teorija zavjere - dva sibicara

petak , 28.04.2006.

Ja sam pomalo fanatik realisticnih teorija konspiracije( hm, oksimoron,jebiga) pa cu vam ponudit jednu kojom se bavim vec duze vrijeme,a divno se poslozila zahvaljujuci jednoj znanstvenoj novosti objavljenoj nedavno. Ponavljam, konspiracija je, ali mozda vam ponudi jednu novu perspektivu. O cemu se radi?

Negdje mi je upala u oci vijest da su pronasli jos jednog u nizu mrtvih labudova zarazenih virusom H5N1, odnosno vrlo opasnom inacicom virusa pticje gripe. Tipicni simptomi tog izuzetno opasnog virusa ukljucuju gastrointestinalne grceve, mijalgije, rinitis, krvarenje u plucima,pjenu na ustima i ostale lijepe stvari. Slucajno mi je poznat jedan statisticki podatak iz 1997., a taj se odnosi na broj zaprimljenih pacijenata u Hong Kongu; od njih 18 zarazenih sa H5N1, 6 ih je umrlo. Zasto to nikoga nije posebno zabrinulo te 1997.? Zato sto je 1997. bio Clinton na vlasti, a ne doticna cimpanza (ne kazem da je Clinton posten, ali s ovim nema veze).

Postoji jedan lijek koji se zove Tamiflu, a koji je univerzalno rjesenje za sve vrste gripa, osipa, lomova,iscasenja (sto ti god treba).To je jednostavno takav lijek. Strava. Radi cuda za H5N1. Tvrtka koja proizvodi taj lijek zove se Roche Inc., svicarska firma koja je prije nekog vremena pozvala na opcu intervenciju ostalih farmaceuta. Ideja je da se udruze kako bi se moglo stancati milijune doza Tamiflua. Kakve to ima veze sa Bushem? Jos nikakve. Ali, ima veze sa tvrtkom Gilead Sciences cije je Tamiflu intelektualno vlasnistvo(a sad traze prava nazad. A pogodite tko je CEO(direktor) Gileada? Nije Bush, nego Donald Rumsfeld(difenz sekretari). Uguzio se 1997. i ne mice svoje mafijasko dupe sa te stolice sve do 2001. E,sad su ta dva fakina odlucila lagano naguziti citavi svijet i dobro zaraditi. Bush objavi Americi da je njegov super-turbo-mozak zakljucio da bi moglo najmanje 200 milijuna Amera umrijeti od H5N1, a i tu je prilicno optimistican jer neke prognoze WHO govore i 2 000 000. WHO je, po mom misljenju, neutralna organizacija, ali sve cime raspolaze su brojke i fatalna pretpostavka "ako virus mutira". To objasnjava i matematiku po kojoj ce do 2014. ostati samo zohari na Zemlji. Nakon te objave, Rocheove dionice se utrostruce, jer glupi Ameri, a i svi ostali tukci diljem svijeta pohitase u ljekarnu kupit istoimeni lijek koji bi vam mogao pomoci eventualno da ste pelikan.Osim njih dvojice, tu je jos nekoliko papaka koji ce se dobro omastiti.

Tako nastaje opca panika u svijetu zbog bolesti koju mozete dobiti jedino ako ste siromasni vijetnamski seljak koji prakticki zivi u kokosinjcu, chickenfucker iz Southparka ili ako imate neobicnu naviku vjezbati umjetnost francuskog poljubca sa mrtvim labudovima (u to necu ulaziti, to je vasa stvar). Spomenuta gamad se puni k'o brod, a ostatak svijeta drsce od fiktivne bolesti. Cak i ako dobijete pticju gripu, od nje umiru mahom starci duze vremena bolesni i djeca ispod 5g. zivota. Tu je onda i moje omiljeno pitanje mutacije virusa, odnosno koliko ce mu biti potrebno da se prilagodi ljudskom sistemu i pocne prenositi medju ljudima. Opet miljuni mrtvih i megalopolisi duhova, senzacionalizam u gotovo svim novinama, strah koji curi niz dupe u suzama. Onda procitam informaciju da se virus H5N1 zadrzava u plucnim alveolama, ali tu informaciju se rijetko koja velika novinska kuca potrudi objaviti. Stanje konstantnog straha je previse profitabilno da bi se sad zamarali istinom.

Plucne alveole? Podrucje u plucima u kojem se H5N1 obicno gnijezdi. Virus obicne gripe se nalazi u sluznici nosa i usta pa se puno lakse prenosi. Kihanje i kasalj nisu simptomi H5N1 pa se tako ne moze prenijeti, osim ako ne iskasljete kompletna pluca. Odatle i moja opaska o poljubcu s labudom ( a mislili ste da sam samo perverzan!).

Dakle, pticja gripa je pticja kaka. Teorija zavjere jest, ali meni se cini da se nekako sve fino poslozilo. Savjetujem da, ako vec citate, poklikate na linkove; dobit cete tocno financijsko stanje sibicara( ko pogjodi gdje je ljoptic, doblje sto maraka). Sitni lopovi divovska srca.

Eh, da, sjeca li se tko SARS-a?

Voli Vas sve,

Vas lepi cane



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.