ponedjeljak, 07.06.2010.

Radno ljeto KUD-A «Tomislav»

U subotu, 29. svibnja, se u Donjoj Bebrini održala 15. po redu Županijska smotra folklornih pjevačkih skupina «Kad zapjevam i malo zagudim» koja je inače jedna od smotri u sklopu Brodskog kola. Na smotri je sudjelovalo 27 skupina iz Starih Perkovaca, Starog Topolja, Kaniže, Podvinja, Klakara, Trnjana, Beravaca i ostalih mjesta naše ravne Slavonije. Zbog velikog broja izvođača i nešto zakašnjelog početka, sam program se dosta otegnuo te je trajao od 19:30 h pa sve do 10:30 h. Naša ženska pjevačka skupina je odlično odradila nastup te osvjetlala obraz svog KUD-a, a i zaslužila pohvale i pljesak koji su uslijedili.
Ovaj nastup je ujedno bio i prvi nastup KUD-a «Tomislav» pod vodstvom nove voditeljice, Marije Vučković. Već tradicionalno se u Bebrini dodjeljuje nagrada za najbolju počimalju/počimatelja pod nazivom «Dorin» koju je ove godine osvojio Dragan Dražić, voditelj KUD-a «Lovor» iz Trnjana, inače bivši voditelj KUD-a «Tomislav».

Dan poslije, 30. svibnja, se podmladak našeg KUD-a pod vodstvom Julijane Krbavac uputio u Slavonski Brod na dječje Brodsko kolo pod nazivom «Igra kolo maleno», održano u OŠ «Antun Mihanović» gdje su se lijepo proveli, dobro zabavili i dobili veliki, zasluženi pljesak.

KUD nastavlja s radom jer je pred njima još dosta obaveza (naravno, dragih i slatkih). Sada su na redu nastup na Brodskom kolu 13. lipnja u prostorima brodske Tvrđe, zatim gostovanje kod KUD-a «Graničar» iz Križa 26. lipnja, vjerojatno i nastup za Dan državnosti a možda i putovanjce na more, u Kaštel Stari, kao i prošle godine. Uz to će na Tijelovo sudjelovati u procesiji a idući vikend primiti goste iz Hercegovine, točnije Širokog Brijega. Kao što vidite, posla je puno a mi se nadamo da će ga biti još i više. Dođite i podržite nas na Brodskom kolu, a s ostalih gostovanja vam pošaljemo izvješće i slike.

Potražite nas i na facebook-u! :)
KUD "Tomislav" D.A. - facebook link
mah

- 15:06 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Zgode i nezgode članova KUD-a "Tomislav" iz Donjih Andrijevaca popraćene obavijestima o aktivnostima, nastupima i ostalim događajima vezanim uz KUD.

Da vidimo koliko nas je?
Free Counter

Free Counter

e-mail:
kudtomislavda.net.hr

Preporučujemo web-stranice

Hrvatski folklor
"Šokadija" Zagreb



Kratak pregled...