srijeda, 11.05.2005.

(H)umor na TVu

5 NAJ HUMORISTIČNIH SERIJA

1. DAMON = Recite što hočete, meni uvjerljivo najbolja serija koja je ikada igrala kod nas. Damon Wayans, genijalan još od Prljavi igraju prljavo, u seriji je dostigao svoj vrhunac i svaka epizoda bila je ZAKON. Neki če reći da je šteta što je snimljeno jako malo epizoda ( mislim 2 sezone ), no moćda je to baš pozirivna stvar, što nisu snimali više pa nije postalo monotono i već prožvakano. Istina, volio bih da se snimi još koja sezona, ili da barem naši na TV repriziraju, pošto na netu nigdje nisam uspio pronači seriju.


2. U KAZNI DO SMRTI = E što se tiće ovoga bio sam presretan kada sam vidio nove epizode. Meniu osobno super serija zbog svoje teme i zbog likova, posebno glavna dva, odnosno roditelja. Bivša Djeca Cviječa koja odgajaju svoje klince najbolje kako mogu, da ne postanu kao oni, no to im baš ne ide lagano. Odlično obrađivanje tema kao što su : Trava, alkohol, izlasci, seks i sl. Ma jednostavno obožavam tu seriju.

3. ALO ALO = Postoji li još koja serija gdje u svakoj epizodi slušate iste fore a uvijek su vam smiješne. Mislim da tako nešto ne postoji, osim ove genijalne serije, savršenstvu britanskog humora, i likovi koje sigurno svi pamtimo, Rene, Michelle, Mimi, Herr Flick, Von Smallhausen, Helga...I slušajte, ovo ču vam reći samo jedanput : Želimo da se i ovo reprizira, zar ne?


4. BRAČNE VODE = Christina Applegate, trebate još koji razlog? Mašalim se, nije samo zbog njega nego zbog cjelokupnog koncepta serija. Serija sa vjerojatno najmanjom scenografijom, no kroz veliki broj sezona nije izgubila na standardno fenomenalnom humoru punom sarkazma što toj seriji i daje onaj potreban štih da bude fenomenalna. Nemojte slučajno da nekoga od vas vidim na netu u vrijeme kada serija igra...


5. MR. BEAN = Moramo staviti još nešto britansko pa evo. Bean je zakon što više reći. Jedini lik kojem se neprestano možeš smijati, a dajedva izgovori koju riječ. Snimio je film i time malo pokvario kult ove serije, no ona ne gubi, niti ikada hoće. Svaka epizoda ima nešto novo u sebi zato je Bean super i uvijek će i biti.Šteta što još nemam DivX kolekciju, no nadam se da mi uskoro bude i to svanulo u mojoj kolekciji.


5 NAJ (H)UMORISTIČNIH SERIJA

1. MURPHY BROWN = Užas. Ako želite izgubiti dragocjeno vrijeme bacite se na gledanje ove serije za koju ne mogu ništa drugo nego da je ljiga, žalost, nezanimljivo, naporno, nehumoristično i sl. Srečom već je dugo nisu reprizirali, nadam se niti da neće, no rane još uvijek postoje, budući da su mi starci to gledali u vrijeme kada smo imali samo jedan televizor. Ne ponovilo se.


2. SVI VOLE RAYMONDA = Možda ga vole producenti seriju koji još uvijek imaju volje i entuzijazma s nimati nešto tako nezanimljivo i nehumoristično. Naprotiv meni je totalno antipatičan i dosadan, te polumrtav te vjerujem tako i vama. Mogu staviti nagradnu igru : Tko mi pronađe 3 kvalitetna gega u jednoj epizodi te serije dobijaturističko razgledanje najbližeg Pevecovog robnog centra. Sve mi se čini da u PEvecu ipak neće biti gužve.


3. CRVENI PATULJAK = E, za ovo znam da će me večina vas razapeti pošto znam koliko volite seriju. IStina bila je dobra prva sezona dok su bili samo LEster i Rimmer do dalje mi je postalo bušenje glave tupim borerom da se možda silom uspijem nasmijati. Likovi koji su došli stvarno su bili suvišni i ne smiješni, tako da serija koja je imala koliko-toliko kavalitetu je meni postala totalno ne smiješna glupost. Sorry ljudi.


4. MOJA DJEVOJKA JE ZVIJEZDA = Kada se vikendom ustanem ujutro rano žalim zbog dvije stvari : 1. Zato što više ne mogu spavati i 2. Zato što na cijelom TV programu jedino ima ova serija, a serija je možda interesantna nekim bakicama ili dječici no ja osobno mislim da nekome tko razumije TV program u ovoj seriji nema biti što zanimljivo. Niti Rock Me Baby koja ide nako nje nije ništa bolja no ona je barem vizualno zanimljivo zbog Pam.


5. KRALJ QUEENSA = Da nema Jerry Stillera ova serija bi ovdje bila druga, odmah iza ipak nedodirljive Murphy Brown, no zbog Leah Remini je skoro nisam ni stavio ovdje. No ipak pošto ovdje ocjenjujem prije svega takozvani humor, moram ovo staviti ovdje, jer u toj seriji, osim Jerrya nema nikoga tko je smiješan, osim nekim ljudima koji se smiju debelima. Njima je naravno glavni lik, a zanimljiva je i debelima koji vjeruju ako može on, da mogu i oni naći ženu kao što je Leah Remini. Yeah right!

ElfSociety-Afterparty.mid" loop="1">