Kuće Hrvatska

ponedjeljak, 30.05.2016.

Gradonačelnik Bandić luksuzni kompleks na Sveticama

Riječ je o kompleksu bazena s velikim olimpijskim bazenom, malim bazenom za rasplivavanje i bazenom za obuku plivača i djecu.
Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić otvorio je danas ujutro bazen na Sveticama iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 13:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.05.2016.

Fond nastavlja sa sufinanciranjem energetske obnove višestambenih zgrada

V.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost također je najavio da će u srpnju biti raspisan novi natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada a nakon toga i natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Novost je da se projekti više neće financirati iz nacionalnih sredstava, nego iz dostupnih Europskih fondova.
"U sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za obnovu stambenog sektora do 2020. godine dostupno je čak 100 milijuna eura – 30 milijuna eura za obnovu obiteljskih kuća, dok je 70 milijuna eura predviđeno za obnovu višestambenih zgrade. Međutim, povlačenje EU sredstava podrazumijeva i prilagodbu uvjeta sufinanciranja", rekao je Majdandžić.
Objasnio je da će se pri određivanju visine poticaja u obzir uzimati kriteriji razvijenosti županije pa će se poticaji kretati od 40 do 50 posto. Naime, europska pravila projekte energetske obnove tretiraju kao projekte koji svojim korisnicima donose značajne uštede, pa samim tim i izravnu financijsku korist.
Na natječaj za europska sredstva građani će moći prijaviti zgrade D razreda ili lošije ako su smještene na kontinentu, odnosno C razreda i lošije ako se nalaze u primorju. Moguća će biti obnova samo cjelovitih zgrada, a ne pojedinačnih ulaza te će projekti, kako bi se kvalificirali za sufinanciranje, morati ostvariti više od 50 posto ušteda energije potrebne za zagrijavanje.
Uvjeti natječaja još se usuglašavaju s ministarstvima graditeljstva i prostornog uređenja te regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
Više detalja o izmjenama programa očekuju se u tjednima koji slijede, pa iz Fonda građane pozivaju da redovito prate internetske stranice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
"Svjesni smo da postoji veliki broj zgrada već sada spremnih za obnovu te vjerujemo kako neće biti problem prilagoditi
postojeće projekte kako bi zadovoljili nove uvjete sufinanciranja", rekao je Majdandžić nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 15:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.05.2016.

Podno Biokova niče novi luksuzni kompleks: Goste će dočekati balkoni s bazenima

110 luksuznih apartmana opremljeno je i uređeno po najsuvremenijim traženjima zahtjevnih skandinavskih gostiju, jer će oni činiti najveći dio naših gostiju idućih godina
Nakon točno 30 godina otkada je posljednji novi hotel izgrađen u Makarskoj, ovih dana završne obrise dobiva potpuno novi hotelski kompleks "Romana" koji bi već idućeg vikenda trebao primiti prve goste. Investitor je hrvatska tvrtka "Romana" d.o.o., a strateški partneri su im skandinavska agencija "Apollo" i REWE grupa.
Iako na području Biloševca, na šumovitom i atraktivnom makarskom priobalju na domak centra grada, samo tjedan dana prije dolaska prve grupe Skandinavaca koji će popuniti
novih 110 apartmana apart-hotela, još puno toga izgleda kao na gradilištu, direktor turističkog kompleksa Ivan Gujinović
uvjerava nas kako će sve biti spremno kada gosti stignu Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine

- 14:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.05.2016.

Veliki dogovor Vindije i Konzuma

Konzum se obvezao na dodatnu podršku domaćih proizvođača.
Danas je u Vindiji održan sastanak između delegacije Agrokora i Konzuma te Grupe Vindija, na kojem je, između ostaloga, razmatrana situacija na hrvatskome tržištu mlijeka
na kojem se kontinuirano, već godinama smanjuju količine proizvedenog i prodanog domaćeg mlijeka.
Obje kompanije složile su se da će u sljedećem periodu Konzum, kao najveći domaći trgovački lanac, dati još jaču podršku i veći prostor hrvatskim proizvođačima mlijeka, kako ne bi došlo do potpunog devastiranja vrijednosti proizvoda farmera i prerađivača.
Strane su potvrdile zajedničko partnerstvo i ponovo istaknule potrebu za organiziranom pomoći sektoru prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 17.05.2016.

Novi bazenski kompleks Svetice poput svemirskog broda

Gradonačelnik je prije dva mjeseca najavio da bi se na svečanom otvorenju bazena, na dan Grada 31. svibnja, mogao i okupati.
Danas u 8 sati ujutro u obilazak Športsko-rekreacijskog centra Svetice krenuo je gradonačelnik Milan Bandić.
On je, inače, kako piše Večernji list, prije neka dva mjeseca najavio da bi se na svečanom otvorenju bazena, na dan Grada 31. svibnja, mogao i okupati.
Vijeće Gradske četvrti Maksimir održalo je u centru Svetice i sjednicu.
Oduševljeni su, kažu, kompleksom koji izgleda poput “svemirskog broda”.
Vijeće će ove godine uložiti oko 6 milijuna kuna u uređenje sportskih objekata i dječjih igrališta stanovi

Oznake: stanovi

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.05.2016.

Nijemci gladni za stanovima zbog obilja jeftinog novca

Eksplozija kreditiranja

Naime, trenutna monetarna politika Europske središnje banke (ECB) rezultirala je znatnim padom kamatnih stopa na štednju, baš iz razloga kako bi se potaknula potrošnja, a u konačnici i gospodarstvo.
Time su promijenjene i navike Nijemaca koji su desetljećima bili skloniji unajmljivanju stanova umjesto njihove kupnje te štednji u banci. Međutim, štednja je sve neatraktivnija, a kamatne stope na stambene kredite također su vrlo niske, oko jedan posto godišnje.
Povoljni uvjeti financiranja doveli su do eksplozije rasta stambenog kreditiranja. Prema podacima njemačke središnje banke, lani su hipotekarni krediti skočili 22 posto. Za usporedbu, od 2011. do 2014. godišnji rast kredita iznosio je između dva do tri posto. Potražnja za stanovima je tolika da ju građevinari ne uspijevaju zadovoljiti, iako je izdavanje građevinskih dozvola na 15-godišnjem maksimumu.
Naime, vlada procjenjuje da sadašnja potražnja može godišnje “progutati” 350.000 novih stanova, a gradi ih se oko 15 posto manje novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 10.05.2016.

Rijetki pupoljci uspiju procvjetati na sivom tržištu

Jedan od najljepših poslova ujedno je i jedan od najneizvjesnijih.
Cvjetni atelier Fiores, cvjećarnica LAT art i Pollak cvijeće dokazuju kako uz ljubav prema poslu, entuzijazam i dozu kreativnosti svaki biznis može uspjeti nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 21:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 06.05.2016.

Oporavak na tržištu nekretnina svugdje osim u Slavoniji

Kriza na tržištu nekretnina je iza nas, tvrde stručnjaci. Građevinari traže dobre lokacije, raste broj stambenih kredita,
a sve što je napravljeno kvalitetno – dobro se i prodaje.
Zahvaljujući turizmu, raste interes za stanove u središtu Zagreba, ali i na obali. No cijene nezaustavljivo padaju u Slavoniji, piše HRT immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 03.05.2016.

M. Sulić: Umorila me Romana, Nijemci će dovršiti taj hotel

Kad bude gotov, moći će primiti tisuću gostiju. Za ovu sezonu spremna će biti depadansa, već se unose kreveti i
uskoro će apart hotel moći primiti 300 gostiju, mahom Skandinavaca cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

- 14:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #