četvrtak, 18.11.2010.

Cirkus? Da, Cirque du Soleil!



Najpoznatija kanadska umjetnička kolonija na svijetu, začetnici tzv. "Nouveau Cirque-a" - Cirque du Soleil jučer je po prvi put gostovala u Hrvatskoj sa predstavom "Saltimbanco". Preko 50 izvođača iz 20 zemalja u Hrvatskoj će se zadržati još tri dana jer su pred njima još četiri nastupa u zagrbačkoj Areni. Umjetnici su nastupili u devet različitih akrobatskih točaka koje su publiku oduševile. Svaka od njih zahtijeva izuzetan fizički napor i naprosto je nevjerojatno sa kakvom lakoćom pojedinci izvode akrobacije. Ovaj moderni cirkus je posjetitelje, bili oni djeca ili odrasli, ostavio uistinu očaranima. Uz vrhunski bend i izniman glas pjevačice, koji su glazbena podloga svim točkama, predstava prikazuje akrobatske figure kao što su dvostruki trapez, ljudsku piramidu, balansiranje, opiranje gravitaciji na kineskim štapovima...



Cirque du Soleil je trupa koja danas broji više od 4000 umjetnika. Pjevači, plesači, glazbenici, gimnastičari, ehničari, glumci... svi su oni dio šarenog svijeta cirkusa. Osnovani su 1984. godine, a sjedište tvrtke "Cirque du soleil" nalazi se u kanadskom Montrealu. Njihove performanse svaki tjedan u Las Vegasu pogleda preko 9000 ljudi. Oni su u pravom smislu riječi moderni putujući cirkus koji se ponekad nalazi i na turneji po nekoliko mjeseci. Istovremeno više trupa izvodi različite predstave, a najpoznatije su "Le Grand Tour du Cirque du Soleil","La Magie Continue", "We Reinvent the Circus","Nouvelle Expérience","Alegría","Varekai" i mnoge druge. Nakon što prođu zahtjevne audicije članovi svakodnevno naporno treniraju spretnost i koordinaciju. Posebna je zanimljivost da su svi kostimi ručno rađeni, te da se cijela četa šminkera brine da oslikna lica artista što vjernije prikažu emocije i priču svake predstave.



(Jedna od devet akrobatskih točaka)


(Pozornica je zauzela gotovo cijeli parter Arene Zagreb)

Svjetska premijera "Saltimbanca" održana je u Montrealu 1992. sa 36 vrhunskih akrobata. Ime "Saltimbanco" dolazi od francuske riječi "saltimbanque" što znači akrobat ili ulični zabavljač. Predstava je do danas obišla 75 zemalja na 5 kontinenata, a pogledalo ju je 11 milijuna ljudi, To je najizvođenija i najdugovječnija predstava "Cirque du Soleila". Priča i tema su multikulturalizam i način na koji on oblikuje prirodu. Predstavlja svojevrsni spoj različitih kultura, rasa i vjeroispovjesti. Zanimljivo je da trupa još nikada nije nastupila u Africi, ali to će se promijeniti sljedeće godine kad sa "Saltimbancom" nastupaju u Južnoafričkoj Republici i na Antartici. Turneja "Saltimbanco" sa sobom donosi i 180 tona opreme i 80 tehničara koji se brinu o sigurnosti akrobata, ozvučenju i vizualnom dojmu.

Svi koji žele pogledati ovu atrakciju, dobro se zabaviti i nasmijati, to još uvijek mogu u narednim danima. Unutrašnjost Arene je znatno modificirana, a broj ulaznica je ograničen na 5000 po predstavi. Cijene ulaznica se kreću od 250 do 700 kuna za VIP lože. Svi, trkom u Arenu Zagreb!


(Ulaznica)


(snimke su lošije kvalitete jer su snimane mobitelom. unošenje kamera,fotoaparata ili bilo koje opreme za snimanje je bilo strogo zabranjeno)


(snimke su lošije kvalitete jer su snimane mobitelom. unošenje kamera,fotoaparata ili bilo koje opreme za snimanje je bilo strogo zabranjeno)

Objavljeno u 20:27 • Komentari (0) • Isprintaj#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (3)
Studeni 2010 (4)
Listopad 2010 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog stvoren u svrhu kolegija Konvergencija medija na Fakultetu političkih znanosti.
Koncerti,kazalište,putovanja...


You are the music while the music lasts.
T.S.Eliot

Music can change the world because it can change people. Bono

Music doesn't lie. If there is something to be changed in this world, then it can only happen through music.
Jimi Hendrix


myspace layouts images

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr


Kolege Fpzg-ovci i njihovi blogovi

Luka Vuletić

Kristina Trupeljak

Karolina Cvek

Krešo Katić

Hana Bartolović

Zenid Hazarević

Zagreb




debt recovery

Travel Map
29 cities in 19 countries
Europe
Austria: Graz
Austria: Vienna
Bosnia and Herzegovina: Sarajevo
Czech Republic: Prague
Estonia: Tallinn
France: Cannes
France: La Mancherie
France: Lyon
France: Paris
France: Rennes
France: Toulouse
Germany: Munich
Greece: Athens
Hungary: Budapest
Italy: Udine
Latvia: Riga
Lithuania: Vilnius
Monaco: Monte-Carlo
Netherlands: Amsterdam
Poland: Warsaw
Serbia: Beograd
Slovakia: Bratislava
Slovenia: Ljubljana
United Kingdom: London
United Kingdom: Portsmouth

Izbor iz slušaone ;)