Piletina u Wok-u
Sastojci za 4 osobe
400 g pilećeg filea
papar
sol
1 žličica Vegete
1 žličica nasjeckanog češnjaka
1 žličica nasjeckanog đumbira
300 g crvene paprike
250 g zelene paprike
50 ml ulja
1 žlica Škrobnog brašna
1 žličica sezamova ulja
Postupak
1. Meso narežite na kockice i izmiješajte sa škrobnim brašnom. Na vrućem ulju ispecite meso i izvadite ga.
2. Na isto ulje dodajte češnjak, đumbir, očišćene paprike narezane na kockice i pecite sve zajedno oko dvije minute.
3. Vratite meso, pa dodajte Vegetu, sol, papar, sezamovo ulje. Sve dobro izmiješajte i još kratko popecite.
Vrijeme pripreme 30 min
Energ. vrijednost obroka 307 kcal / 1288 kJ
Posluživanje
Piletinu s paprikama poslužite uz kuhanu rižu.
SAVJET TAJNICE;
- osim uz rižu ovako pripremljena piletina može se poslužiti uz Tortilje (recept ispod) i kiselo vrhnje
kao umak
(moji gosti su svaki put iznova oduševljeni)
|