Krapina 1193

četvrtak, 04.01.2007.

"Ubijanje love"

Došao je i taj dan. Četvrtak. Utrka svjetskog skijaškog kupa u slalomu za žene. Utrka koja će se održat na najnižoj nadmorskoj visini, utrka koja će se praktički održat u glavnom gradu, utrka za koju nije bilo problem izdvojiti 30- tak miljončeka da se održi. Utrka koja prkosi majci prirodi koja nikako da se smiluje i pošalje bijele pahulje s neba, koja nikako da spusti žive u termometrima nekoliko crtica ispod temperature ledišta.
Vjerujem da će "elita" ranom zorom krenut put Sljemena kako bi uhvatila što bolje pozicije, što bliže oku kamera, kako bi mogli biti viđeni širom plavog nam planeta. Dok mnoge druge zemlje i poznatija skijališta koja su itekako bogatija od nas bez pardona odgađuju ili prebacuju svoje utrke u druga skijališta (Francuska, Slovenija...), mi se svojski trudimo da ulupamo što više love kako bi pobijedili prirodu i kako bi se natjecanje moglo održati. Cijena nije bitna jer će ionako sve to narod platiti, a kada se potroši toliko love u pripremu staze, onda nije ni problem osigurat najbogatiji nagradni fond u svjetskom kupu od 160 000 eura. Pa zar su Autrijanci, Švicarci, Talijani... glupi i ludi kad imaju trostruko manje nagradne fondove??? Ponašamo se kao da smo najbogatija nacija na svijetu, a ti isti Austrijanci, Švicarci... bez problema će vratiti uložen novac u pripreme staza, jer će kod njih doći mnoštvo rekreativaca koji će kod njih ostat tjedan - dva. Kod nas pak jedino preko vikenda ljudi navale na Sljeme i stvore gužvu od koje se ne može previše ni skijat, a što je najvažnije ne ostaju gore predugo jer se isti dan vračaju u svoje domove.
Eto ja strahovito volim sport, tako i skijanje i izuzetno mi je drago što imamo tu čast organizirat nešto takvog, ali ponekad se ponašamo previše bahato i prkosimo ne znam kome i želimo dokazat ne znam što. Zar nebi bilo jednostavnije odgodit natjecanje za ovu godinu nego "ubijati lovu" u stazu i natjecanje, koja (kako bi rekla Grospička) nema ekonomske računice.
Izgleda da gospodinu Milanu Bandiću nije nikakav problem potrošit toliku lovu, jer ionako nije njegova, a mislim da ga se ionako previše ne pita kud ju troši. Vjerojatno bi i najbogatiji šeici Ujedinjenih Arapskih Emirata pozavidjeli Bandiću na pothvatima koje izvodi, a možda ga jednog dana kada doznaju za njegove domete uzmu za savjetnika njivovog ministarstva graditeljstva.

- 00:25 - Komentari (3) - Isprintaj - #