< rujan, 2006  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
Pregled regata i događaja vezanih uz nastupe Kova-Sailing jedriličarskog tima.

Linkovi
Kova-Sailing Team
Morsko Prase
Dobri Val
HJS
ISAF
Yachts and Yachting
Jahtklub Varaždin

Prognoze vremena:
Satelitska snimka
Za pomorce
Jadran
Hrvatska danas
Hrvatska sutra
Aladin

International 505 klasa:
International 505
Hrvatski 505 blog!

Virtualno jedrenje:
Virtual Skipper 3
Virtual Match Racing Center

Blogovi o jedrenju:
roka470.blog.hr
fastsail.blog.hr


Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Tražimo sponzora!
Što nudimo sponzorima osim dobrih rezultata na regatama? Npr. jedno mjesto na našem brodu na regatama prema dogovoru, reklame na trupu i jedrima, reklame na odjeći, reklame na blogu i timskom webu, organiziranje jedriličarskih događaja, npr. škole jedrenja ili team building, skiperiranje na đitama i regatama i slično. Država nudi sponzorima i porezne olakšice, zar ne?

kontakt: rstibric@hotmail.com

Trenutno nam je potreban novi spinnaker od oko 100 kvadrata :)

Kova-Sailing Team
01.09.2006., petak
1. GROBNIČKA REGATA!

8. srpnja 2006.

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

U uvalu Črišnjeva stigli smo u pola 9, uzbuđeni zbog regate i sretni što smo iz prve pogodili skretanje za ovu skrivenu lučicu. Dok smo promatrali Krčki most iz nove, žablje perspektive, u bivšem trajektnom pristaništu vladao je još potpuni mir. Odlučili smo potražiti kapetana broda, čija smo posada postali večer prije. Brod smo pronašli vrlo brzo, što i nije čudno obzirom da se radi o jedinoj zelenoj jedrilici za koju znam. Kapetan nikad nije daleko od svog broda, pa smo ubrzo upoznali i Kovu.
Prva grobnička ujedno je bila i prva ove sezone za Kovu i Zagorje Express, pa smo vrijeme pred start iskoristili na opremanje broda. Pokušaj da provedemo podizač spinakera, uz svu svoju atraktivnost (Kova koji se ljulja na vrhu jarbola), završio je bezuspješno, no uz podizač genove nije nam ni bio neophodan.
Oko pola 11 najavljenu buru od 20 čvorova zamijenila je jednosatna kiša, tako da smo u pola 12 startali bez imalo vjetra. Kako bi upotpunili posadu, pridružili su nam se Ivan i Boris, također prvi puta na Zagorje Expressu.
Sam start bio je konfuzan, nismo ni čuli startni signal, no uz gotovo potpunu 'bezvjetricu' svi brodovi oko nas stajali su sa spinakerima u moru i pokušavali se nekako pokrenuti. Uspjeli smo se odvojiti iz plutajuće grupe i uz desnu obalnu stranu krenuti prema Kraljevici. Spinaker nam je više zadavao muke nego nas vukao naprijed, tako da smo ga spustili i s genovom se uspjeli prije bove u Kraljevici pomaknuti za nekoliko mjesta, uz jedno kratko i sočno objašnjavanje pravila prednosti. Bovu smo okrenuli dobro i krenuli prema drugoj bovi ispod rafinerije. Čim smo okrenuli drugu bovu, brod je odmah pokazao svoje pravo lice i pojurio prema Omišlju. S dobrim bočnim vjetrom na genovi i skoro 8 čvorova, počeli smo stizati one koji su nam pobjegli još na startu. Nakon okreta treće bove rezultatski smo stajali puno bolje, digli spinaker i uz taktičku vožnju nastavili trend probijanja pozicija. Od skretanja u Mirni kanal, vjetar je opet utihnuo. No, 'pojlabandavanje' svake dvije minute (kaj opet?!) dovelo nas je u prednost pred još dva broda, tako da smo u cilj uplovili kao 12. u ukupnom poretku, i naravno, kao 1. u klasi.
Iako smo mogli završiti i bolje, prvu grobničku i prvu moju regatu, proslavili smo pravim grobničanskim grahom i dobrom pivom, a uz vesele i maškarane Grobničane zabave nije falilo!
Drugo jutro, uz više vremena i pameti, uspjeli smo, ali ne i bez muke, postaviti podizač spinakera, tako da je zeleno Zagorje potpuno spremno za slijedeću regatu i lov na što bolje mjesto!

Ana
- 12:39 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>