Krunologija

01.12.2004., srijeda

Kupanje

Ponekad se zapitam kako to da se nisi rodio s plivačim kožicama među prstićima, s obzirom koliko obožavaš kupanje, vodu i more! Od prvih dana pokazuješ da ti voda godi, ponekad smo jedva dočekali da te idemo kupati, samo da možemo promatrati tvoje uživanje. Sada kad si skoro pa dvogodišnjak već sam navečer vučeš mamu u kupatilo da napuni kadu da bi mogao "zaplivati" sa svojim patkicama, ribicama i ostalim igračkicama. Jedini problem nastaje kad se treba tuširati, to ti se nekako baš i ne sviđa, pa tu bude malo vike!
Poseban slučaj je more! Kada bi shvatio da su počele pripreme za odlazak na kupanje, vidno bi se uzbudio. Posebno kad bi vidio svoj čamčić na napuhavanje! Obožavaš kad te posjednemo u njega i onda se mama i ja dodajemo tobom u plićaku...
Pošto baka i djed imaju u kampu Medveja stacioniranu kučicu, ovo ljeto smo u više navrata išli na par dana. Tamo ujutro napunimo veliki čamac na napuhavanje toplom slatkom vodom i onda počinje zabava. Skakanju, špricanju, lijevanju i prolijevanju nema kraja... da je po tvom, nebi izlazio cijeli dan! Tako je obično do ručka, a onda ide spavanac. U kasno popodne, kada sunce malo oslabi, idemo na plažu. Čim spaziš more počne cika i vriska... iako nas na plaži obično čeka bazenčić na napuhavanje s ugrijanom morskom vodom ti ipak najviše uživaš u svježini medvejskog mora. Nevjerojatno kako ti ne smeta ta hladnoća, par puta si plakao jer te vadimo iz mora dok su ti zubi cvokotali od hladnoće... Na plaži si obično glavni zabavljač jer se ne sramiš i ne bojiš stranih ljudi, pa im prilaziš i zafrkavaš, uzimaš i razvlačiš stvari, pa moramo trčati za tobom da ne napraviš kakvu štetu.
Međutim, ovo ljeto nisi se nauživao mora... taman kad sam dobio godišnji i kad smo otišli u Medveju, nakon dva dana osuo si se prištićima s mjehurićima. Dijagnoza tete doktorice bila je porazna - ospice! Nema više mora i kupanja ove godine... kako za tebe, tako ni za mene... ostatak ljeta proveli smo ja i ti u zamračenom stanu, njegujuči te. O tome drugi put!
- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< prosinac, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi