subota, 22.04.2006.

KoKaIn

Kokain

Mi moramo jos jednom skrenuti da Vutra Organizacija je protiv svih hemijskih droga i da neki od nasih tekstova su iskustva pojedinaca. Vise o svemu ovome na nasem forumu.

Kokain je jako popularno sredstvo ako zelite da spadnete na najnizi nivo socijalno i mentalno!!! Kokain je jako popularan u ,,visim'' krugovima, (citaj sa parama!!)

Kokain je jako skup, po gramu kosta 135 Hfl, ili oko 60 Eura! Skoro svi oni koji redovno konzumiraju kokain, smatraju da su ,,nesto posebno, vise, pametnije''.!

Kokain koriste lovci na karijere, poslovni ljudi, umjetnici, glumci, pisci, muzicari, pjevaci, poznati foto-modeli kao Nomi Campbel, podzemlje, kriminalci, i naravno obicni gradjani koji rade u fabrici, zive od socijalne pomoci, ili dobijaju redovno povece sume novca od bogatih roditelja, ili jednostavno svakodnevno kradu po robnim kucama, obijaju auta, vrse pljacke banki itd.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Kokain daje tkz. ,,status'' u bogatijim krugovima. Kokain je popularan zato sto odmah djeluje na psihu, i sto se moze uzeti odmah.

Kokain je jako popularan kod koristnika Crnogoraca i Bosanaca! U zadnje vrijeme heroin je postao popularan masovno!

Mi smo zbog iskustva i naucnih eksperimenata probali nekoliko puta kokain. Efekt je bio razlicit, jednom se osjeti jako velika energija, izrazena cula vida, ukusa, a pogotovu sluha, tako da smo mogli cuti na odstojanju od 20 metara ako bi komarac stucnuo!

Takodje moze da se prica nevjerovatno puno o sebi, a najvise o nekim planovima, ostvarenjima, sa takvim ubjedjenjima da svi misle da je to stvarno izvodljivo!!

Poslije koriscenja kokaina-usmrkivanja, efekat traje od pola sata do sat vremena, osjecaj je ravan euforiji, cini vam se ,,da ste najjaci covjek na Planeti, da ste najljepsi, najbolji i najpametniji'', a ipak u dubini psihe znate da lazete sami sebe!!

Takodje mozete da pijete nevjerovatno puno, nema veze sta pijete, mijesajte vodku, viski, amareto, konjak, sljivovicu, lozovacu, razne likere, sve prija! Ima da pijete ko' smuk, do zore, neosjetno! Imate energije za disko, igranje, da vodite ljubav, da bilo sta radite, osjecate se ,,stvarno'' super!!

Nema umora, satima ste budni, svezi ko ,,mladi neorani juncic na ispasi'', a ako vam neko dadne ideju da naprimjer u 4 sata nocu ,,skoknete'' iz Amsterdama do Frankfurta na Majni da pojedete ,,pizzu'', vjerujte mi, ima da palite auto i sa drustvom ko' od sale skoknete 400 kilometara da pojedete pizzu!!

Sitnica, stvarno!! Sto je interesantno, svi redovni koristnici kada se ,,domacinski nasmrkaju'' kokaina, pocnu sa nekom pricom o njihovim uspjesima u bisnisu, onda sa zenama, i poslije pola sata pricaju vam opet o istoj temi, ali u drugoj verziji,....i ako ih sretnete poslije par nedelja ili mjeseci, pricat ce vam opet o istom, samo u nekoj desetoj verziji. I na kraju postoji sigurna sansa da vas zamole za jednu manju pozajmicu novca, ...(koji necete nikada vise vidjeti)!!

Kada konacno podjete da spavate, padate u jako duboki san, spavate kao bivolica u hladovini. A tek kada se probudite sledeci dan ili noc,..........pokusate da ustanete, osjecate u glavi veliku mrzovolju, nervozu, depresiju, agresiju, histeriju, skoro sve ono sto potiskujete svakodnevno u glavi!!

Jedva se vucete po sobi, mrzite citavu zemaljsku kuglu i krivite sve ostale osim sebe, za vase nezadovoljstvo!!!??? Naravno, da je u tim trenutcima najlakse zaboraviti sve, i opet ,,usmrknuti jednu liniju''!!! Tako se pada sve nize i nize, mentalno i fizicki od upotrebe kokaina!!! Kokain doprinosi unistavanju zdravih celija u mozgu, doprinosi slabljenju srca, i desava se cesto da koristnici kokaina dobijaju jako kucanje srca, zapadaju u paniku, misleci da ce dobiti srcani udar!



Istorija kokaina

Kokain je stvoren u proslom vijeku i od tada je postao jako popularan. Naucnik Albert Niemann sa nemackog universiteta Gottingen, godine 1860, uspijo je da izolira psihoaktivni alkaloid iz lisca koke, i dao mu ime ,,kokain''!

Vec iste godine kokain se poceo koristiti kao sredstvo za uzivanje, kao medicina protiv alkoholizma, melanholije i za lijecenje zarazenih sa morfijumom!??

Jedan od licnih prijatelja Sigmunda Frojda, ocni ljekar Carl Koller, koristio je kokain kao lokalni anestetikum prilikom operacija ociju.

Carl Koller je dalje odkrio medicinsko svojstvo kokaina, i uvrstio ga u ljekove. Pocetkom 19.vijeka, preparati od koke i kokaina bili su vrlo popularni na evropsko trziste, u vidu cigareta, koka masti, sprejeva za nos, a najpopularnija su bila alkoholicna pica, kao ,,vin Mariani''.

Pisci, naucnici, politicari i kraljevi kao kraljica Viktoria i kralj Alfons XIII od Spanije, princ Albert I od Monaca, kralj Georg I od Grcke i sah od Persije, takodje i crkveni velikodostojnici, pijuckali su redovno sa apetitom ovo vino od koke!! Veliki rabi od Francuske-Zadoc Kahn, papa Pius X i Leo XIII, koji je licno dodelio zlatnu medalju u znak zahvalnosti vlasniku vina Marianinu!!

Dr.Jean Chafot, vodja francuske ekspedicije na Antarktiku 1903 god. zahvalio se uspjehu ekspedicije jer su imali povecu dozu ,,vin de Mariani''! Pisac sir A.Connan Doyle, Aleksandar Duma, Anatol L.France, Edmond Rostand, Jules Verne, H.G.Wells, Hendrik Ibsen, Thomas Edison i braca Lumiere, pili su redovno kao smukovi ovo vino od koke!!

Godine 1886. apotekar iz Georgije (USA), Syth Pemperton, izmislio je pice ,,Coca Cola''! Ovo pice je sve do 1906 god. sadrzavalo povecu dozu kokaina!!!

Sigmund Freud je skoro citav zivot koristio kokain, a pisac od cuvenog romana ,,Dr.Jekull i Mr.Hyde'' Robert Luis Stevenson, napisao je ovu knjigu od 60.000 rijeci za samo sest dana, pod uticajem kokaina!!Prvi kriticar zloupotrebe kokaina bio je Lous Levin, osnivac ,,etnofarmakologije''!

Nama svima su jako poznati ogromni problemi sa alkoholom, koji unistava svakdnevno milijone ljudi svuda po svijetu, dok problemi sa kokainom, heroinom, morfijumom i Crak, i ako su manji, ipak postaju veliki drustveni problem skoro po svim modernijim drzavama!

Naprimjer u maloj Holandiji koja ima 16 milijona stanovnika, a ima samo 23 hiljade zarazenih od jakih droga, sto je srazmjerno jako malo u poredjenju sa 120.000 alkoholicara!! U Holandiji su 92% registrovanih kriminalaca jakih droga stranci, marokanci, antilijanci, yugosloveni - su poznati kao lopovi, dzeparosi, obijaci stanova i kradju automobila, ilegalni stranci i ostali!

Mjesecno im treba za( jaku hemijsku) drogu oko 3000 DM, a toliku sumu novca osim bogatih, retko ko moze da ima, zato su prinudjeni da se bave sa sitnim i krupnim kriminalom!

Kad tad, svi ce zapadnuti u najvece probleme sa okolinom i samim sobom, a vidite samo sta se desilo sa Maradonom, presjednikom opstine Vashingtona, Whitney Huston, Naomi Campbel, itd!??

Kokain i navedene jake droge, stvarno unistavaju ljudsku psihu!!! Holandija je pokusala da smanji broj koristnika jakih droga, sa besplatnim davanjem ,,Methadona'', (surogat za heroin), i zbog infeciranja sa prljavim injekcijama i sirenja AIDS-a, projekt je prilicno uspjesan, samo ce proci jako dugo vremena dok se situacija stabilizuje!?

U svajcarskom gradu Cirihu, prosle godine vlada je donijela odluku da se zarazenim i registrovanim koristinicima heroina besplatno preko ljekarskog recepta dodeljuje injekcija heroina!

Rezultat je bio pozitivan, kriminalitet se smanjijo za 32%, a 28% koristnika vratilo se u normalan zivot i zaposlilo se, tako da je drzava, sudstvo, policija i mi koji placamo porez, ustedeli stotine milijona svajcarskih franaka!!

U Francuskoj, koja nema nikakvog zastitnog projekta za koristnike jakih droga, ima preko 620.000 zarazhenih sa jakim drogama (u pordjenju sa nekoliko desetina milijona francuza koji svaki dan pijuckaju prilicno puno konjaka i vina).

U Nemackoj su razni projekti za stabilizovanje jakih droga, i vodi se liberalna politika za koristnike prirodnih droga! Belgija pocinje da se budi, i po ugledu na Holandiju i Nemacku vodi slobodniju politiku prema prirodnim drogama!!

Svedska je prava katastrofa za sve vrste droga! Kod njih se cak i pusenje jednog Jointa smatra kao tesko krivicno djelo!!? Policija ceka sa ambulantama ispred disko, i ako im se neko ucini sumljiv da je pusio joint ili bilo sta drugo, odmah ga prisile da dadne urin, koji se na licu mjesta analizira u ambulanti, i sledi automatski kazna zatvora do sest mjeseci na sjeveru Laplanda!!

Cudno, da svedske vlasti ne vide vikendima stotine hiljada alkoholicara koji se nacisto valjaju mortus pijani po ulica????

Na kraju, da recemo sledece o jakim drogama: ne zelimo bilo kome da drzimo moralne pridike o bilo cemu, jedino iz bliznje okoline, familije, prijatelja i uopste citavog drustva, znamo sta su posledice od koriscenja alkohola i jakih droga, koji su po ostecenju mentalnih funkcija i tijela skoro isti!!

Smatramo da uz malo razumevanja i pomoci od strane prijatelja, familije, strucnih ustanova za lijecenje od alkoholizma i jakih hemijskih droga, postoji realna sansa da se izlijecite i zaboravite sta je bilo, i pocnete novi jako srecniji zivot!! Za to nije nikada kasno!!

- 19:11 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2006  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

...OpIs BlOgA.. sLiKe...

brojač od 23.4.2006







[IMG]http://img178.imageshack.us/img178/6458/big0oy.jpg[/IMG]
[IMG]http://img178.imageshack.us/img178/1536/big20nl.jpg[/IMG]
[IMG]http://img188.imageshack.us/img188/766/big35mb.jpg[/IMG]
BoB MaRlEy Je ZaKoN!!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
[IMG]http://img412.imageshack.us/img412/5093/mara42cz.jpg[/IMG]
[IMG]http://img412.imageshack.us/img412/921/marley4nw.jpg[/IMG]
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


borba za legalizaciju marihuane nikada ne prestaje...

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
Korisne stranice na eng. i hrv. jeziku:
vutra
erowig
jointen
Udruga Hrvatskih Ovisnika-UHO