Kuće Hrvatska

petak, 29.04.2016.

Samo 32 lokalne jedinice učinkovito upravljaju nekretninama

Samo 32 jedinice lokalne i regionalne samouprave od ukupno 576 učinkovito su upravljale nekretninama u svome vlasništvu, ocijenio je Državni ured za reviziju čije je izvješće za razdoblje od 2012. do 2014. u četvrtak dobilo potporu i saborske oporbe i vladajućih.
Zajednički su upozorili na potrebu konačnog uređenja imovinsko-pravnih odnosa i jasnu podjelu imovine između države i gradova.
Preostale 543 lokalne jedinice djelomično su učinkovito upravljale svojim nekretninama - poslovnim prostorima, stanovima i građevinskim zemljištem, utvrdila je državna revizija u izvješću koje je obuhvatilo svih 20 županija, 127 gradova, 428 općina i Grad Zagreb.
Saborski zastupnici, i oporbeni i vladajući, pozdravili su izvješće koje 'pokazuje ogromni kapacitet na lokalnoj razini', ali i upozorava na 'katastrofalno stanje na terenu' -
neriješene imovinsko-pravni odnose, neusklađenost državne i lokalne uprave, administrativni kaos, te nepostojanje registra imovine kojom raspolažu jedinice lokalne samouprave novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split

- 14:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #