Javorov Drvored - John Grisham



JAVOROV DRVORED - John Grisham

U izdanju Znanje

MISSISSIPPI 1988G.
Seth Hubbard, samozatajni južnjački bogataš koje je svoje bogatstvo stekao u drvnoj industriji. Iza sebe ima dva propala braka i dvoje djece. Sad umire od raka i nema povjerenja u nikoga. Prije nego je sam sebi presudio objesivši se na stablu javora, ostavlja novu rukom pisanu oporuku. Sve pojedinosti je sredio prije smrti te oporuku i pismo s uputama pošalje odvjetniku Jakeu Briganceu za kojeg je čuo da je pošte i radišan čovjek koji vodi brigu o svojim strankama. i da nije hijena kao ostali odvjetnici u okrugu. Tom oporukom uvlači u napeti sukob ne samo odvjetnika već i ljude do kojih mu je na neki način stalo za života. Otvorila se Pandorina kutija i rat za nasljedstvo može početi.
Jake Brigance, mladi odvjetnik koji već tri godine prolazi kroz teško razdoblje života. Zajedno sa suprugom i sedmogodišnjom kćeri živi u unajmljenom stanu, nakon što je kuću izgubio u podmetnutom požaru samo zato što je bio odvjetnik osobe koju društvo ne prihvaća zbog boje kože. 80-tih godina rasizam je vladao svim državama SAD-a, A Jake je izvukao deblji kraj i ostao bez svoje imovine zahvaljujući Klanovima koji su proganjali crnce i njihove ljubitelje. Jake još i sad tri godine poslije živi pod policijskom pratnjom zbog uzastopni prijetnji smrću. Jedno jutro i pošta na stolu promijeniti će mu ne samo dan već i život. Na stolu mu je rukom pisana oporuka gospodina Hubbarda kojeg Jacke nikad nije upoznao i sad traži od njega da pokrene postupak pravo valjanosti oporuke. Te će tim postupkom otvoriti Pandorinu kutiju i naći se u u gnijezdu čegrtuša koje ga živog žele izgristi. Jake mora postupiti po posljednjoj volji klijenta koji je to postao preko noći.
Kroz što će to Jake morati proći? Što će učiniti djeca pokojnika kad saznaju za drugu oporuku? Dali će Jake uspjeti i provesti posljednju želju svog klijenta? U čiju korist će to sve završiti? Kakve će se sve tajne otkriti u tom procesu?
To sve i još puno toga morate otkriti sami :)
Ovaj izuzetno dirljiv roman pun tajni, spletki, zavrzlama i zapleta jednostavno se ne ispušta iz ruku lako tjera vas da nastavite i otkrijete što će se dalje dogoditi. Okrećući stranice postaje sve zanimljiviji i još privlačniji. Čitajući ga shvatiš da u životu nisu bitni novac, lažni prijatelji već osobe koje su uz vas u dobru i zlu bez obzira koliko je vaš novčanik težak ili nije niti malo težak. Pravi prijatelji se poznaju u zlu a lažni samo u dobru. Ova knjiga me je oduševila svojom radnjom koja ostavlja bez daha, moje preporuke da obavezno morate pročitati ovaj roman i otkriti pregršt zanimljivih događaja i radnji, ja sam uživala okrećući svaku stranicu knjige.
Ovsrt napisala Sandra I.
17.Kolovoz.2016

17.08.2016. u 16:56 | 1 Komentara | Print | # | ^

Rendžer - Monica McCarty


RENDŽER - Monica McCarty
Uizdanju Mozaik knjiga - čitam i lajkam
(Treća knjiga iz serije ČUVARI VISOČJA)

ŠKOTSKA 1307-1308.G
Arthur Compbell, ratnik tajne vojske Roberta Brucea poznati kao fantomska vojska koja se bori protiv engleza i brane ono što je njihovo od uvijek. Sebe su prozvali Čuvarima Visočja i svaki od ima tajni nadimak. Arthur je Rendžer ime je dobio zbog svoje vještine stapanja s okolinom poput sjene i izričito dobrim osjetilima pomoću kojih može osjetiti prijetnju prije nego mu se približi. Rad još uvijek bjesni a Rendžer ima zadatak infiltrirati se u neprijateljske redove kako bih prikupio važne podatke za svog kralja i braću po oružju. Sve se mijenja kad upozna Annu, kćer svog najvećeg neprijatelja koju je jednom spasio od sigurne smrti. Godinu dana kasnije ponovno je sreće u dvorcu njena oca kad je kao mladi engleski vitez došao izvidjeti neprijateljski teren za svog kralja. I ako je Anna kćer njegovog neprijatelja ima neke čudne osjećaje prema njoj i spreman je na sve da se ona ne uda za drugoga. Bori se protiv svojih osjećaja ali bezuspješno iako je svjestan opasnosti da bude otkriven i time bih ugrozio misiju, ipak nekim čudom poklekne i Anna mu postane jako važna, jednostavno ju želi samo za sebe.

Anna MacDougall, živahna i očaravajuća djevojka koja pomaže ocu kako i koliko može. Jednog dana dok je išla u samostan i nosila košaricu hrane svećenicima upadne u klopku neprijatelja, ali spasi je jedan engleski vitez kako je mislila dok ga neprijateljski vojnik nije nazvao čudnim imenom Rendžer. Godinu dana kasnije nesvjesna da je Rendžer upravo vitez koji se koji je bio ranjen da bih nju spasio došao u dvorac njezina oca kako bi pomogao u borbi protiv Kralja Kapuljača kako su nazivali Brucea. Uvijek su je privlačili mirni i učeni muškarci, ali nešto u tom osamljenom vitezu nju privuče kao magnet. I ako je Arthur izbjegava ona ga prati u stopu te se zaljubi u njega. Sve se promjeni kad Anna dozna istinu o Arthuru njeno srce se raspadne a ona se nađe kako gori između dvije vatre odanosti obitelji i ljubavi prema Arthuru. Anna napušta dvorac a Arthur biva otkriven i zarobljen.

Što je to Anna saznala? Kako će se nositi s tim otkrićem? Dali je ljubav jača od laži? Hoće li Anna moći oprostiti Arthuru? Dali je Arthur spreman boriti se za Anninu ljubav?

To sve i još puno toga morate otkriti sami!

Dirljiva ljubavna priča gdje dvoje mladih ljudi na suprotnim stranama dok oko njih bjesni rat pokušavaju boriti za svoju ljubav. Knjiga prepuna intriga, laži, obmana i tajni koja vas ostavlja bez daha i koju je teško ispustiti iz ruku, knjiga uz koju ne možete ostati ravnodušni. Priča gdje nas autorica vodi kroz rat i nemilosrdne borbe za opstanak, borbe za prijestolje koje se godinama vode a dvoje zaljubljenih su u centru toga pakla. Ja svakako preporučujem ovaj divan roman koji me je oduševio jednako kao i pred hodna dva, uživala sam u svakom slovu, u svakoj stranici koju sam okrenula od prve do zadnje. Osobno sama volim ovakav tip povijesno ljubavnog romana koji me ostave svaki put bez daha baš kao i ova knjiga. Obavezno pročitati ovu dirljivu ljubavnu priču.

12.Kolovoz.2016
Osvrt napisala Sandra I.

12.08.2016. u 10:12 | 2 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Listopad 2016 (2)
Rujan 2016 (8)
Kolovoz 2016 (2)
Srpanj 2016 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi