<body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script>

Uskrs



Kao što se vidi u boxu..

A nisam radila francusku salatu, kao alternativu sam radila neku kinesku.
Nisam se ni prežderavala strašno puno, kao inače..
I ova odvratna kiša/snijeg pada non stop, tako da ne mogu ići trčati..
Ma...
Užas!

Dečko mi je rekao da kaj ja glumim da sam na nekoj dijeti, da meni to ne treba.. I da ne trebam biti uopće iskompleksirana, da nisam debela i sve te neke stvari koje dečki govore, a tako jako loše utječu na mene i na moju tzv. dijetu..
Pa ne može mi to govoriti!

Moj najveći problem su sise, svaka ima po bar 2 kile, i onda još teške kosti.. I naravno sve ovo salo oko mene.

Baš sam u lošoj fazi, najviše zbog lošeg vremena. I ispita.
Na mrtvoj točci sam. I s ispitima i s kilažom i sa svim u svom životu!

Pusa, curke, dok budem bolje, se javim. I dok ću imati više vremena.



25.03.2008. | 14:52 | Komentiraj | 12 | # |

Užas!!


Danas sam pojela za doručak kavu i jedan onaj stiropor.
Za ručak sam pojela malo riže, otprilike jušnu žlicu i pol i trećinu nekog goveđeg kuhanog odreska..
tako sam bila sretna.
Onda sam sad kupila topli sendvič s majonezom i senfom, pa onda nakon toga onaj ljuti čips od 100g, pa jaffa kraš čokoladu. Sve u pola sata. Upravo sad.
Prokleta, prokleta menga!!

Kako vi protiv toga???


20.03.2008. | 19:43 | Komentiraj | 6 | # |

.. dijeta ili ne..



Eto, pita me Scarlett hoću li na neku dijetu..
E, draga moja, neću. Možda jednog dana dok ću imati kuhinju i dovoljno novaca da kupujem hranu, a prvenstveno dok zaboravim.
Dok zaboravim sve te neuspjele dijete, sve potrošene živce i dane na stvaranje jo-jo efekta i navikavanje tijela na pohranjivanje tvari koje na neko vrijeme uskratim..

Recimo, UN dijeta, tj. ne-dijeta, kako se u biti i zove (a ne ujedinjeni narodi! :)), je savršeno dobra dijeta. Ne izbacuješ niti jednu namirnicu, pa se ne stvara jo-jo efekt, jede se sve, ali kalorijski jako malo..
FitDay je odlična stranica. Dok sam bila na UNu, svaki dan sam upisivala što jedem i ona izračunava kalorijske vrijednosti. Niti jedan dan nije bilo preko 600kcal. Al je skupa.

Ja sam student (još uvijek! :)). U 15 dana UNa mi je otišlo 500kn. A ja na mjesec živim od 800. Nikako nije izvedivo. I nemam svoju kuhinju, pa onda ostavim neku hranu u zajedničkoj, pa za večeru nemam što jest jer je netko s kata bio gladan i uzeo moje.. Ostavio mi samo iznenađenje i zmazanu posudu.

Jednog dana ću imati puno puno navaca i kuhinju, i možda amneziju, pa ću ići na neku djetu.
Sada se držim samo dva pravila: jedem trećinu onog što sam inače jela, obavezno jedem doručak (stiropor ili voćku - ovisi koliko novaca imam) i ne večeram nego obrok obavim s istim kakav mi je doručak. I drugo, vježbam. Aerobc. I trčim. Tu i tamo se zaletim u teretanu, al više ne nego da.. Jbg, ne mogu se skroz odreć lijenosti.. rofl



19.03.2008. | 20:15 | Komentiraj | 7 | # |

Dan za danom...



Vikendom sam malo zaboravila na samokontrolu.. Šteta.. Ali bila sam dosta aktivna, pa se nadam da nije jako naštetilo.. :)

Prijateljica mi je smršavila 7 kg u manje od mjesec dana. Nikakva posebna dijeta, samo više aktivnosti i malo manje jela.. I ja bih!!!

Baš sam za vikend bila sa svojim curkama na kavi i potegnule mi tu temu.. Jedna od njih je trudna, pa se udebljala 8 kg i tako je nekako krenuo razgovor.. Ja, kao i uvijek, jako nespretna u tim razgovorima i uvijek mi je neugodno, ja sam pukla..

Pričamo o prehrani i tome svemu, i tako sam s naljutila sama na sebe i pukla sam.. Na sebe i na njih i na sve oko nas.
Kužiš, znam da ne izgledam dobro, i da bi mogla imat koju (haha, bar 10!) kilu manje, samo da ne volim toliko čokoladu i svoj jeb..ni krevet!! Da ja ustanem iz kreveta u 7 svako jutro, pa da za doručak u biti i pojedem nešto, poput voća ili dvopeka, da radim nešto, aktivno, aerobno, od 8 do ručka, a ne da gledam tv ili spavam, pa da pojedem za ručak nešto malo od tog što mi se nudi, a da ništa nije pečeno, prženo ili pohano nego sve kuhano, da nije svinjetina nego piletina, pa da nakon toga ne legnem pred TV nego napravim "100 koraka za 100 godina života", ili bilo što, a da ne uključuje krevet ili mirovanje, i da za večeru pojedem jogurt, pa onda još malo radim neke vježbice za mišiće, ja bih u mjesec dana bila 10 kg lakša..
Ja to sve znam..
Ali...
Ali...
Ali...
Ali da sam takva osoba, ne bih ni imala ovoliko kg. Takvi ljudi nemaju problema s kilažom, osim ako imaju bolesnu štitnjaču..

Ma baš sam ljuta na sebe. Zašto ne mogu bit jedna od tih ljudi??

Ali, trudim se.. Trudim se promijeniti sama sebe, ustati ujutro, navečer trčati, ići na aerobic.. Ide, malim koracima, ali ide..

Još jedan problem. Famozna godišnjica mature mi je u istom periodu kao i putovanje u Francusku. Da li sam normalna kad dvojim na koje otići???





16.03.2008. | 20:16 | Komentiraj | 8 | # |

Shvatila sam....


...da imam poremećaj koji se zove (copy-paste od good girl):

"Kompulzivno prejedanje
Osobe oboljele od ovog poremećaja jedu puno i često. Osjećaju da nemaju kontrolu nad glađu i da jednostavno moraju jesti. Često jedu brzo i tajno, ili jedu po cijeli dan. Ovakve osobe iza sebe obično imaju povijest neuspjelih dijeta. Obično su to deprimirane i gojazne osobe. Ove osobe jedu jer ih hvata glad nakon neuspjelih dijeta ili da riješe svoje emocionalne probleme."

Oke, jedino što za mene ne vrijedi da sam deprimirana. Nisam..
Imala sam fazu depresije kad su mi završila predavanja, i kad sam shvatila da sam na kraju školovanja i da se moram malo dovest u red i odlučiti što poslije faksa.. Ali inače nisam depresivna. Vrlo sam optimistična i vesela osoba.

Mislim da sam jela (jer se pokušavam dovest u red i ne jedem više toliko) zato što mi je to bila navika. Samo navika.

Preko tjedna mi je super! Jako malo jedem i vjebam i sve, ali ovaj vikend sam bila kod kuće i... Katastrofa! Suhomesnato, sir, ručak, doručak, u 4 dana jednom sam i večerala, i to pomfri (inače, nisam ga jela sigurno godinu dana!)... Užas!
Nisam ja puno jela, male obroke i sve to, ali opet više nego preko tjedna.. Baš sam se užasno osjećala.. Jedva sam čekala da odem od kuće, da sam opet sama i da sama brinem o prehrani, a ne da mi mama kuha sva ona fina jela..
Ne mogu zamisliti da bih se vratila kući.. Nakon 5 godina kako ne živim sa svojima, vratiti se za mene bi značilo dva koraka unatrag.. A da ni ne pričam o tome kako bih izgledala kao trokrilni ormar..

Odmah sam nervozna kad se sjetim da je za dva tjedna Uskrs i da idem doma na tjedan dana i da će mi sve ovo moje trčanje i teretana i trud oko redukcije jela otići u nepovrat sa francuskom salatom i šunkom..

Ujutro sam odradila teretanu, a navečer idem trčati, i mislim da ću danas imati posni dan, da malo izbacima iz sistema sve to što sam za vikend pojela..




11.03.2008. | 11:12 | Komentiraj | 5 | # |

Motivacija :)


He walks away
The sun goes down
He takes the day, but I´m grown
And in your way
In this blue shade
My tears dry on their own


"He".. "He" su slatkiši.. "He" je prekomjerno jelo; sve ono slobodno vrijeme koje sam gledala televiziju, a sad vježbam; sendviči u fast foodu; moja lijenost i neodlučnost... "He" je sve to.. I još puno više toga..
(Meni je Amy super!!)

Dakle, dečko kao ne-motivacija..
Stvarno mi je super s njim.. Ima izjave poput: ..ti si tako divna osoba.. i ..vrijeme provedeno s tobom ne bih mijenjao ni za što.. Malo sladunjavo, al neka.. Ja to volim.

Nikad u životu nisam radila bilo što za nekog drugog. Nije drugačije niti s ovim.. Sviđam mu se takva kakva jesam, s 15-20kg više, s velikim sisama i ogromnom guzicom. Dečko valjda voli takve.. Haha, kako će se razočarati.. :)

Iskreno, ne znam što mi je motivacija.. Osim svega onog što sam navela ranije, što su polumotivacije, i polu motivacija mi je ova godišnjica mature.. Prava moja motivacija je za mene još neodređena.. Ali mislim da jedino zbog čega ovo radim sam JA. Sad, da li je to moje zdravlje, egoizam, narcisoidnost...

Trčim!! Baš sam zadovoljna.. Cimerica mi je preporučila L´carnitin, pa sam i to kupila, imala sam novaca..
Jučer je tako hladno bilo, a tako sam se loše osjećala kad nisam trčala, da sam uzela steper i 40 min odgulila na njemu i onda mi je bilo lakše.. Mada, to nije to.. Fale mi oni lijepi dani..

To trčanje i aerobc nisam uopće shvatila kao nešto "izborno". To je tako kao jest..Kao to da se moram ujutro ustat, disati. Nema više srijedom cuge ili kave s frendovima, eventualno poslije treninga.. Kad to shvatiš kao nešto što je neizbježno i obvezno, puno je lakše.. Što se mora, nije teško.. :)

Naime, morala sam se izvagati! Bila sam kod ginekologa, a on ima onu super točnu vagu za trudnice..
I da, moram se pohvaliti, imam svoj prvi pravi pravcati smajlić u boxu!!!!

Pusa svima!






06.03.2008. | 12:33 | Komentiraj | 12 | # |

Povratak ratnika


Evo me!!

Nije me dugo bilo, gotovo mjesec dana..

Update od zadnjeg posta:
Razočarana ne djelovanjem UN dijete, proklela sam sve dijete koje postoje na ovom svijetu, i mjesečevu, i UN, i Atkinsovu, i Zonu i sve ostale koje postoje, a za koje ne znam.
Pojela sam strašno puno čokolade.
Nakon toga sam pojela jako puno svega.
I tako sam radila nekoliko dana za redom.
Nakon što mi je bilo slabo u nekoliko navrata nakon jela, otišla sam i kupila si cipele.
Uplatila sam odlazak u Francusku u svibnju.
Ponovno pala isti ispit i posvađala se s asistenticom.
Našla dečka. :)

To destruktivno ponašanje trajalo je dva tjedna.
Nakon toga, uzela sam tenisice, i krenula trčati. Trčala sam dok nisam umrla (figurativno, naravno). Danas trčim 4 kilometra na dan, izuzev subote i nedjelje, i tri puta tjedno idem na aerobic (ništa novo).
Jedem doručak, obavezno. Za ručak jedem jako malo, a za večeru voće.

Postala sam ljuta.
Shvatila sam da mi je tako lakše nositi se s neuspjehom. Ili tugom ili razočaranjem.
Sad iz čiste ljutnje prema glupoj UN dijeti koja baš neće funkcionirat na meni, trčim. E to ne može ne uspjeti, jednostavno ne može.
Jesti jako malo i jako puno trčati. I hodati, a ne voziti se.

Ne može ne uspjeti.
Inače svi zakoni biologije, kemije i fizike padaju u vodu..
A to sumnjam da ću uspjeti vlastoručno učiniti.




02.03.2008. | 21:30 | Komentiraj | 9 | # |