Kustošijanski

15.12.2007., subota

NIKOLA JEDVA IZVUKO ŽIVU GLAVU!

Dogodilo se u sredini dana....
Joža:- Kam ideš Ruda? V cirkvu? Kaj buš tam, kaj ne vidiš kakva je gužva? Baš sam se pital, zakaj je takva gužva? Kaj da nekaj deliju? Kaj su i velečasni prešli na predizborne skupove?
Sused Ruda: - Imaš prav! Na predizbornim skupima furt se nekaj delilo i bilo je sve puno penzića kaj su čekali u redu!
J: - Ali ovo nisu penzići, neg sama deca!
SR:- Denes v našu cirkvu dojde sveti Nikola!
J: -Sveti Nikola?? Ruda!? Kaj si ti čistam ponorel?! Pa ko još veruje da Nikola deli darove? Osim toga, denes je nedelja, a Nikolinje je bilo prekšćera! Kaj v Kustošiji furt sve mora kasniti? Čak i Nikola nemre dojti na vrijeme!?
SR:- Ma Nikola ti je zapravo Jura, a taj nigdar ni došel na vreme! Zato kod nas i Nikolinje kasni! To ti je to! No, svejedno kasni ili ne, ja bum svoj poklon zdignul!
J:- Pa kaj nemreju najti nekog točnijeg Nikolu??! Ništ, idem i ja stati u red! Morti dobim nekakvi slatkiš, doma mi je već dosta, svake godine mi baba v cipelu metne šibu, ko da sam zadnji lopov.
SR:- Pa zato ti i babu zoveju krampus!
J:- Imaš prav!
U crkvi.
J:- Ruda, mislim da bumo mi danas ostali bez darova! Pogleć ove male kriminalce kak se naguravaju! A i Jura, pardon, Nikola se nekak uspuhal, sav je črlen, a mislim da to nije od gemišta! Pritisnuli su ga sa svih strana!
SR:- Prav veliš! I onda se čudimo tenzićima? Za pedeset let ovi buju gori od naših tenzića. Ne buju više niti mogli održavati predizborne skupove, ovi buju sve oglobali. I pozornicu. E moj Jura, badava tražiš mir i red! Trebalo je mesto Nikole dopeljati par specijalnih postrojbi krampusa.
J: - Pogleć onoga! Onaj se skoro na oltar popel! To ti je budući kriminalec! Ja sam za to da se svakom malom kriminalcu otvori dosje, neg se zna! Treba ih od malih nogu pratiti.
SR:- Sad bi zbiljam mogli zapjevati- E moj Niđo, izgore ti kesa! Sve su pograbili! Ko termiti!
J:- Dobro je! Gotovo je! Jura je ostal malo zgužvan, ali glavno da je Niđo izvukel živu glavu! To mu je pouka, morti druge godine dojde na vreme!
SR:- I nek donese malo više poklona i za nas starejše.


Yura
- 16:45 - Komentari (9) - Isprintaj - #

07.12.2007., petak

Tko zna,zna

Čelnik Zagreba pozvao tri poduzetnika, Dalmatinca, Hercegovca i Zagrepčanina da mu podnesu ponudu za preuređenje ureda.

Dalmatinac i Zagrepčanin se odmah prihvate mjerenja, računanja i zapisivanja dok se Hercegovac šetkao okolo grickajuci čačkalicu i pijuckajući kavicu.

Nakon sat vremena priđe Dalmatinac gradonačelniku te mu kaže: "Šjor, ja bi sve ovo ća vam triba moga napraviti za 80 tisuća kuna; 30 za materijal, 30 radnicima, 10 za putne troškove i 10 meni".

Zatim priđe Zagrepčanin i kaže: "Gospon, to bu Vas došlo 70 tisuća kuna: 30 za materijal, 30 radnicima i 10 meni".

Kada se prva dvojica udalje, dođe Hercegovac i kaže: "Rođo, moja cijena je 270 tisuća kuna!". "Ajoj!" uzvikne gradonačelnik. "Pa nisi ništa niti mjerio niti računao. Daj mi objasni kako si došao do tog iznosa?"

Hercegovac odgovara: "100 tisuća tebi, 100 meni, a 70 tisuća ćemo dati purgeru da napravi posao!"



..adria..


- 15:26 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Komentari On/Off

Opis bloga

Onostrana zbivanja veselog društva kultnog kvarta hrvatske metropole

Disclaimer

Komentiranje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština iskustva u komentiranju jest u donošenju odluka: koje riječi upotrijebiti, koje ljude prozvati, kojoj informaciji vjerovati. Skup informacija na ovom blogu nije zamišljen da bude jedini izvor informacija za one koje zanima naš divan kvart Kustošija. Uvijek provjerite informacije koje ste dobili pomoću drugih izvora prije nego što se na njih oslonite! Autori postova (ekipa sa „Znamo se“ liste) se ograđuju od odgovornosti za bilo koje povrede do kojih bi moglo doći, uključujući ... ! Kako već ide onaj grafit na ulazu u Imotski: „Stranče zakon te ne čuva“ :-)

Linkovi

Znamo se...

doch
Milas
KingFa
singer
AlbiBack
potočki
adria
kbr 5
Lovrekova mama
SkeLa
džimi-b-gud
Ivekova mama
Ivek
bubica
brada
Hrvoje
ana_p
monique
BRITVA
GMO, ne
riba
žbir
Canon eye
Yura

Kontakt

Primjedbe, pohvale i ideje sjajne pošalješ fino na:

kustosijanski@gmail.com

Od ekipe sa "Znamo se" liste očekuju se i budući postovi