nedjelja, 24.05.2009.

Kraj jedne otužne sezone

Porazom od cigone u triler završnici 83:82 Žuti su se oprostili od daljnjeg nastupa u hrvatskom prvenstvu. Iza sebe tako ostavljamo još jednu u nizu ne baš tako bajnih sezona, a nakon prošlogodišnje bajke tim se više osjeća razočaranje. No s druge strane, slijedi neizvjesno i uzbudljivo ljeto. Ono što se sada svima komeša u glavama je pitanje privatizacije i hoće li ona uspjeti kao što bismo to svi željeli. Hoćemo li iduću sezonu ugledati kao stabilan klub sa sređenim financijama (konačno) i hoćemo li se konačno moć okrenuti budućnosti kao normalan klub?

Veliko pitanje je i NLB liga - nastup nam visi o eventualnoj pozivnici koju smo već dobijali. Slijedi raspucavanje lobiranjem gdje su izgleda u izravnom okršaju naše veze i slovenski novac koji financira regionalnu ligu. Ali ruku na srce, ni A1 liga nije toliko crna. Financijski je prihvatljiva, a možemo iz nje izvuć dobro ako ne dovedemo pojačanja, i ako budemo kalili Najeva, Sobina i ekipu. A vidit ćemo, dalek je put pred nama.

Žuti su se tokom godine trudili. Situacija je takva kakva je, i kad nemaš para, nemaš ni drugara. Turbulentni i napeti put koji je započeo nizom pobjeda u regionalnoj, nastavio se slučajem Marshall, kulminirao Piksijevim otkazom te se tužno raspleo porazom od Svjetlosti i Čizmićevim mandatom na raspolaganju je došao kraju. Sad u lov na trenera, novce i nastavak ugovora s Grgurevićem, Žutim zmajem!

AJMO ŽUTI ! ! ! ! ! !

19:49 • Komentari ( 2 ) • Print#Komentari On-Off

utorak, 19.05.2009.

Primili stotku u Zagrebu

Klasična splitska sportska priča počne neočekivanom pojavom nade, pa malo euforije, što je sve u funkciji još većeg osjećaja gorčine i razočaranja. To smo gledali ove sezone na Gripama/Spaladiumu, na Poljudu itd. Takva je bila i ova utakmica - sjajan početak Splita, praktički igra bez greške, i na kraju tužna storija već viđena tisuću puta... Šteta

Počelo je kako rekoh sjajno. Žuti su igru bazirali na kombinacijama Gordona i Grgurevića (koji su se očito našli na istoj valnoj duljini). Maštovitim razigravanjima njih dvojica su nas držala na +4-5 razlike dobar dio prve četvrtine, ali na naplatu je brzo došla činjenica da Žuti nemaju igrača u rosteru koji je u stanju čuvati Andersona. Nismo bili u mogućnosti braniti vlastiti reket i Cibona brzo dolazi do vodstva 21:19 nakon kojih 8 minuta igre. Štemberger to nakratko anulira teškom tricom, ali Stipanović u nastavku bez potrebe ulazi u kontakt s Andersonom koji je zakucavao. Anderson promašuje slobodno, ali hvata skok i eto novog koša pri kojem je faul još počinio Vrkić. Do kraja smo gledali još malo Andersonovog šetanja pod našim košem i neuspjeli solo pokušaj Shannona da poentira pred kraj. Prva četvrtina 28:24.

U drugoj četvrtini Delaš malo podiže igru u obrani i postaje naš bitan igrač u skoku. Cibona često rotira i koristi blagodati duže klupe. Kad je sredinom druge četvrtine Štemberger zaradio tehničku jer je opsovao suca, već sam pomislio da kola idu nizbrdo, ali kako cibosi nisu realizirali loptu sa strane, dobro smo prošli, bilo je tek 38:30. Delaš dobija odgovornost, prave se akcije za njega, nažalost nije ubacio te razrađene trice, ali pozitivan znak je da ekipa počinje računat na njega i u ozbiljnim utakmicama. Grga nas vadi iz živog blata s dvije trice, a i Vrkić zabija jednu sa zvukom sirene i na odmor se ide sa podnošljivih 48:44.

Drugo poluvrijeme počelo je u našem znaku, Gordon u dvije akcije donosi izjednačenje. Cibona je na našoj polovici imala previše skokova, čak i Princ je iskopao balun usred naše zone, ali nakon što su njihovi centri skoro pa sramotno promašili dva zicera u roku od sekunde, Shannon dovodi Žute u vodstvo od 57:59. Grga i Johnson nas u ovom periodu igre predvode tricama, međutim kolo sreće se opet okrenulo nakon što je Shannona uhvatila bijesna ideja da bi bilo cool kad bi se bez razloga zabio u mrtvi kut i iz iskrivljenog položaja u padu na silu pucao. Tu je cibona izjednačila rezultat, a uskoro i povela, dok smo mi bili u neugodnoj poziciji zbog činjenice da su Gordon i Štemberger imali po četiri osobne. Kraj treće 74:71.

Odmah na početku zadnje četvrtine Grgurević gubi balun u napadu, što Troha kažnjava, a u nastavku je Štemberger prodao balun na zakucavanje Andersona za 80:71. Nakon što je Vrkić promašio tricu, a Johnson mlako faulirao Andersona dok je ovaj polagao, pozdravili smo se i sa zadnjim nadama...

Na poluvremenu sam bio jako ugodno iznenađen igrom Žutih, ali kasnije su jednostavno umor i uska klupa učinili svoje. Tempom iz prvog poluvremena nisu imali snage igrat. Naš najbolji pojedinac bio je Grgurević, igrao je kao lav, poentirao, dodavao, skakao. Delaš je s napadačke strane bio kako-tako, ali je u skokovima i obrani odradio dobar posao. Na našoj polovici terena na njega itekako možemo računati. Imao je i Vrkić par dobrih momenata, Gordon također, posebno u prvom poluvremenu kad je dosta dobro vodio igru i kombinirao. Johnson nije bio loš, ali mogao je i bolje, izostao je skakački element iz njegove igre, a to nam se itekako obilo o glavu. Ima odlične fizičke predispozicije, i možda je na tom planu trebao više dati, a i pomalo je patio od neiskustva. Shannon je bio solidan većinu vremena, iako je poprilično često igrao na granici izgubljene lopte. Štemberger je bio prosjek, iako dosta aktivan u obrani i rastrčan po terenu, dok je Batina počesto ispadao u obrani, što bi se redovito i odrazilo na rezultatu. Za Stipana ne znam što bih rekao, imao je par grešaka, i par dobrih poteza. Malo se aktivirao.

Bez obzira na to što 102:84 izgleda preveliko, razlika u kvaliteti je bila manja. Anderson nas je razvalio i ako Čizmić nađe odgovor, u uzvratu bi utakmica mogla biti jako interesantna i napeta.


AJMO ŽUTI ! ! ! ! ! ! ! !

21:50 • Komentari ( 0 ) • Print#Komentari On-Off

Večeras počinje zadnja etapa

U 19 h navečer Žuti izlaze na parket pod Tornjem. Protekle dvije sezone imali smo ultra napeta sučeljavanja žutih i cigosa koja ćemo dugo pamtit - kako onu Ayusovu tricu s centra prije dvije godine, tako i sad već legendarnu majstoricu na Gripama lani. Ove godine stvari su jasno drugačije, vukovi su favoriti, a Žuti su u ulozi teškog autsajdera. Ali košarka je bogat sport prepun neočekivanog i nikakvo otpisivanje KK Splita ne dolazi u obzir. To je jasno da smo u nepovoljnoj situaciji, da cibona u ovom trenutku ima i jači sastav, i jaču psihu, pa i boljeg trenera, o domaćem terenu da i ne govorimo. No, imamo se pravo nadati, mi smo posebna biljka i tko zna što se sve može dogodit ako se svima poklope kockice u glavi. Svaka pozicija bit će ključna, a mi imamo samo jedan zahtjev: da odu gore i predstave Žuti dres najbolje što znaju. To na kraju i je najbitnije.

Možda uspijem i pobjeć iz tamnice na vrijeme da stignem u dvoranu, pa i uspijem napisat štogod pametnijeg nego inače.

AJMO ŽUTI ! ! ! ! ! ! !

10:02 • Komentari ( 0 ) • Print#Komentari On-Off

četvrtak, 14.05.2009.

Preko sto na sat protiv narančastih

Evo utakmice čiji ću rezultat s guštom napisat. Šibenik je kapitulirao protiv praktički druge postave Žutih s enormnih 114:75. Moglo bi se na prvi pogled reć: "OK, lako se iživljavat na klubovima manjeg budžeta", no raduje to da su pobjedu iznijeli na svojim plećima upravo mladići. Batina prvi strijelac s 19 poena, Delaš 13 i 9 skokova, Andrija je živnuo, mali Najev je ukesao 11 poena uz 5 skokova za 15 minuta igre i opravdao naš interes za njega. Vrki je uz 11 poena imao 7 asista, iza njega su po dodavanjima Shannon i Šarac sa 6. Sve u svemu, nadahnuta večer razigranog Splita sa 30 asistencija (iskreno ne sjećam se kad sam ovo vidio na našoj utakmici). Ovo je super za team-building, a malom Najevu mora da će noćas krila narast. Eto pohvala Čizmiću što je dao šansu svima na rosteru, i jedan veliki bravo za Žute tiće. Šibenčani su ipak lokalni rivali.

AJMO ŽUTI ! ! ! ! ! ! !

00:34 • Komentari ( 0 ) • Print#Komentari On-Off

subota, 09.05.2009.

Žuti razvalili Mrave

Izgleda da je Žutima dobro došla šok terapija - u Spladaiumu je pao Zagreb rezultatom 91:81 u uvjerljivoj utakmici gdje (koliko iz statistike vidim) nije bilo slabih karika. Partija Žutih očito je bila nadahnuta dišpetom i očajničkim pokušajem da spase narušeni dignitet. Iako ne možemo napredovat na treće mjesto, ova pobjeda je itekako vrijedna, jer je došla u pravo vrijeme da spriječi daljnje narušavanje atmosfere u klubu i oko kluba.

Rezultat je bio u egalu do poluvremena kad Žuti u trećoj četvrtini uvaljuju zagrebačkom sastavu 31 poen. Ne znam jesu li Vrkić i Štemberger prodali dušu vragu na poluvremenu, ali očito je vrijedilo. Zoran je bio naš prvi strijelac sa 21 poenom, Sinišinih 5 trica i 4 asista su dodatno zapečatili sudbinu Zagreba. Posebna pohvala ide za Shannona koji je podsjetio na Jednookog Jacka s početka sezone, 9 dodavanja i 6 osvojenih lopti - e TO je ono što tražimo od njega! Pravog playa na obe strane parketa, a ima ko drugi pucat. Bravo za Eddieja. Delaš solidan, drago mi je da se počinje isticat i u derbijima, Gordon solidan kao i uvijek i šećer na kraju Ante Grgurević - Ante živi zauvijek. Triba potpisat s njim ugovor do 65. godine, 10 poena, 10 skokova i 5 asistencija - Ante je konstantno dobar, i konstantno vatren. Da je 12 takvih, bili bismo prvaci Hrvatske svake godine. Kod Zagreba je najviše problema stvarao iskusni Mulaomerović.

Bravo za Žute. Ona partija u prošlom kolu nije način da se završi sezona, i zato je važno da smo prekinuli crni niz. Ne želim sad zvučati preeuforično, ali nakon svega u ovoj sezoni, ovo je razlog za radovanje. Kad se sjetim kako bih se osjećao da smo i ovu izgubili, dođe mi slabo. Ne čekaj, zaboravio sam da su mi neki pripomenuli da sam neprijatelj kluba. Dobro da sam se sjetio. Dakle, bio bih sretan u tom slučaju :)

21:56 • Komentari ( 2 ) • Print#Komentari On-Off

petak, 08.05.2009.

Što je sada s prvakinjama Hrvatske? Evo odgovora

Na ugodnoj kavi s trenerom škole košarke ŽKK Split Mirom Bubićem dobio sam u ruke pregršt informacija o lanjskim prvakinjama Hrvatske. Kadetkinje nastavljaju s dobrim rezultatima, iako su ove godine u žešćoj konkurenciji, jer su po pitanju godišta i visine sada među najmlađima i najmanjima. Najbitnije je prvo stvoriti igrača, a tek onda napraviti juniorski rezultat, za prvo se ne treba bojati, što se drugog tiče, jednu titulu već imaju. Neminovno je da će iz ove generacije ŽKK Splita izaći stožerna imena omladinskih reprezentacija u skoro vrijeme, a evo jednog kratkog presjeka kroz njihove dosadašnje rezultate u prvoj, regionalnoj fazi natjecanja.

1.kolo 8.2.2009.
Split - Vodice 50:49 (13:15, 11:13, 9:11, 17:10)
Strijelci: Jelavić-Šako 16, Goleš 15, Gabela 8, P.Barać 6, Vuko 3, Regjo 2

2.kolo 21.2.2009.
Trogir - Split 37:66 (9:9, 9:16, 10:22, 9:18)
Strijelci: Jelavić-Šako 22, Goleš 17, Gabela 12, Leskur 6, Regjo 4, Peračić 3, Dedić 2

3.kolo 8.3.2009.
Zadar - Split 39:29 (12:2, 8:8, 6:10, 13:9)
Strijelci: Čatipović 9, Jelavić-Šako 9, Barać 4, Goleš 4, Gabela 3

4.kolo 14.3.2009.
Split - Imotski 79:38 (17:12, 19:11, 24:13, 19:2)
Strijelci: Jelavić-Šako 24, Gabela 13, Goleš 12, Čatipović 11, P.Barać 9, Borčić 4, Dedić 2, Regjo 2, Z.Barać 2

5.kolo 21.3.2009.
Šibenik Jolly - Split 79:33 (14:9, 18:8, 26:7, 21:9)
Strijelci: Jelavić-Šako 13, Čatipović 6, Peračić 6, Gabela 4, Dedić 2, Goleš 1, Miličić 1

6.kolo 28.3.2009.
Split - Studenac Omiš 77:38 (12:7, 12:18, 24:9, 29:4)
Strijelci: Jelavić-Šako 24, Gabela 16, Z.Barać 10, Goleš 9, Čatipović 5, Peračić 5, Miličić 4, P.Barać 4

7.kolo 18.4.2009.
Vodice - Split 38:48 (9:7, 14:10, 10:9, 5:22)
Strijelci: Goleš 14, Jelavić-Šako 10, Čatipović 9, Leskur 7, Gabela 6, Z.Barać 2

8.kolo 11.4.2009.
Split - Trogir 72:54 (25:15, 22:13, 14:15, 11:11)
Strijelci: Jelavić-Šako 31, Čatipović 12, Goleš 6, Gabela 6, Leskur 6, P.Barać 6, Regjo 2, Peračić 1

9.kolo 27.4.2009.
Split - Zadar 56:44 (10:8, 22:5, 9:11, 15:20)
Strijelci: Jelavić-Šako 23, Goleš 17, Gabela 12, Leskur 2, P.Barać 2

10.kolo 2.5.2009.
Imotski-Split 24:87 (6:22, 6:27, 2:18, 10:20)
Strijelci: Jelavić-Šako 21, Goleš 20, Regjo 10, Borčić 8, Gabela 7, P.Barać 4, Čatipović 3, Miličić 2, Peračić 2, Leskur 2, Z.Barać 2


Evo i popisa mladih nada ŽKK Splita. Nabrojene su mlađe kadetkinje ('95-'96) i djevojčice ('97-'99)
1.Barbara Borčić '96
2.Dora Kutlešić-Bijader '95
3.Dora Goleš '97
4.Josipa Jelavić-Šako '96
5.Sandra Jelaš '97
6.Petra Barać '96
7.Zrinka Barać '97
8.Laura Peračić '96
9.Bruna Ana Vranković '98
10.Anna Carmen Barišić '95
11.Ira Gabelić '97
12.Matea Čatipović '96
13.Laura Regjo '97
14.Iva Pavić '96
15.Josipa Pavić '99
16.Mila Domljanović '97
17.Tea Turić '98
18.Karla Mimica '95
19.Mia Leskur '96
20.Ivana Vuko '96
21.Ivana Gabela '96
22.Matea Brkulj '95
23.Matea Akrap '96
24.Nina Dedić '96
25.Andrea Domazet '99
26.Margita Šunjić '97
27.Melani Dragičević '96
28.Ana Vidan '97
29.Jelena Čavara '97
30.Ana Franić '97
31.Ana Pavić '96
32.Jelena Šakić '97


Sritno kadetkinjama u daljnjem natjecanju, bit će s vremenom još o njima! AJMO ŽUTE!

16:11 • Komentari ( 0 ) • Print#Komentari On-Off

srijeda, 06.05.2009.

Što sada

Vidim da smo se u rvoku od 12 h počeli međusobno prepirat u najboljoj maniri Višana i Komižana. Sad svi jedni drugima govorimo istu tematiku "rekao sam ti da..." Otkad sam ponovno otvoria komentare, nakon tjedan dana konstruktivne rasprave koje su vodili McCants, Toni i ekipa, sad je opet uslijedlo mjesec dana općeg gađenja. To mi nije drago vidit, znan da i ja znan zabrljat, i ja znan pisat svašta, doduše nikad u namjeri da zlo napravin, al ostavimo sad prepirke na razini osnovne škole iza sebe. Amo malo smirit duhove, reducirat negativnosti i razmislit što nas sad čeka u nezavidnoj situaciji. Tko je pravo trenersko ime u ovom trenutku za KK Split? Iskreno, teško mi se dosjetit ijednog jokera kojeg nismo već potrošili. Vi ste bliže od mene situaciji dolje, ajmo kopat imena!

...ili će i ovdje Zoran Vulić doć da spasi stvar wink

17:36 • Komentari ( 14 ) • Print#Komentari On-Off

utorak, 05.05.2009.

5 do 12 za splitsku košarku

Svjetlost Brod je do danas bila dežurni fenjeraš. Posljednji klub A1 lige. E večeras su pobijedili rastrojene Žute rezultatom 78:70. Sjajnom i razigranom napadačkom igrom nadvisili su Split kojem već dugo nedostaje upravo taj pridjev "razigran".

Jednostavnim rječnikom, žanjemo plodove jalove klupske politike. Već dugo se nije u Splitu sjelo za stol i razmišljalo o rješenjima, evaluiralo rad i slagalo "petoljetke". Dok klubovi preko Drine (FMP) osvajaju juniorske eurolige, Žuti se trude u juniorskim promašajima nadvisiti stručni stožer Hajduka koji je ne tako davno odbio Modrića jer "to nije igrač koji Hajduku treba." Ali čak i da gurnemo sa strane taj faktor o kojem stalno kao papiga govorim, ovaj stranački trio je doveden zato da dobija utakmice na 5 svjetskih jezika, ne da šutiraju 4-13 (Shannon), ni 1-10 (Gordon).

Teo Čizmić je podnio ostavku nakon utakmice. Nemam niti malu namjeru prigovarat mu za išta - krivnju za ovo nije fer svaliti na leđa jednog trenerskog rookiea koji se nije ni trebao naći na mjestu prvog trenera, a učinio je tu uslugu klubu hrabro. Ovo ide na dušu viših instanci, na dušu onog dijela uprave koji nas je bacio u ovaj kaos već sredinom NLB lige, kad su primorali Piksija na ostavku. Čekanje privatizacije nije nikakva isprika. Ovo je krajnji alarm, zadnje zvono uzbune na lađi koja tone, ovo je onaj sat koji je pokazivao 5 do 12 u vrijeme Hladnog rata. Očekujem da se uprava očituje o ovome na press konferenciji, da daju jamstva za zaokret u razmišljanju, ili da spakiraju kufere i idu upropastit nekog drugog bivšeg prvaka Europe. Maccabija na primjer.

Posljednji akcijski heroj je opet bio Ante Grgurević koji je ostavio sebe na parketu. Bravo Ante


AJMO ŽUTI ! ! ! ! ! !

23:12 • Komentari ( 20 ) • Print#Komentari On-Off

subota, 02.05.2009.

Braveheart Andrija

Pročitao sam jedan mail koji me potaknuo da napišem par rečenica. Žuti mi je skrenuo pažnju na problematiku forme našeg kapetana.

Neupitno je da je Stipanović u amo reć krizi. S druge strane, želio bih podijeliti s vama jedan detalj koji mi je pao u oko na utakmici u Zadru: kamera prati nekog od naših kako poentira u teškoj situaciji, vidim usporeni snimak i tamo negdje u kutu kamere, na trenutak se vidi Andrija Stipanović kako skače sa stolice i viče.

Taj jedan trenutak me vratio u prošlu sezonu, u naš trijumf nad Cibonom i lavovsku borbu u finalu PH. Tad sam sebi rekao: To je onaj isti čovjek. Taj žar se nije u njemu ugasio.

Pa se opet moram složiti sa Žutim - ovo nije pošteno. Kad su iz kluba otišli svi lani, on je ostao. Došao je kod nas u mračnim vremenima, pomogao nam da živnemo i nije nas napustio. Nemojmo ni mi njega, poduprimo našeg kapetana! Andrija, sve kritike koje smo ti davali, davat ćemo ti i dalje - tek tako da u tebi bocnemo onog lava. Ali svaku kritiku koju ti pošaljemo shvati i kao našu vjeru u tebe, jer znamo da možeš bolje i da uskoro i hoćeš bolje, a mi želimo da što duže budeš s nama. Upravo zato jer ti skačeš kada netko da koš.

14:18 • Komentari ( 9 ) • Print#Komentari On-Off

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

IDUĆA UTAKMICA

IDUĆA UTAKMICA:
Zagreb Crobenz - Split CO, 7.4.2009., 18.00 (naravno da je u isto vrijeme kad i faks mi!)


VITRINE KLUBA:
PRVACI EUROPE:
1989., 1990., 1991.

OSVAJAČI KUPA RADIVOJA KORAĆA
1976., 1977.

Prvaci Jugoslavije:
1971., 1977., 1988., 1989., 1990., 1991.
Prvaci Hrvatske:
2003.
Pobjednici Kupa Jugoslavije:
1972., 1974., 1977., 1990., 1991.
Pobjednici Kupa Krešimira Ćosića:
1992., 1993., 1994., 1997., 2004.


HIMNA JUGOPLASTIKE:

Uvijek smo ponos
svog Splita grada,
bore se zato
srca nam mlada.
Košarke momci
njemu su dika,
kad se sa Gripa zaori:

Ju-go-plasti-ka, u napad samo,
Ju-go-plasti-ka krenimo snažno.
Tko nam na put može stati još
sve protivnike zabijemo pod koš!?
Ju-go-plasti-ka, pobijedit treba,
Ju-go-plasti-ka, baš sve od reda.
Pa i ako dan nam bude loš,
mi svakom ćemo napuniti koš!

Ozbiljno uvijek
na putu slave
sportskoga duha,
i borbe prave,
bit ćemo svakom radosna slika
kad se sa Gripa zaori:

Ju-go-plasti-ka, u napad samo,
Ju-go-plasti-ka krenimo snažno.
Tko nam na put može stati još
sve protivnike zabijemo pod koš!?
Ju-go-plasti-ka, pobijedit treba,
Ju-go-plasti-ka, baš sve od reda.
Pa i ako dan nam bude loš,
mi svakom ćemo napuniti koš!



Posjetite na webu:

Službena stranica KK Splita

kosarka.hr - vodeći košarkaški medij na ovim prostorima

Najbolji blog o NBA-u i košarci općenito by Muraya

Zvone - kadet Splita

HALL OF FAME

Image Hosted by ImageShack.us

BRANKO RADOVIĆ - Otac splitske košarke ostavio je neizbrisiv trag u povijesti splitskog prvaka. U Žutima je bio i igrač i trener, neko vrijeme i oboje. Žute je vodio na putu od treće do prve lige i tako ih porinuo ususret zvjezdanoj sudbini. Kao trener on je osvojio naše prvo Prvenstvo Jugoslavije, a on nas je i doveo u naše prvo finale Kupa prvaka koje smo izgubili od Ignisa 70:69. Stvorio je naš prvi dream team u kojem su bili braća Tvrdić, Šolman, Manović, Skansi i ekipa. Ostat će zapamćen i kao čovjek koji je u Prvenstvo Jugoslavije uveo zakucavanja, kao prvi strijelac Europskog prvenstva 1959. i kao jedan od najvećih dubrovačkih sportaša ikada.



bozo






BOŽIDAR MALJKOVIĆ - Trenerski um zaslužan za 2 naslova prvaka Europe. Malo je reći da je dostojno na klupi naslijedio svoje prethodnike Ćosića i Slavnića. Veliki Božo je i dan danas veliki prijatelj Žutih, i najdraži gost na Gripama



Kuki






TONI KUKOČ - Živuća legenda. Mit. Božanstvo. Najveći koji je ikada stao nogom na parket Gripa. U NBA su ga zvali "Konobar" - Asistencije dolaze na pladnju. Konobar od ove sezone više ne poslužuje - Kuki je otišao u mirovinu kao jedan od skorih kandidata za Hall of fame u Springfieldu.



dino






DINO RAĐA - Čovjek ravan Kukiju, jedan od najvećih boraca koje je košarka ikad vidjela. Sada predsjednik žutih



peras







VELIMIR PERASOVIĆ - Jedan od najvećih u Jugoplastici. Čovjek koji danas ravna Tau Ceramicom i u zemlji čiji je najbolji strijelac bio nekoliko puta pokazuje mladom naraštaju kako se igralo u zlatno doba košarke.Poznati radnik i borac, ulazio je u igru samo za jednu namjenu:egzekucija protivničke ekipe



skansi







PETAR SKANSI - Kao centar žutih donosio nam je brojna veselja, a kao trener još i više.Pod njegovom paskom reprezentacija je osvojila nezaboravno srebro u Barceloni '92, a žuti su svrgnuli Cibonu i prvi put postali prvaci Hrvatske 2003.



rato







RATO TVRDIĆ - Veliki Rato je u ranije doba priskrbio sebi mjesto među legendama kao jedan od najboljih hrvatskih bekova ikada. Cijelu svoju karijeru dao je Žutima, i ostao zapamćen kao najveći kapetan Jugoplastike ikada.


gospodin








g.DAMIR ŠOLMAN - Zagrebačko dijete koje je u žutima odigralo ulogu Bernarda Vukasa.15-ak godina koje je podario Splitu su ostale nezaboravljene, kao i njegova reputacija gentlemana. Čovjek odluke, njemu su pripadali šutevi koji su odlučivali utakmice. Njegov pogodak u zadnjoj sekundi koji je donio naslov prvaka 1977. danas je košarkaška legenda



vijecnik grada





ŽELJKO JERKOV - Najtrofejniji igrač u povijesti žutih. Ključni centar sedamdesetih godina. Sada u upravi kluba i poglavarstvu Grada.



tanja







TATJANA ZOKOVIĆ - Opće prihvaćeno najbolja igračica Splita ikada, svojedobno među najboljima na kugli zemaljskoj. Tanja je dugo igrala za žute i proslavila naš dres u doba kad je splitska muška košarka još bila u povojima



zan






ŽAN TABAK - Uz Kukija još jedan vlasnik NBA prstena. S Houstonom je došao do titule, bio je u finalu s Indianom, a nastupao i za Toronto te Boston. Sve ovo pak pada u vodu pred njegovim najvećim uspjehom, jer zlato Jugoplastike se najviše sjaji!



Bit će njih još, čim nađem slike!

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana K.K. Split News

fenix_jugoplastika@yahoo.com