utorak, 20.09.2005.

I Say A Little Prayer For You

Oče naš

Oče naš koji jesi na nebesima
Zaustavi malo ovaj svijet, siđi među nas, zastani, pogledaj malo što će se sve desiti sa Tvojim svijetom ako nam ne pomogneš! Mi, koji se još uvijek smatramo djecom Tvojom, mi trunemo ovdje bez ikakve šanse za spasenjem, jer nema nikog tko bi nam pokazao put, sve više i više skrećemo s puta, gubeći ono malo čovječnosti koja nam je ostala


Sveti se ime Tvoje
I nek zauvijek ostane sveto, nemoj nam dopustiti da te zaboravimo. Usliši, molim Te naše molitve, ostani našim Bogom sve do kraja svijeta, pa i dalje…do Vječnosti!!


Dođi kraljevstvo Tvoje, budi volja Tvoja
Povedi nas, kamo god Ti to želiš, prepuštamo Ti se sa svim uzdanjem, nadom i ljubavlju, dozvoljavamo Ti da nas vodiš putovima Svojim, i da se vinemo u Tvoje kraljevstvo, gdje ćemo Te slaviti, kako ti dolikuje! Odvedi nas kamo želiš, po volji Svojoj, u Tvojim smo rukama!

Kako na nebu tako i na zemlji
Dopusti nam, molimo te, da otkrijemo bar mali komadić raja, da imamo bar neku nadu u bolji život, i oduzmi nam moć činjenja zla, moć ubijanja! Odvedi tu moć od nas, ne treba nam, nama treba samo malo ljubavi, i nade da još uvijek ima šansi za nas…

Kruh naš svagdanji daj nam danas
I ne dopusti nam da gladujemo, a posebno Te molim da ne budemo gladni ljubavi, i molim Te, nemoj nas hraniti jadom niti napajati patnjom! Pomozi nam da shvatimo da hrlimo u propast i daj nam pruži ruku, izvuci nas iz blata u koje smo zapali prljajući pritom Tvoje ime!

I otpusti nam duge naše
Jer ipak ne znamo što činimo, mi smo samo lutke, ali svjesni smo, bolno, svojih grijeha, a zbog većine njih se i kajemo! I zato Te molimo da nas odriješiš od naših patnji, pokažeš nam ponovno slobodu! Da osjetimo kako je zabavno kad smo svi djeca Božja!

Kako i mi otpuštamo dužnicima našim
Dobro, baš ne tako jer nam onda ništa ne bi oprostio, ni sad ni nikad, jer do sada nisam naišao niti na jednog čovjeka koji je znao praštati! Svi smo mi spremni optužiti i pokazati krivca, ali oprostiti ili uopće tražiti oprost, to je iznad naših granica postojanja!

I ne uvedi nas u napast nego izbavi nas od zla
Jer mi smo povodljivi. Što radi većina, to radimo i mi, ne tražimo granice, tražimo samo način na koji ćemo se čim bolje provesti; osnove civiliziranog ponašanja i osnove društva tada odbacujemo, samo radi nekoliko bijednih sati zabave. A kasnije nam je žao… kako žao! No ništa se više ne može promijeniti, jer prošlost je nepromjenjiva, i kako je sudbina jednom zapisala, tako će i biti! A jedini koji si može dozvoliti da promjeni ljudsku sudbu si Ti, Bože moj, i zato te smjerno molimo da uslišaš naše molitve i pokažeš nam; ne zahtijevam da nam pokažeš raj, već samo izlaz iz ovog pakla!

Amen!

- 17:13 - Say It If You Mean It (1) - Print It If You Want It - Link It If You...

ElfSociety-Afterparty.mid" loop="1">