Kuće Hrvatska

četvrtak, 01.12.2016.

Dobra vijest za trudnice: Vlada će povećati porodiljne naknade

Povećanje će, rekla je, biti značajno s obzirom na sadašnje iznose "koji su zaista skromni". Najavila je da će detalji biti razrađeni u zakonu i nije željela otkriti preciznije cifre, ali je rekla kako je iznos "koji se vrti u javnosti dosta realan".
Današnji Jutarnji list je objavio neslužbenu informaciju iz Vlade da će se roditeljske naknade u drugih šest mjeseci dopusta nakon rođenja djeteta za zaposlene roditelje sa sadašnjih najviše 2660 kuna povećati na najviše 4000 kuna, a naknade za nezaposlene roditelje sa sadašnjih 1663 kune na 2328 kuna tijekom cijele godine dopusta.
"Riječ je o mjeri koja se radi na državnoj razini, a da li i koje općine i gradovi će imati nekakve dodatne stimulacije, to je na lokalnoj razini, i njihove su to odluke koje svakako podržavam", rekla je novinarima ministrica Murganić.
Objasnila je i kako je to mjera koja dolazi tek u drugoj polovici 2017. jer zakonski prijedlog mora proći javnu raspravu.
Novinare je zanimalo i je li Vlada definitivno odustala od 1000 eura za bebe.
Ministrica im je odgovorila kakao se nije odustalo niti od jedne demografske mjere. "Donosit ćemo strategiju i politike u kojima će biti jasno navedeno koje mjere,
s kojim ciljem, s kojim efektom i kada želimo uvesti", rekla je iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 13:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #