Dezerter

01.10.2008., srijeda

Komentar korupcije na Svečilištu u Zagrebu

Priča o mom odbijanju služenja vojnog roka je završila presudom od mjesec dana zatvora koja se nije izvršila, već mi je dosuđena uvjetna kazna s rokom kušnje od godinu dana. Prošla je i ta uvjetna kazna i sad sam opet slobodan čovjek.
Čime se bavim danas?
Radim kao software inžinjer, u slobodno vrijeme razvijam software pod združenim nazivom Professional Crossword Software, razvijam web stranice i uređujem Forum ZG.

Pozivam Vas sve koji ste me podržavali ili ne da se registrirate na forumu.


Evo prenosim na blog komentar sa Foruma ZG o korupciji na Sveučilištu u Zagrebu:

Vijest o uhićenju korumpiranih sveučilišnih profesora me obradovala znatno više od bilo koje vijesti o uhićenju sitnog uličnog lopova, džepara, provaljivača u stanove, kradljivca automobila... Lopovi barem ne traže od društva da im prizna visoki društveni status i položaj, skrivaju se i žive u anonimnosti.

Ali kad netko licemjerno uživa u statusu društvene elite, a paralelno ilegalno zarađuje, i to u društvenim institucijama, to je nekako teže podnijeti. Moram odmah naglasiti da u ovom komentaru ne pišem o svim sveučilišnim profesorima. Većina njih je svoj status pošteno zaslužila, i čuvaju ga svojim radom i ponašanjem. Problem je u onoj manjini, u profesorima koji su ne znam iz kojih razloga pomislili da su postali nedodirljivi Bogovi istog trena kad su došli do tog položaja. I postanu oni sveučilišni profesori i nitko više im ravan nije, zakoni i moral za njih više ne postoje. Državno sveučilište postane njihova privatna tvrtka. Vrijeđaju studente s pola snage jer im eto nisu ni do jaja koja se skoro po podu vuku, pa zbog njih moraju hodati visoko uzdignute glave i napuhnutog trbuha. A studenticama bez srama do znanja daju da je bolje da se knjige ostave i prime se tih istih jaja. Državna plaća sveučilišnog profesora nije dovoljna za takve veličine. Ionako im se ne da pošteno ispitati sve studente, nije loše kada plate, a ni ispit ne treba održati. I tako ispiti završe na vikend akcijama, matematika i fizika za 1000 eura, osnove prometa gratis.

I zato me posebno obradovala akcija Indeks. Iako je sve izgledalo kao da je vlada angažirala Jakova Sedlara da režira akciju za medije, i sve je samo velika reklama uspješnosti rada državnih institucija, konačan rezultat ipak treba pozdraviti. Pitanje je zašto tek sada, ali bolje sada nego nikad. Već prije deset godina javna je tajna bila da se ispiti mogu kupiti na prometu i ekonomiji. Navodno je jedan profesor na početku semestra na ploču napisao broj, a broj je bio cijena ispita, i to se znalo... Ako zaboravimo motive, onda možemo biti sretni da će ovakve akcije barem donekle zastrašiti nedodirljive bahate jajane. A bahati jajani u Hrvatskoj postaju mnogi koji zarade veliku količinu novca, koji steknu neki položaj u državnim poduzećima, državnoj upravi ili vlasti. Da ne bude zabune, nije rijedak slučaj da i nekim ženama narastu takva jaja. Vrijeme da svi uzmemo škare u ruke!!!

www.forumzg.com
- 22:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2008  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi