Kuće Hrvatska

četvrtak, 23.02.2017.

Država prodaje Agroduhan i manje udjele u još osam tvrtki

Rok za podnošenje pisama namjere za iskazivanje interesa za Agrolagunu je 27. ožujka, a nakon što CERP prikupi pisma namjere te se donese odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere bit će pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju.
Istog dana istječe i rok za podnošenje pisama namjere za iskazivanje interesa za osam društava u kojima država,
HZMO i CERP imaju udjele manje od 40 posto nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.02.2017.

Grad u susjednoj Sloveniji pravi je raj za trgovačke centre

Portal Siol.net je analizirao u kojima slovenskim gradovima ima najviše prodajnog prostora u trgovačkim centrima.
Trgovački centri u Sloveniji niču kao gljive poslije kiše, a najave gradnje novih ne pokazuje pad trenda, iako je Slovenija u europskom vrhu po trgovačkom prostoru,
piše portal Siol.net stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.02.2017.

Gradnja hotela u Opatiji

Kompanija nastavlja raditi na poboljšanju usluga i svom razvitku, pa za 2018. priprema nove sadržaje i dodatna zapošljavanja.
To će biti potaknuto i ovogodišnjim planovima te pripremama za izgradnju hotela na Slatini u centru Opatije, u prostoru koji je u vlasništvu te agencije.
Time žele, kako kažu, pridonijeti turističkoj ponudi Opatije, grada u kojem je izgradnjom hotela Kvarner 1884. odnosno prije 133 godine, i vile Angeline 1864.
zapravo i počela turistička era na Jadranu.
Katarina Line osnovana je 17. veljače 1992., a njena direktorica i osnivačica Katica Hauptfeld, u ranom djetinjstvu se s obitelji 1959. odselila u Afriku, gdje je provela 15 godina u današnjoj Zambiji i Zimbabveu. Tamo je počela, a u Engleskoj završila školovanje. U Hrvatsku se vratila krajem 1973., zaposlila se u tada novootvorenom hotelu Varaždin u Selcu, kasnije je radila u agenciji Kvarner Express te Kompasu Ljubljana, da bi 1992.
otvorila svoju agenciju za putovanja i krstarenja po Jadranu nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

- 10:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 15.02.2017.

HETA od danas i online prodaje nekretnine širom regije

HETA platforma AAAHit bit će centralno mjesto za sve koji žele saznati više o mogućnostima investiranja kao i o koracima koje je potrebno poduzeti da iskažu interes i u razdoblju od 7. do 13. travnja 2017. dostave ponude.
Proces online kupovine nekretnina i pokretnina putem AAAHit, koja je javnosti predstavljena početkom 2006. godine, pokazao je pozitivno korisničko iskustvo i potrebnu transparentnost u procesu prodaje,
a ostvareni su i značajni finansijski rezultati stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 13:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 09.02.2017.

Neto gubitak Maerska 1,94 milijarde dolara, predsjednik uprave podnio ostavku

Strategija grupe dugo je bila održavanje ravnoteže između prijevoza, kojem odgovaraju niske cijene nafte, i proizvodnje nafte, što je profitabilno kada su cijene nafte visoke. No, poslovni je model posljednjih nekoliko godina pod pritiskom jer su cijene nafte, kao i utovara bile niske.
"Prošla je godina bila teška, s nepovoljnim kretanjima na svim našim tržištima", navodi se u priopćenju kompanije.
Neto gubitak iznosio je 1,94 milijarde dolara, u usporedbi s dobiti od 791 milijun dolara u 2015. godini.
Prodaja je pala za 12 posto, na 35,46 milijardi dolara iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 07.02.2017.

Ogroman interes ruskih građana za besplatno zemljište na dalekom istoku

MOSKVA - Ruske vlasti zaprimile su u prošlom tjednu više od 48 tisuća zahtjeva građana za dodjelu besplatnog zemljišta na ruskom dalekom istoku, pišu tamošnji mediji.
Program besplatne dodjele jednog hektra zemljišta na ruskom dalekom istoku odobrio je u svibnju prošle godine ruski predsjednik Vladimir Putin, a cilj mu je nastanjivanje i razvoj tog dijela Rusije, izvijestili su u subotu ruski mediji.
Od početka veljače svi ruski građani mogu od države tražiti da im se besplatno dodijeli jedan hektar zemlje u Jakutiji, na Kamčatki i Čukotki, te u Primorju, Kabarovsku, Amuru, Magdanu, Sahalinu i u Židovskim Autonomnim Regijama.
Vlasti nisu uvjetovale namjenu dodijeljenog zemljišta, zabranjujući tek novim vlasnicima da je iznajmljuju,
prodaju ili poklanjaju kroz razdoblje od pet godina.
Oko 28 posto Rusa zainteresiranih za program kaže da zemljište namjeravaju upotrijebiti za gradnju kuće, oko 17 posto namjerava uzgajati poljoprivredne kulture ili stoku a još sedam posto odlučilo je graditi hotele i razvijati lokalni turizam.
Zahtjevi stižu iz cijele Rusije, tvrdi za RT guverner Kamčatke Vladimir Iljukin.
"Zahtjevi stižu iz brojnih regija - Moskve, moskovske regije, regije Lipetsk, Tatarstana, Baškortostana, praktično cijela središnja Rusija želi zemlju na Kamčatki",
kazao je Iljukin nekretnine

Oznake: nekretnine

- 10:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 03.02.2017.

Todorić ulazi u stanogradnju s Kaićem

U planu je gradnja 87 stanova na pet etaža, a u sklopu kompleksa bit će dvije podzemne etaže i prizemlje rezervirano za market, na etaži -1 parking za kupce, dok bi na etaži -2 bilo 90 parkirno-garažnih mjesta za stanare. U planu su stanovi površine od četrdesetak pa do 120 m2.
U želji da doznamo nešto više o projektu tportal je kontaktirao Kaića, koji se opravdao poslovnim obvezama i obećao se javiti povratno, ali to nije učinio. U zemljišnim knjigama kao vlasnik zemljišta još uvijek je naveden Konzum, a je li Todorić Kaiću u međuvremenu zemljište prodao i je li Agrokor za svoje potrebe rezervirao stanove u novoj zgradi pokušali smo doznati u najvećem domaćem koncernu,
ali odgovor nakon nekoliko dana čekanja nismo dobili novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split

- 10:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #