Klub mladih IDS-a Liburnije

srijeda, 15.04.2009.

Potpisan sporazum o partnerstvu mladih IDS-a i Mreže mladih Hrvatske

Klub mladih IDS-a i Mreža mladih Hrvatske nevladina, krovna nacionalna organizacija mladih, potpisali su danas u sjedištu IDS-a Sporazum o partnerstvu i suradnji. Sporazum su potpisali Marin Grgeta u ime Klub mladih IDS-a te Emina Bužinkić u ime Mreže mladih.

Klub mladih IDS-a i Mreža mladih Hrvatske nevladina, krovna nacionalna organizacija mladih, potpisali su danas u sjedištu IDS-a Sporazum o partnerstvu i suradnji. Sporazum su potpisali Marin Grgeta u ime Klub mladih IDS-a te Emina Bužinkić u ime Mreže mladih.

- Mreža mladih Hrvatske je krovna organizacija mladih, nacionalno vijeće mladih, registrirana je kao savez nevladinih organizacija koja okuplja nacionalne i lokalne organizacije mladih i za mlade. Unutar mreže postoji i posebna koordinacija Mreže mladih Hrvatske i pomladaka parlamentarnih politčkih stranaka, u koju se uključuje i Klub mladih IDS-a, izjavila je Emina Bužinkić predsjednica Mreže mladih Hrvatske i naglasila kako je to važno za razvoj sektora mladih u Istri.

Partnerstvo za cilj ima utjecati na lokalnu i županijsku politiku mladih da budu dostupne i učinkovite. Sporazumom Mreža mladih se obvezuje organizirati forum za diskusiju o razvoju politike za mlade na nacionalnoj i lokalnim razinama sa pomladcima parlamentarnih političkih stranaka te konzultirati se sa pomlatkom u zagovaranju provedbe politike za mlade.

- Potpisivanje Sporazuma o partnerstvu s Mrežom mladih Hrvatske predstavlja značajan korak u političkom djelovanju Kluba mladih IDS-a, kao sve bitnijeg faktora na poltičkoj sceni. Politika za mlade najznačajniji je pravac djelovanja Kluba mladih IDS-a, a najvažnija točka našeg izbornog programa je osnivanje Upravnog odjela za mlade pri Istarskoj županiji. To će biti put kojim ćemo profilirati mlade kao poltički subjekt. Naša preporuka uglavnom prema gradovima u Istri bit će da krenu tim putem i naprave i u svojim sredinama odjele, ili zaduže ljude za osmišljanje i provedbu politike za mlade, izjavio je na konferenciji za novinstvo Marin Grgeta predsjednik Kluba mladih IDS-a.

Klub mladih IDS Sporazumom se obvezuje promicati prava i interese mladih u svom radu i javnim istupima, aktivno sudjelovati u procesu zagovaranja provedbe politike za mlade na nacionalnoj i lokalnim razinama zajedno sa Mrežom i drugim pomladcima parlamentarnih političkih stranaka aktivnih u zajedničkoj koordinaciji

Sastanci Koordinacije Mreže mladih Hrvatske i pomladaka parlamentarnih političkih stranaka održavat će se najmanje 4 puta godišnje.

Sporazumom o partnerstvu utvrđuje se da će se poštivati načela dvosmjerne komunikacije i načelo partnerstva.

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #