utorak, 14.01.2014.

Uradi sam - tende

Sekundarni pokrov ili nadstrešnica, koji je priključen na vanjski dio kuće te čini ugodno mjesto za odmor i provođenje slobodnog vremena, naziva se tenda. Tende nam također pružaju zaštitu od kiše i vjetra. Danas su različite vrste tendi dostupne na tržištu: pvc tende, balkonske tende, atika tende, samostojeće tende, konzolne telde, rolo tende, aluminijske tende i td. Tkanina koja se obično koristi za tende je načinjena od poliesters, pamuka ili je pripremljena od akrila. Polovi na kojem je smješteno platno tenda izrađeni su od različitih materijala kao što su željezo, aluminij, čelik ili drvo. Tende su dostupne u dvije vrste, a to su one s automatiziranim nadstrešicama i one kojima su ručno upravlja. Zbog jednostavnosti i lakoće kojom su instalirani, ručno upravljane tende su ipak više tražene.

Napravite si tendu sami po svome izboru



Samostalna izrada tendi je lagana ako ispravno slijedite upute. Čovjek mora slijediti neke jednostavne upute kako bi izgraditi lijepu i jaku tendu.

Materijali

Potrebno je izraditi plan i skupiti neophodne materijale prije izgradnje tende. Osnovne stvari potrebne za izgradnju tende su najlonske niti, vijci s kukom, mjerne trake, tkanina itd. Pribor ili manje stavke potrebne za izgradnju tende su gumice, metalni prstenovi, metalne zakovice, užad i električna bušilica.



Proces izrade

Područje gdje tenda treba biti instalirana izmjerite s pomoću trake. Rubovi tkanine trebaju biti pokriveni plastikom ili platnom i međusobno spojeni . Obruci trebaju biti spojeni sa materijalom na kutovima. Rupice bi trebale biti izrađene u platnu, na pozicijama gdje se treba stavljati tenda . Vijčani kuke trebaju biti priključene na rupe. Mjesto gdje su priključene kuke, predstavljaju točku od koje se tenda počinje kotrljati. Kabel koji se koristi za izvlačenje tende bi trebao biti pričvršćen u ovom trenutku.

Sljedeći korak u procesu, je umetnuti metalne prstenove u metalne zakovice. U metalne zakovice, koje su prisutne na dijelu platna nasuprot zida, trebaju biti pričvršćena s tim prstenovima . Nakon što je gore navedena aktivnost završena, polovi ili stupovi koji podržavaju tendu bi trebali biti instalirani. Metalne zakovice trebaju biti pričvršćene na tkaninu s gornje strane polova. Me4talne zakovice, koje su najbliže polovima, trebaju biti vezane s konopcima. Uže treba povući kako bi se vidjelo da li su stupovi dovoljno čvrsti.

Drvene tende

Drvene tende su proizvedene od posebno tretiranih drvenih motki ili prutova koji ne trunu za vrijeme kišne sezone. Ove tende dakle, štite nas od sunčevih zraka, kao i kiše.



Rolo tende

Ove tende se koristiti za pokrivanje terasa, balkona, pa čak i automobila. Rolo tende su jednostavne za korištenje, a također su i vrlo pristupačne. S njima možete preskočiti težak postupak postavljanja tendom s pomoću rolo tendi. Većina tih tende su načinjene od vinila, međutim, dostupne su i one izrađene od aluminija. Danas, korištenje tendi na mobilnim kućama je postala popularna stvar.

Danas je zaista u mnogočemu lakše uzabrati pravi tendu ili žaluzinu ili zavjesu s obzirom na silnu količinu izbora koja na tržištu vlada.Tende svih vrsta ali posebno rolo tende ili konzolne tende kao i samostojeće tende najčešće krase velike i lijepo uređene vrtove i okućnice.Svi oni sretnici koji žive u kućama imaju priliku za uređenje vrta ili pak uređenje okućnica i najčešće se odluče za jedan prilični dio koji će biti namjenjen druženju i gostima i upreavo tada tenda dobiva na svome značenju posebno kada su topla i vruća ljeta ništa ljepše nije od povjetarca u kosi i dobrog natkrivenja iznad glave.Posebno ako je i vrt uređen u skladu sa ostatokom interijera i eksterijera,ne preostaje vam ništa nego duuuuugotrajnoooo uživanje!!!

Ove tende u velikoj mjeri mogu poboljšati izgled kuće.
Ukoliko pravilno slijedili gore navedene upute, napravićete si snažnu i vizualno lijepu tendu. Sretno!


Oznake: rolo tende, tende


- 13:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.