kraljevski puding

srijeda, 15.10.2014.

ATOM HEART MOTHER-IN-LAW

Spaziergang Schallplatten s ponosom predstavljaju novo pseudovinilno izdanje opsesivno-kompulzivnih kolekcionara lunarnih modula poznatijih pod imenom Japanski Premijeri!

JAPANSKI PREMIJERI - ATOM HEART MOTHER-IN-LAW



SPAZ09

Nakon Record Store Day singla i svjetlucavih 'Fosfena', Japonski Premijerministri vraćaju se (nisu nigdje bili) s drugim dugosvirajućim albumom ove godine. 'Atom Heart Mother-in-Law' je kolekcija skladbi kojima se nigdje ne žuri, audio repelent za ljude s kratkim rasponom pažnje, zbir uspavanki za pse u hotelima za pse na drugim planetama, album za pipanje u mraku, noćno putovanje kroz vrijeme i kroz Sunčev sustav, a jedna stvar je i o mamurnom čarobnjaku (vrhunskom) koji radi doručak.

Slušanje i (besplatno) skidanje moguće je ovdje.

I ovdje.

Ako imate vremena, gledajte i četiri kratka ambijentalna glazbena filma za skladbe Sleeping Dogs, Soup Snakes, Ring Shine i Super Moon.

Jesen u Spaziergang Schallplatten je dobro razdoblje.

Hvala što ste obratili pažnju.
- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DA SAM BAREM BOSANAC

Internetski Magazin Gradske knjižnice Rijeka je povodom Mjeseca knjige ponudio ultimativnu preporuku stopedeset domaćih autora. Neki selektori imali su štogod reći i o mojim malim mrtvim knjigama. Hvala im na tome.

"Treći čovjek na listi i treći lokalac (mi si ga prisvajamo u Rijeku iako je on iz Ravne gore). O njemu sam već piskarala i još uvijek mi je žao što ne mogu propisno iskazati riječima zašto sam se ja toliko navukla na tu zbirku. Ona je jedna od onih rijetkih koje su mi lupile u neku sentimentalnu žicu i najveći je razlog zašto mi je Krivac jedan od najdražih pisaca općenito. Još ako ga imate priliku čuti uživo... to se ne propušta. :)"

(Irena Hartmann o 'Ništa za pisati kući o')

"Prekrasna, duhovita, topla i domišljata. Knjiga koju sam pročitala u jednom dahu, koja me tjerala da se vraćam i iščitavam rečenice iznova i iznova. Pomaknuta i čudna, istovremeno zabavna i ovozemaljska."

(Tamara Crnko o 'Ulici Helen Keller')

"Za sve one meka srca i razigrane mašte i Ništa za pisati kuću o za sve prije navedene i sve ostale. Krivčev stil nalikuje slikanju. To je valjda zato što nije išao na likovnu akademiju, nego na Kroatistiku, a talent kad ne može kroz kist, mora kroz tastaturu. Bujrum!"

(Alen Kapidžić o 'Ulici Helen Keller')


"Ovu pak knjigu preporučujem upravo zato što je sjajno napisana. Krivac majstorski barata tekstom i njegova zbirka priča oduševit će čitatelja na više razina. Sve je tu pitko i tečno, a istovremeno dobro promišljeno i zanatski besprijekorno izvedeno."

(Zoran Krušvar o 'Ništa za pisati kući o')

"Ponegdje tek minijatura kao odskočna daska za maštu čitatelja, ponegdje tvrdo kuhana priča koja udara ispod pupka, ovo je zbirka kojom je Krivac nezasluženo dobio nedovoljno prostora u medijima. Enver je pripovjedač koji bi trebao izmisliti biografiju i s imenom kao alibijem isticati da je Bosanac. Bosanci u književnosti, navodno, posljednjih godina idu. Samo reci da si iz Bosne i već si rasprodao pola tiraže. S pravom, narod je opet otkrio bosansku dušu u pripovijedanju, koju Enver definitivno ima, iako za Bosnu zna samo preko Google Eartha. No to nitko ne mora znati."

(Zoran Žmirić o 'Ništa za pisati kući o')

Kompletnu listu čitajte ovdje.
- 11:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>