena pretvorile u veliku zvijezdu ne samo u Méxicu već i u mnogim drugim dalekim krajevima. Nakon “Mi Queida Isabel” glumio je u sljedećim sapunicama:
- Alma Rebelde (1999) – Buntovna duša
- Mi Destino Eres Tú (2000) – Moja sudbina si ti
- Carita de Ángel (2000) – Lice anđela
- Amigas y Rivales (2001) – Prijateljice i suparnice
- Las Vías del Amor (2002) – Putevi ljubavi
- Mujer de Madera (2004) – Žena od drveta
- La verdad oculta (2006) – Skrivena istina
- Las riendas del amor (2007) - Uzda ljubavi
Hrvatski gledatelji po prvi su puta imali prilike vidjeli Gabriela u sapunici “Mi destino eres tu” gdje je glumio sa megapopularnom Lucerom i Jorge Salinasom. Iako nije imao glavnu ulogu u sapunici, mnogi će ga upamtiti po izvandrednoj ulozi u koju se u potpunosti uživio. Također, u “Las vias del amor” glumio je sa Aracely Arambulom i ponovno sa Jorge Salinasom u kojoj je glumio izgubljenog brata Jorge Salinasa iz djetinjstva. A za sve one koji je uvijek ne znaju o kome je riječ, Gabriela mogu pratiti u sapunici “La verdad oculta” koja se upravo prikazuje na našim malim ekranima.
Bilo kako bilo, jedno je sigurno – Gabriel je rođen pod sretnom zvijezdom!!!



06.09.2007. u 16:31 • 2 KomentaraPrint#

srijeda, 05.09.2007.

Las vias del amor

Las
Meksička sapunica pod nazivom "Las vias del amor" (Putovi ljubavi) snimljena je 2002. godine u produkciji Televise. Ova je telenovela jedna od rijetkih koje su rađene prema originalnom scenariju, bez predloška u ekraniziaciji iz prijašnjih godina.
Iako se snimanje telenovele odgađalo sve od 1993. godine, pa su naslovne uloge isprva bile namijenjene potpuno drugim glumcima, serija "Las vias del amor" od čelnika je Televise dobila zeleno svjetlo za snimanje tek početkom 2002. godine. Glavne uloge tumače Jorge Salinas (Mariana de la noche, Mi destino eres tu) i mlada meksička glumica i pjevačica Aracely Arambula. Ostatak glumačke postave upotpunjavaju Daniela Romo (El Manantial), Enrique Roche, Nuria Bages (Amar otra vez), Gabirel Soto (Mi destino eres tu), Martha Julia i mnogi drugi.
Gabriel,
Gabriel (Jorge Salinas) je inženjer elektrotehnike i nesuđeni svećenik, koji proživljava tešku svakodnevnicu i osjeća krivnju za nešto što nije kriv. Naime, tijekom jednog izleta u djetinjstvu Gabrielu se izgubio mlađi brat nicolas, a potom mu je ptac doživio srčani udar i umro. Majka mu to nikada nije oprostila i krivi ga za sve to i čak mu daje osjećaj veće krivnje govoreći mu da je on kriv što je ona završila u invalidskim kolicima.
Kako bi se lakše nosio sa osjećajem krivnje odluči otići u sjemenište, međutim nakon što upozna mladu Soniu napušta sjemenište i okreće se ljubavi. Ipak, sudbina je htjela da se njihovi putevi raziđu, a Gabirel je odlučio sreću pronaći u zagrljaju mlade i dobrodušne Sandre (Martha Julia), koju zapravo ne voli.
Adolfo (Gabriel Soto), bogati i buntovni mladić, zaljubljen je u Sandru, no kada se Sandra pokuša ubiti zbog Gabriela on se zaklinje na osvetu.
Gabriel ponovno ide potražiti svoju sreću kod Sonie, međutim razočara s kada sazna da se ona sada bavi prostitucijom. Putevi ljubavi odveli su Gabriela u obalni gradić Tlacotalpan...
Perla (Aracely Arambula) je lijepa, slatka i vidovita konobarica, sretno zaljubljena u skromnog Paka (Rafeal Amaya). Nakon što u svojim vizijama vidi njegovu smrt, upozori ga, no on se je oglušio i biva ubijen. Perla, svjesna da ključ ubojstva leži u tetovaži na ruci ubojice počinje istragu koja je dovede do Don Jeronima, bogatog i beskrupuloznog vlasnika restorana gdje radi. Ucjenjena životom svog oca, Perla pristane udati se za okrutnog starca, te počne živjeti luksuznim, međutim prv ebračne večeri don Jeronimo biva ubijen a za njegovu smrt optužuju Perlinog dobrodušnog oca...
No, sve jedno putovanje u Mexico City promijeniti će živote Perle i Gabriela koji se ondje upoznaju, a ljubav koja plane pri prvom susretu bit će dovoljna da se dva mlada srca odluče na rizično putovanje zavojitim putevima iskrene ljubavi...

05.09.2007. u 23:20 • 2 KomentaraPrint#

utorak, 04.09.2007.

Lazos de amor



Lazos

Nekoliko mjeseci nakon meksičke premijere, u kolovozu 1996. godine hrvatski gledatelji imali su priliku pogledati jednu od najgledanijih Televisin sapunica pod nazivom „Lazos de amor“(Ljubavne veze). Snimljena prema scenariju spisatelja Jorgea Lozana izazvala je veliko zadovoljstvo među gledateljima o čemu govori i činjenica da se telenovela prikazivala u više od stotinu zemalja diljem svijeta.

Priča je to o tri sestre blizanke a to su Maria Guadalupe, Maria Fernanda i Maria Paula koje su samo izgledom identične, no karakterom vrlo različite. Roditelji su im poginuli u tragičnoj prometnoj nesreći, u kojoj je Maria Fernanda izgubila vid, a Maria Guadalupe nestala. Ana Salas ju je pronašla i odgojila kao svoju vlastitu kćer, no mnogo godina kasnije život se pobrinuo da se sestre ponovno spoje. Glamurozna, sebična i svojevoljna Maria Paula uz pomoć proračunatog Osvalda pobrinut će se da Mariu Guadalupe drži daleko od svoje obitelji, boreći se za bolesnu ljubav koju osjeća prema stricu Eduardu. Kad dugo skrivana tajna jednom izađe na vidjelo, ljubavne će veze spojiti tri sestre, mjenjajući živote svih koji ih okružuju na vrlo neočekivan način...

Ono što je vrlo zanimljivo za ovu sapunica jest to da je tri sestre blizanke vrhunski odglumila Lucero i možda baš zbog toga sapunica je osvojila prestižnu nagradu Tvynovelas u svim kategorijama. Atraktivna Lucero tada je dobila zasluženi neprocjenjivi atribut najtalentiranije meksičke glumice. Kako bi se još više poigrala maštom gledatelja, producentica Carla Estrada ovu je telenovelu zaključila spektakularnim nedorečenim završetkom, zaintrigiravši publiku nedoumicom koja od sestara na kraju umire, juankinja Maria Guadalupe ili njezina zla sestra Maria Paula.
U glavnim ulogama pojavljuje se Lucero i Luis Jose Santander (Nicolas), a ostalu glumačku postavu upotpunjavaju Orlando Miguel (Osvaldo), Juan Manuel Bernal (Gerardo), Marga Lopez (Mercedes), Otto Sirgo (Eduardo), Maty Huitron (Ana) i mnogi drugi glumci.

04.09.2007. u 15:58 • 3 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 03.09.2007.

Marisol

Dramatična priča o siroamšnoj prodavačici cvijeća, koju muškarci izbjegavaju zbog upečatljiva ožiljka na licu, svrstala je Eduarda Santamarinu i Eriku Buenfil među najomiljenije zvijezde sapunica u našim krajeviam. Producent Juan Osorio solidno se snašao u ekranizaciji klasične priče kultne spisateljice Ines Rodene, a ljubavna bajka o Marisol i Joseu Andresu urezala se u sjećanje hrvatskih gledatelja. Ova telenovela proslavila je i glazbu iz sapunica, a mladi španjolski pjevač Enrique Iglesias upravo je pjesmom Por amarte krenuo prema vrhu svjetske glazbene elite. U nekoliko je nastavaka i gostovao u ovoj telenoveli, u kojoj je junakinja Marisol siromašna djevojka koja igrom sudbine okriva da je zaljubljena u unuka bogatog Alonsa Garcesa del Vallea. Jose Andres, mladi slikar koji je oduvijek vjerovao da je on potomak obitelji Garces, u sramežljivoj prodavačici cvijeća prepoznat će ženu svog života, sve dok i hspletka njegove majke Amparo ne rastavi. No, čak i kad se nakon mnogo peripetija konačno uda za Josea Andresa, patnje lijepe Marisol ipak neće zavšiti. Okrutni Mario i Sulema otet će njezina sina Chemu, a Marisol će svoj život posvetiti potrazi za izgubljenim djetetom.

U glavnoj ulozi Marisol pojavljuje se nama dobro poznata Erika Buenfil (Assi son ellas, Duelo de pasion), a njezin partner u sapunici je također popularan Eduardo Santamarina (Rubi). U ostalim ulogama pojavljuju se Sergio Basańez (Mario), Pilar Montenegro (Sulema), Claudia Islas (Amparo), Renee Varsi (Vanessa) i mnogi ostali vrhunski glumci.
"Marisol" je snimljenja 1996. godine.

03.09.2007. u 16:24 • 16 KomentaraPrint#

Obavijest o početku nove meksičke sapunice

Danas, 03. rujna 2007. na slovenskom programu kanal A počinje meksička sapunica za mlade pod nazivom "Rebelde".
Svi vi koji možete pratiti taj program svakako pogledajte novu sapunicu i vjerujte mi da će vam se svidjeti.
Sapunica će se prikazivati od ponedjeljka do petka u 18:55 h, a reprizu možete pogledati u 08:50 h.

03.09.2007. u 02:27 • 10 KomentaraPrint#

Coleccionista de canciones

Ovo budući da je netko ostavi u komentarima da je uvodna pjesma iz sapunice "Dos caras de Ana" odlična, objavljujem tekst pjesme!
Pjesmu izvodi Camila.

Coleccionista de canciones

Tú, coleccionista de canciones
dame razones para vivir.
Tú, la dueńa de mis sueńos
quédate en ellos y hazme sentir.
Y así en tu misterio poder descubrir
el sentimiento eterno.

Tú, con la luna en la cabeza,
el lugar en donde empieza,
el motivo y la ilusión de mi existir.

Tan sólo tú,
solamente quiero que seas tú
mi locura, mi tranquilidad y mi delirio,
mi compás y mi camino.

Sólo tú,
solamente quiero que seas tú,
yo pongo en tus manos mi destino
porque vivo para estar
siempre, siempre
contigo amor.

Tú, coleccionista de canciones
mil emociones son para ti.
Tú, lo que sońé en mi vida entera
quédate en ella y hazme sentir.
Y así ir transformando la magia de ti
en un respiro de mi alma.

Tú, con la luna en la cabeza,
el lugar en donde empieza,
el motivo y la ilusión de mi existir.

Tan sólo tú,
solamente quiero que seas tú
mi locura, mi tranquilidad y mi delirio,
mi compás y mi camino.

Sólo tú,
solamente quiero que seas tú,
yo pongo en tus manos mi destino
porque vivo para estar
siempre contigo.

Ya no tengo más espacio en mi interior,
haz llenado con tu luz cada rincón,
es por ti que con el tiempo mi alma siente diferente.

Tan sólo tú,
solamente quiero que seas tú
mi locura, mi tranquilidad y mi delirio,
mi compás y mi camino.

Sólo tú,
solamente quiero que seas tú,
yo pongo en tus manos mi destino
porque vivo para estar
siempre, siempre
contigo amor.

03.09.2007. u 01:16 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 02.09.2007.

Las dos caras de Ana










"Las dos caras de Ana" (Dva Anina lica) još je jedna vrhunska meksička sapunica producentske kuće "Televise", koja je snimljena sredinom ljeta 2006. godine. Prvi kadrovi ove sapunice snimljeni su u Miamiju, no šefovi Televise ipak su odlučili snimati na Floridi zbog raznolikosti ekterijera.

Glavne uloge tumače Ana Layevska (Estrella u Maćehi), meksička glumice ruskog podrijetla i Rafael Amaya (Fernando u Iznova voljeti). U ostalim ulogama pojavljuju se Maria Rubio, Mauricio Aspea, Mike Biaggi, Ismael de la Rosa, Alexa Damian i mnogi drugi.

Tema ove sapunice vrti se oko mlade Ane Escudero, čiji je najveći san postati glumica. Popodneva provodi brinući se za bogatu udovicu Gracielu Salgado, kojoj dvije unuke neprestano stvaraju probleme. Graciela Salgado pomogla je Ani realizirati njezin san da postane glumica tako da joj je osigurala audiciju za prestižnu glumačku školu. Baš na tom mjestu sreće i svoju ljubav na prvi pogled Gustava Galvana.
Sve je bilo odlično dok jednog kobnog dana Anin brat nije poginuo kada ga je automobilom udario razmaženi sin bogatog Humberta Bustamantea. Ignacio u strahu da nebi završio u zatvoru podmeće požare u Aninoj kući i nažalost Marcia umre.
U strahu za život Ane, Graciela pošalje Anu u New York, a nesretnu Marciu pokopa pod Aninim imenom...
Puno mržnje Ana se nakon nekoliko godina vraća u Miami u želji da se osveti obitelji Bustamante. Ona uzima lažni identitet i postaje opaka i proračunata Marcia. Uspije zavesti sina i oca i posvađati ih, no nažalost ona nezna da svaki njezin korak pomno prati Irene.
Međutim, Ana ubrzo shvaća da bi je želja za osvetom mogla stajati iskrene ljubavi, a uskoro izađe na vidjelo da je Gustavo Galvan umjetničko ime Rafaela Bustamantea, trećeg sina milijunaša Humberta...

Još jedna odlična sapunica prepuna laži, intriga, vrhunskih glumaca i ljubavi ima sve preduvjete da postane hit među sapunicama.
Scenarij potpisuju Pablo Serra i Erika Johanas, a sapunica je snimljena pod redateljskom palicom talentirane Lucero Suarez (Iznova voljeti).

02.09.2007. u 14:42 • 32 KomentaraPrint#

subota, 01.09.2007.

Hola!

Bok svima!
Evo mene nakon duže pauze!
Poslije ću vam objaviti neke novosti o sapunicama, a sada bio želio prokomentirati termine telenovela na našim televizijskim postajama!
Negdje oko 15.08. ponovno je počela sa emitiranjem sapunica "Montecristo", koja je već bila pola prikazana pa iznenada prekinuta! Međutim, njezin termin emitiranja je oko 09:00 h ujutro! To mi se čini glupim terminom, ali donekle ok naspram ovog što sam sada vidio. Naime, od ponedjeljka 03.09.2007. sapunica "Skrivena istina" emitirati će se u idealnom terminu, u 06:30 h! Mislim da su to zaista glupi termini i da će sapunice izgubiti gledanost! Isto kao što je i "Montecristo" bio prekidan u emitiranju, tako je bila prekinuta i "Skrivena istina", pa su bili stavili dvije epizode od 11:00 h i sada ovo!
Nemam komentara!

01.09.2007. u 00:33 • 9 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (6)
Prosinac 2007 (6)
Studeni 2007 (5)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (14)
Kolovoz 2007 (12)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Opis bloga

za sve ljubitelje španjolskog jezika i latinoameričkih sapunica


Koliko je sati?!?





<

Tražilica:

>LINK

Linkovi


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr