Pileći rižoto
Za prste polizat
Kada vam je dosta pikantnih i intenzivnih jela, probajte pripremiti ovakav pileći rižoto. Jednostavnog je i laganog okusa, odmorit će vaše nepce i želudac, a svakako bi vam mogao pasati za vrijeme oporavka od prehlade ili gripe. U tavu, na vruće maslinovo ulje, dodamo luk i pržimo dok ne omekša. Piletinu narežemo na kocke, dodamo u tavu i pržimo 2 minute. Dodamo rižu, začinimo solju i paprom te miješamo da riža upije malo masnoće. Zatim stalno miješajući, postepeno podlijevamo vrućim pilećim temeljcem sve dok riža ne nabubri i ne omekša. Pred sam kraj kuhanja u rižoto umiješamo sjeckani peršin, malo maslinovog ulja, kiselo vrhnje, maknemo s vatre, poklopimo i ostavimo da odstoji 5 minuta. 200 g pilećeg filea • 300 g riže (za rižoto) • 1,5 l pilećeg temeljca • 1 glavica luka • 1 žlica sjeckanog peršina • 1 žlica kiselog vrhnja • maslinovo ulje • sol i papar |
svibanj, 2009 | > | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv