ponedjeljak, 08.05.2006.

ZAGREBAČKI ROLINGSTONSI


- Susjed! Kako je?
-Dobro, dobro. Kak ste vi?
- Ide. Jeste čuli da nam dolaze Rolling Stonesi?
- Je, čul sam nekaj. Onog Đegera se sećam. On je moje godište..
- Aha, a znate da je za to zaslužan naš gradonačelnik?
- Kak ne bi znal. Rekel mi je Ruda. Znate, onaj kaj dela f kotlovnici Poglavarstva. A rekel mi je i kak su nagovorili Banderasa da da nofce.
- Zašto ga je trebalo nagovarati?
- Zakaj? Još pitate? Pa, znate vi kaj ta huncutarija košta? Par milijonof! I opet se tu umešal onaj prefrigani Crnarić kaj je..
- Dobro, dobro nego.. kako su nagovorili Bandića?
- Glečte, prvo nije štel ni čut a onda mu je neko od njegvih pametnih savetnika objasnil kak se Đegerova baka zapraf rodila u nekom selu kod Širokog Brega. Onda su mu, bokcu, rastumačili da Rolling Stones na engleskom znači kamenje kaj se kotrlja. Kamenje, kužite? Kad je čul za kamenje puknul je! Nije pital kaj košta!
- A, tako..
- Ima tu još nekaj, gospon magister. Priča se da bu i Tompson sviral, kak predgupa! I to Čavoglave! Bila bu to prava zavičajna veselica, kaj ne?
- Mislite? A da vi to opet mene malo ne.. ha, gopon Dragec?
- Ja vas! Budiboksvama, gospon magister! Kaj vam je!? Evo, jučer mi je bil rođendan pa mi je kum Miškec donesel viskača. Bute jenog z menom, gospon sused. Samo jenog? Znam ja da vi volite oblizeke..
- Ne, imam žgaravicu. Možda drugi put..
- A onda niš, idem doma. Živeli sused. Bok...
- Doviđenja..

- 22:53 -

Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

O čemu, o kome, gdje...

U mojem dvorištu, tu u Paromlinskoj, ima svakojakih likova. Najdraži susjed mi je stari Gec (Dragec). Ima oko šezdeset godina i nije previše pametan (a možda se i pravi). Sve ga zanima.

On stanuje pored mene. Pored njega je kuća koju je od Drage Diklića kupio jedan intelektualac. Magistar ili doktor, ne znam. E, najbolje mi je kad sused Dragec čopi Magistra pa ga počne ispitivat da mu ovaj to stručno objasni. Ovaj je uvijek fin, uglađen i glumi pravog purgera. Svi u dvorištu znaju da je iz okolice Bjelovara.

Svaki dan slušam njih dvojcu i rikavam od smjeha. Evo nekih situacija pa vi vidite...