Istina danas

20.03.2006., ponedjeljak


14.03.2006., utorak

...I mi smo pozvani...

Crna gozba

Pilat i Kajfa
u pročelju stola

na ulazu Baraba
glas svjetine

zvjezdanim krugom
pečati desnice
pozvanih


Antun Matošević

...O usudu,čovjeku i Bogu...

Ja živim u kruzima koji se šire

Ja živim u kruzima koji se šire,
i njima sve više obuhvatit žudim.
Ja možda i neću polučit zadnji,
konačni krug, no ja se trudim.

Ja kružim i kružim okolo Boga,
tog prastarog tornja, već tisuće ljeta,
i ne znam još, jesam li sokol il vihor,
il velika pjesma ovoga svijeta.

(D.Cesarić)


Rainer Maria Rilke

Istina uvijek oslobađa...

"...1Duh tada odvede Isusa u pustinju da ga đavao iskuša. 2 I propostivši četrdeset dana i četrdeset noći, napokon ogladnje. 3 Tada mu pristupi napasnik i reče: "Ako si Sin Božji, reci da ovo kamenje postane kruhom." 4 A on odgovori: "Pisano je: Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta." 5 Đavao ga tada povede u Sveti grad, postavi ga na vrh Hrama 6 i reče mu: "Ako si Sin Božji, baci se dolje! Ta pisano je: Anđelima će svojim zapovjediti za tebe i na rukama će te nositi da se gdje nogom ne spotakneš o kamen." 7 Isus mu kaza: "Pisano je također: Ne iskušavaj Gospodina, Boga svojega!" 8 Đavao ga onda povede na goru vrlo visoku i pokaza mu sva kraljevstva svijeta i slavu njihovu 9 pa mu reče: "Sve ću ti to dati ako mi se ničice pokloniš." 10 Tada mu reče Isus: "Odlazi, Sotono! Ta pisano je: Gospodinu, Bogu svom se klanjaj i njemu jedinom služi!" 11 Tada ga pusti đavao..."

Iz Evanđelja po Mateju

...Je li moguće...

Početak kraja

Noa dovršava korablju
Lot se sprema napustiti grad

(Munja samo što nije sijevnula)

dok nepovratno tone u san
svjetina se podsmjehuje


Antun Matošević

Iskustvo istine

"...mnogo je papira o ljudskoj duši ispisano, ali iz tuđeg vrča se nećeš napiti, a pametan će se s knjigom samo posavjetovati."

Leonid Leonov ( " Lopov" )

Istina je uvijek jednostavna...

"Nesavršenstvo nije negacija savršenstva;
konačnost ne poriče beskonačnost.
To se samo cjelina pokazuje u dijelovima,
to se beskraj otkriva u granicama."

Rabindranath Tagore

...Židovi ?...

Izabrani

na kraju dana

za ruku su ih uzeli
sa svih strana
i doveli u zavičaj

Danijel je dosanjao san


Antun Matošević

Proročanstvo ( Izabrani.Obećana zemlja...)

Zapečaćeno proročanstvo
4A ti, Daniele, drži u tajnosti ove riječi i zapečati ovu knjigu do vremena svršetka! Mnogi će tumarati, i bezakonja će rasti."
5Ja, Daniel, pogledah, kad eno: druga dvojica stajahu jedan s jedne, drugi s druge strane rijeke. 6Jedan upita čovjeka odjevena u lanene haljine koji stajaše iznad voda rijeke: "Kada će doći kraj tim čudesima?" 7Začuh čovjeka odjevena u lanene haljine, koji stajaše iznad voda rijeke; on podiže k nebu desnicu i ljevicu, kunući se Vječno živim. "Nakon jednog vremena, dva vremena i pola vremena - kada dođe kraj rasulu snage svetoga naroda - sve će se to svršiti." 8Ja slušah, ali ne razumjeh, pa upitah: "Gospodaru, kako će to svršiti?" 9On reče: "Idi, Daniele, ove su riječi tajne i zapečaćene do vremena svršetka. 10Mnogi će se očistiti, ubijeliti i prokušati; a bezbožnici će i dalje biti bezbožni; bezbožnici se neće urazumjeti, a umnici će razumjeti. 11Od časa kad bude dokinuta svagdašnja žrtva i postavljena grozota pustoši: tisuću dvjesta i devedeset dana. 12Blago onomu koji dočeka i dosegne tisuću trista trideset i pet dana! 13A ti idi i otpočini; ustat ćeš da primiš svoju baštinu na kraju dana."

Daniel (Dn.)


Teorija zavjere...

“…Danas vam mogu priopćiti da je naš cilj već na nekoliko koraka pred nama. Ostaje još jedan mali prostor, i cijeli naš put gotov je već da sastavi svoj krug simbolične Zmije kojom mi predstavljamo naš narod. Kada se taj krug sastavi, sve europske države biće njime zatvorene i stegnute kao prešom…”

Iluminati Protokoli

Masoni...

“…Naša je parola sila i licemjerstvo. Samo sila pobjeđuje u stvarima političkim, naročito ako se ona krije u talentima koji su neophodni za državnike. Nasilje mora biti načelo, a lukavstvo i licemjerstvo pravilo za sve vlade koje ne žele staviti svoju krunu pred noge agenata kakve bilo nove sile. Ovo zlo je jedino sredstvo da se dođe do cilja - dobra. Prema tome mi ne smijemo prezati od podmićivanja, prevare i izdajstva. Kad oni trebaju poslužiti postignuću naših ciljeva. U politici treba umjeti bez kolebanja uzimati tuđu svojinu ako se pomoću nje možemo dočepati pokornosti i vlasti. …”

Iluminati Protokoli

Sljedeći mjesec >>