Kupovina preko Interneta - Brzog datiranja

subota , 19.01.2019.

Kupovina preko interneta iz inozemstva - carina, porezi i ostalo što trebate znati










Click here: Kupovina preko Interneta






Ako primetite nešto sumnjivo, odmah obavestite banku. Ali, to je bilo davno. Najveći broj domaćih internet prodavnica procesira kartice preko Banke Intese, a prvi procesor za obradu kartica pustila je u rad firma Pakom.



Kupovina preko Interneta

Rok za zalbe je istekao tako da nisam uspio otvoriti spor. Na pomenuti servis registrujete svoju platnu ili internet karticu registrovanje košta jedan dolar koji se nakon izvršenja provere podataka vraća korisniku i prilikom kupovine na internetu kao sredstvo plaćanja birate PayPal, nakon čega je potrebno ulogovati se sa vašim pristupnim podacima i potvrditi transakciju.



Kupovina preko Interneta

Prednosti online kupovine - Nisam naručivao ništa sa ovih sajtova ali po mišljenju sa drugih foruma i adresa sa iHerba se isplati naručivati jer su cene pristupačne PARFEMI,KOZMETIKA,ŠMINKA ITD Original parfemi,proverno 100%,cene pristupačne.



Kupovina preko Interneta

Veliki broj građana javio se redakciji portala Klix. Na moj upit gdje se nalazi zvanična obavijest o promjeni načina carinjenja službenik mi je rekao da promjena još uvijek nije prošla ni proceduru niti legalizaciju. Prema informacijama koje je dobio, novi način carinjenja podrazumijeva da je primalac od sada dužan da angažuje špeditersko pravno lice za zastupanje u procesu carinjenja za sve narudžbe koje prelaze 50 KM. Drugi kupac koji je kontaktirao naš portal kazao je kako je preko interneta naručio bateriju u vrijednosti od 45 eura, a samo usluge špeditera iznose 60 KM. Glasnogovornik Uprave za indirektno oporezivanje BiH UIOBiH Ratko Kovačević rekao je za Klix. Međutim, na osnovu određenih analiza koje su urađene u UIO u toku prošle 2016. Uglavnom, sada se najčešće naručuju različite vrste roba unutar jedne pošiljke i više se to ne može cariniti putem poštansko-carinske deklaracije po jedinstvenoj carinskoj stopi, već se za takve pošiljke mora podnositi jedinstvena carinska isprava JCI , odnosno carinska deklaracija, gdje se roba u procesu carinjenja mora svrstati prema važećoj carinskoj tarifi BiH i na osnovu toga odrediti precizne stope carine za svaku pojedinačnu vrstu robe. Dodao je da UIO trenutno vrši doradu svoje informatičke carinske aplikacije Asycuda World kako bi se pojednostavio postupak carinjenja navedenih poštanskih pošiljki čija vrijednost prelazi 50 KM. Po okončanju ovog procesa, stvorili bi se uslovi da nadležne pošte u BiH usmeno podnose prijave za poštanske pošiljke naručene internetom manje vrijednosti. U tom smislu bilo bi moguće da se u carinskoj aplikaciji i za poštanske pošiljke podrži ovakav način prijavljivanja uz obračun uvoznih dažbina po redovnoj carinskoj stopi uz povlačenje elemenata iz važeće Carinske tarife BiH — naimenovanje, tarifna oznaka i stopa carine , te obračuna PDV-a i akcize. Istakao je kako građani BiH i dalje mogu primati pošiljke iz inozemstva neznatne vrijednosti ako je riječ o poklonima koje dobijaju od fizičkih lica tako da ih usmeno prijave za uvozno carinjenje bez potrebe angažovanja špediterskih kuća, a u slučaju da prelaze vrijednost od 50 KM mogu se cariniti putem poštansko-carinske deklaracije po jedinstvenoj carinskoj stopi od 10 posto i pripadajućim PDV-om od 17 posto. Kupci iz BiH smatraju da će ovi nameti dovesti do značajnog pada ili kraja kupovine putem interneta.



Kako kupovati online ? d SabrinaTubic
Troškovi su 100 din. Prodavca pitam da mi potvrdi adresu ili uzimam adresu iz kontakta na strani prodavca? Uglavnom kod svih ovih sajtova shipping je free,kvalitet je kineski ali i pored toga zna da bude dobar. Naravno to se odnosi na sve Amazone koji nisu u području Europe. Najbitnije u svmu, kad Vam se nesto dopadne i hocete da ga kupite PRVO PROVERITE PRODAVCA, pogledajte feedback njegovih kupaca, pa onda DIREKTNA KOMUNIKACIJA sa njim pitajte o proizvodu, imaju i oni fore sa malim slovima i sl. Posle to isto nađoh kod drugog prodavca sa opcijom koja je zadovoljavajuća. Jer, ako kupite nešto za par dolara, poput ove futrole što sam ja gledao, a nije besplatan transport, doćiće vam na kućnu adresu i platićete par stotina dolara.

[Manekenke|Matorke 69|Cure za udaju]






Oznake: kako, da, KUPUJETE, preko, interneta, ovi, Sajtovi, besplatno, dostavljaju, naš, kućnu, adresu, i, jako, Su, JEFTINI

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.