Zbog velikog interesa mnogobrojne publike da se na neki način učlani u naše redove odlučili smo objaviti samo mali dio riječi koje mi gusari upotrebljavamo. Preporučujemo da ih naučite pošto će vam dobro doći prilikom vrbovanja uz ostale stvari koje ćete morati napraviti a ovise o kapetanovom raspoloženju, a korisne su i u upotrebi u svakodnevnom životu. No da ne dužim, krećemo.

Pregazio me gusarski brod- izraz koji se koristi kada gusara nakon noći pijančevanja toliko boli glava da je mora vući po palubi; također se koristi kada gusar ima neku boleštinu tipa groznica, malarija, slomljeni ud, gastritis, skolioza te ostale bolesti i slična stanja tijela i uma koje uzrokuju velike bolove tijela.
Scarlet_Ship

Spavati sa ribicama- ovdje se to ne misli doslovce, mada su neki od posade to već isprobali, već ovaj izraz gusari upotrebljavaju kada žele nakoga ubiti ili su ga već ubili (npr. ako se šuška na brodu o nekakvoj pobuni, kapetan će vjerojatno spavati s ribicama; osobno znam da to i čini doslovce, perveznjak će isprobati sve što hoda, gmiže, puzi, pluta, pliva i sl.)
Sleepin' With Fish

Neka ti morski pas pojede nogu- naravno ne mislimo doslovce, no ako vi obični smrtnici želite postati gusari na našem brodu doslovno značenje je samo dio inicijacije. Ovaj je izraz sličan onome "break a leg" te se njime koristi kada se želi poželjet sreća drugom gusaru (ovaj se izraz koristi samo pri napadu na druge ploveće jedinice a ako ga neki gusar spomene u bilo kojem drugom trenutku svjestan je posljedica)
Shark Attack

Cactus Bruce- ovo nije izraz već videoigra koju svaki dobar gusar na brodu treba zaigrati te je samo iz tog razloga to tu spomenuto.
Cactus Bruce

Odbljesak sirenine guzice - iliti takozvana fatamorgana. Uzrok je mnogih "lažnih" svjedočanstava i viđenja gusara kao i "preuveličavanja" gusarskih priča koje se pričaju za maglovitih noći kada se ne vidi ni guza pred nosom. Naravno, svaki gusar diosta vjeruje kako je vidio to što je vidio (i spreman je probosti vas na svoj kutlas ako tvrdite suprotno) a izraz se ustalio među gusarima kada su u davnini gusari vidjeli sirenu kako zaranja te je netko od njih uzviknuo dotičan izraz.
Mermaid's Ass

Meni visoko dobro stoji- hehehehe...gusari ovaj izraz tumače na par načina. Recimo da gusar voli visine (mada se takvi ne primaju nego ih se izgoni na najviše planine pa neka tamo visoko stoje, ako ih otkrijemo prije nego im zaželimo dobrodošlicu na brod) stavimo ga visoko na izvidnicu pa neka se on odozgo dere. Neki od nas pak koriste ovaj izraz kada preferiraju visoke žene i kada je uspiju "upecat" razmeću se tim izrazom po brodu i zarade "masne" sankcije od kapetana. No najveći broj gusara ovaj izraz koristi za svoje "webbose", ukoliko ih još uvije imaju...hehehe

Dobar tek- BUAAAAHAHAHAHAHAHAHAHA......HAHAHAHA.....ovo je stavljeno da se mi gusari malo nasmijemo. Ovaj izraz nikada ne koristimo na brodu; eventualno "dobar drek" ako želimo još malo zagaditi splačine koje jedemo.
Gowno
Gowno II

Svete ti majmunove guzice- jedna od mnogih uzrečica koje gusari poviknu kada vide više blaga nego što li sami teže (neki umjesto riječi majmun koriste: papiga, morž, tuljan, kraken, hobotnica, kit, miš, ili već neku sličnu živinu koju imaju ili bi voljeli imat kao ljubimca)
MonkeyAss

Di si pizdo!!!- tradicionalan gusarski pozdrav koji se među nama zadržao još od 1383. kada ga je hrabri gusar upotrijebio kako bi pozdravi svog kapetana. No početak je uvijek težak pa ga je kapetan nakon stišavanja smijeha posade objesio za jaja na vrh jarbola i ostavio galebima da s njima (jajima) rade što žele. No priča se pročula pa su tako kroz stoljeća svi gusari prihvatili taj izraz.
Flip the bird

Puši kurac!!!!!!- izraz koji je na "probnom" roku i zasada ga koristi Yarr'nturi no i mi ostali mu postajemo sve skloniji. Njime se služimo kada nas netko ponudi kolačima (pogotovo pederskim kolačima) te mu na taj način poručujemo da uzme svoje (pederske) kolače i zabi si ih u šupak.
FishCake

Dao sv. Jebem da ti sin bude baletan (čitaj: peder)- najgora psovka koju gusar može uputiti nekoj osobi a pogotovo drugom gusaru pošto će se u 87.484214666% slučajeva i ostvariti. S vremenom običan puk je ovu psovku proglasio i prokletstvom upravo zbog visokog postotka pretvaranja muških nasljednika u baletane. Također se prenosi s koljena na koljeno jedno tri generacije.
Baletan

Napuši mi se na tašte- psovka koju gusari koriste kada netko prisilno pokušava izvući informacije iz njih, no prije upućivanja psovke gusar obavezno pljuje u oko.

Smrdljivi iscjetku ljudskog roda- izraz koji gusari često koriste kako bi opisali pedera. pošto u zadnje vrijeme niču kao gljive poslije kiše sve je češća uporaba ove riječi po lukama i gradovima koje gusari posjećuju. Naravno, čim se otkrije jedan takav, gusari mu na čelo utisnu užareno "X" kako bi bi pokazatelj ostalim gusarima koga se treba kloniti. Treba napomenuti da užareno "X" utišćemo i djevicama no njima se to obavlja na guzici.
FatBastard

Evo ga, to je to, barem za prvu ruku. Ostalo vam ipak ne želimo još otkriti pošto ne želimo da se ti izrazi koriste previše izvan našeg broda.
E da, još jedna VRLO važna stvar za napomenut. Naime svaki gusar spomene barem jednu psovku u SVAKOJ rečenici koju izrekne. Utvrdite gradivo i sretno vam bilo upotrebljavajući navedene izraze u školi, na ulici, u kazalištu, u kinu, kod kuće itd, itd. Mogućnosti su neograničene.

Biz'zare
1st & only gunner on PMS Lady Anerol