ŠTRIKANI PRSLUK

30.07.2009. u 21:23

Evo mene napokon, ovih dana sam bila u velikom poslu što se štrikanja tiče, pa evo napokon da to i pokažem, moje početničke radove.....

ovo je konac za štrikanje u žutoj boji sa kojim sam radila, samo što sam u donji dio, u rub dodala malo šarenog konca da razbijem to žutilo....



ovo je mustra kako sam radila, zapravo i nije neka mustra već tako mi je došlo da radim kockice, malo rupica, u svakoj drugoj mala bombica koje su super lagane za radit kad sam skužila kako idu......



ovako izgleda cijeli rad, dovršeni.......



i ovako.....

5 Komentara | Print | # | ^

CEKERI na moj način....

15.07.2009. u 17:14

ovo su cekeri koje sam jedno vrijeme radila, sve ih podijelila, pa evo dobro da imam ove slike.....









evo vidi se i nutarnji đep, s obzirom da nisam baš neka vrhunska šnajderica, nadam se da je dobro ispao....ravno koliko se moglo









ovo je nazovimo vanjski đep, tj. neka mala priručna torbica pričvršćena sa metalnom kopčicom, na koju se mogu zakvačiti recimo i ključevi...









ovo je drugi model, sa mašnicom koja je traka zapravo uvučena i može se stegnit da stvari ne ispadnu.....









a u vanjskom đepu dječji mob.....eto barem za nešto.








7 Komentara | Print | # | ^

PRIPREME ZA MORE

01.07.2009. u 17:28

Evo stiže i moj godišnji (04.07.) munjevitom brzinom pa evo jedan djeličak toga kako se pripremam….. na prvom mjestu je hrana koja je meni nezamisliva bez začinskog bilja pa sam odlučila zamrznuti ono što sam ove godine uzgojila s obzirom da ne mogu nikako vuči na more teglice sa posađenim začinima.…


Što se začinskog bilja tiče, to je PERŠIN, KOPAR, VEGETA, CELER









Koji sam ubrala, oprala i posušila tek toliko da nema vode i stavila u plastičnu posudicu s poklopcem, te u duboko zamrzavanje….. začini zadržavaju svoj miris skoro pa kao da je tek ubrano…..






POVRATAK S MORA (11.07.)
Kad se vratim s mora imam u planu posijati još i origano, vlasac, korijandar, lavandu i ružmarin kako bi ih imala po zimi u svojoj kuhinji.










I NEKOLIKO SAVJETA:

Za kuhanje, po mogućnosti koristimo samo svježe začinsko bilje ili duboko smrznuto začinsko bilje.

Začinsko bilje uvijek valja narezati netom prije same konzumacije jela.

Juha ukrašena s nekoliko listića začinskog bilja ne mami samo pogledom, već i izvrsno prija a glavno će jelo dobiti na eleganciji.

3 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.