HiP-HoP BoYs

29.04.2007., nedjelja

Dyin Breed Productions - DBP

YO!!! Kaj ima ljudi??? Nadam se da će te na oprostit kaj nas nije bilo puna dva tjedna. Tnx na komentarima, moglo bi i bolje, al dobro je. Evo ovaj je post o DBP-u (jebačka ekipawink). Sad će te ukratko moć saznat sve o njima.

Dyin Breed Productions, bolje znani kao DBP. To je kolektiv koji aktivno djeluje od kraja 2003. godine. U početku su bila samo tri člana: braća Skam i Khan, oni su osnivači grupe i njezini idejni začetnici, te Playmaker, kako jedan od rijetkih aktivnih lokalnih MC-ja u to vrijeme. Ta trojka je snimila tek par pjesama kućne produkcije koje su polako krenule u opticaj. Nedugo zatim, DBP-u se pridružuje i Mc Rope. Ova četvorka nastavlja svoj rad u istim uvjetima, a materijal se samo gomila. Sredinom 2004. godine održani su prvi nastupi, koji su od tada sve češći i brojniji. Počele su i suradnje s velikim brojem demo repera. To je povezivanje u grupu dovelo i dva prijatelja: Kaosa i Sub-a. No DBP ne ostaje na šestorici, već mu se pridružuje Dante, MC u uzlaznoj putanji na dobrom glasu među demo reperima. Vrijeme je donijelo nove projekte, nove suradnje i nove obaveze, a s time i nova gledišta članova na čitav projekt. Kaos se odlučio posvetiti školovanju, Sub se okreće drugoj vrsti glazbe, a Rope i Dante su jednostavno promijenili svoje poglede koji ih više nisu vezivali uz DBP.
Međutim, Skam, Khan i Playmaker nisu imali namjeru odustati. Projekti se nastavljaju, a Hip-hop se strahovito brzo širi Dubravom u kojoj se još uvijek odvija cijela priča. To je širenje uzrokovalo pojavljivanje niza mladih perspektivnih MC-ja od kojih se najboljim pokazao Replik, član grupe LSD koji su snimili demo pod nazivom „Posljednja postaja“, ali se grupa ubrzo raspada i Replik, koji je već uvelike surađivao sa Skamom, postaje novi član DBP-a. U to vrijeme, Skam radi na prvom Muhamedovom projektu pod nazivom „Demo za ulicu“, koji je ujedno i prvo DBP izdanje. Priključivanje Muhameda redovima DBP-a u tom je trenutku bilo neminovno. Nešto kasnije, u samom procvatu Hip-hop događanja u Zagrebu, na nekom od natjecanja, Khan se verbalno sukobio s Jay Leem s kojim će se kasnije pomiriti i postati nerazdvojan prijatelj. To je, naravno, unatoč čudnim okolnostima dovelo i Jay Leea u grupu. Sada DBP ponovo okupljaju šestorku, ali ovaj put osjetno boljih i zrelijih izvodača. Bili su to čvrsti temelji za osnivanje DBP Family projekta, koji u ovom trenutku uključuje Ernesta (jednog od prvih MC-ja u Dubravi), Prokhopa (producent) i Dj Cromatika.


Evo to je to. Sad do sljedećeg puta RESPECT!!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

MySpace


Try the BEST MySpace Editor and MySpace Layouts at MySpace Toolbox!